U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Voda iz mikrovalne pećnice ubija biljke

Deveti dan eksperimenta: s lijeve strane je biljka zalijevana vodom iz mikrovalne, desno je biljka zalijevana, pročišćenom vodom.

Eksperiment koji nalikuje domaćoj zadaći za srednju školu je potvrdio štetnost mikrovalnih pečnica, ne samo za ljude već i za biljke te druge organske tvari. Eksperiment je pokazao da je voda iz mikrovalne pečnice, s kojom se zalijevala biljka, uzrokovala sušenje i smrt biljke unutar  par dana, dok je identična biljka, zaljevana vodom kuhanom na konvencionalan naćin, rasla normalno u istom vremenskom razdoblju.

Prvi dan eksperimenta: s lijeve strane je biljka zalijevana vodom iz mikrovalne, desno je biljka zalijevana, pročišćenom vodom.

Mnoge studije provedene širom svijeta su u više navrata pokazale štetnost mikrovalne pećnice na ljudsko zdravlje. U stvari, mikrovalne pećnice su toliko opasne da su bile zabranjene u Rusiji  između 1976-1987. Dvadeset godina temeljitog istraživanja ruskih znanstvenika uvjerili su ih da mikrovalne pečnice čine puno više štete nego koristi. Ovaj eksperiment ide tome u prilog.

U kućnom eksperimentu filtrirana voda je podjeljena u dva dijela. Jedan dio vode je bio izložen mikrovalovima te je ohlađen prije nego je tom vodom zaljevana biljka, a drugi dio vode je prokuhan na kuhinjskoj konvencionalnoj pečnici te je, nakon hlađenja, njome zalivena druga biljka. Rezultati su bili promatrani u periodu od devet dana, a već je trećeg dana bilo jasno da biljka  tretirana vodom iz mikrovalne pečnice umire.

Treći dan eksperimenta: s lijeve strane je biljka zalijevana vodom iz mikrovalne, desno je biljka zalijevana, pročišćenom vodom.

Do devetog dana biljka izložena vodom iz mikrovalke je gotovo nestala, nakon što se doslovno smanjila na nekoliko centimetara dok je druga biljka lijepo napredovala.

Pogledajte slike eksperimenta ovdje.

Meso izloženo mikrovalovima uzrokuje stvaranje D- Nitrosodienthanolamines, koji je poznati karcinogen. Mikrovalovi također mogu uzrokovati  pretvaranje aminokiselina u karcinogene tvari kod npr. mlijeka i žitarica. Čak i kratko izlaganje kuhanog, smrznutog ili sirovog povrća mikrovalovima  uzrokuje pretvaranje biljnih alkaloida u kancerogene tvari čineći ih neprikladnim za konzumaciju.
Testovi su pokazali da je brokula kuhana u mikrovalnoj pečnici izgubila čak 97% vitamina C.

Peti dan eksperimenta: s lijeve strane je biljka zalijevana vodom iz mikrovalne, desno je biljka zalijevana, pročišćenom vodom.

Studije su pokazale da se majčino mlijeko zagrijavano u mikrovalnoj pečnici mijenja te da je sadržaj vitamina iscrpljen, a neke od amino kiselina postaju biološki neaktivne. Neke od izmjenjenih aminokiselina postaju otrovni za živčani sustav  i bubrege.

Mikrovalne pečnice ne zagrijavaju hranu ravnomjerno. To znači da su neki dijelovi prekuhani što dovodi do izmjene molekularne strukture u opasne kancerogene tvari, dok ostali, nedovoljno kuhani dijelovi, povećavaju rizik od trovanja hranom.

Sedmi dan eksperimenta: s lijeve strane je biljka zalijevana vodom iz mikrovalne, desno je biljka zalijevana, pročišćenom vodom.

Ne samo da je hrana kuhana u mikrovalnoj pečnici opasna, već je to i sama pečnica. Svaki dio od napajanja pa do magnetrona koji emitira zračenje kojim se hrana tretira opasan je zbog visoke razine EM emisija.

Ispitivanja provedena od strane proizvođača su pokazala „curenje“  iz pečnice na udaljenosti od pet centimetara bez obzira na cijenu ili kvalitetu uređaja. Bez obzira što  mikrovalno zračenje rapidno opada kako se povečava udaljenost, pa je tako zračenje na udaljenosti od pola metra 100 puta manje nego na udaljenosti od pet centimetara, ipak je dobro udaljiti se od uređaja prilikom korištenja.

Mikrovalovi mogu proći kroz zidove pa i to treba imati na umu prilikom odabira mjesta  za vašu mikrovalku jer će i oni s druge strane zida biti izloženi višim razinama zračenja.

Kako ovaj eksperiment jasno dokazuje, izlaganje hrane mikrovalovima, pa makar i samo podgrijavanje čaj, nije dobra ideja. Biljka iz eksperimenta s početka priče definitivno bi se složila s tim.

Izvori: ovdje i ovdje.

Dr. Magda Havas, Trent University

Originalni tekst na Engleskom jeziku pogledajte ovdje.

Slični tekstovi:

Mikrovalno zračene iz telefona, mobitela, telefonskih tornjeva i drugih bežičnih naprava

Posude s hranom za mikrovalne pećnice ispuštaju toksine u hranu!