PONERIZACIJA DRUŠTVA

Biotehnološka kompanija se nepotrebno koristi pobačenim ljudskim stanicama fetusa za testiranje umjetnih aroma hrane!!!!

Hoćemo li se u budućnosti, zahvaljujući korporativnim psihopatama, pretvoriti u kanibale najgore vrste, zahvaljujući monstruoznim testovima i pripravcima?

Prevela i uredila: urednici MW-a

Senomyx iz San Diega, Kalifornija – biotehnološka tvrtka, koja je specijalizirana za razvoj umjetnih aroma dodataka hrani, je na udaru zbog navodnog korištenja pobačenih ljudskih fetalnih stanica za testiranje učinkovitosti svojih raznih sintetičkih aroma. Prema izvješćima, tvrtka ima mnogo drugih izvedivih opcija na raspolaganju za testiranje takvih sastojaka koji ne uključuju moralne i etičke probleme povezane s korištenjem pobačenih ljudskih fetalnih stanica, ali iz nekog razloga su  ignorirali molbe da ih prestanu koristiti.

Na stranici Senomyx tvrtka objašnjava da razvija “pikantan, slatki i slani okus sastojaka koji su namijenjeni kako bi se omogućilo smanjenje MSG (monosodium glutamata), šećera i soli u hrani i pićima.” No, način na koji to čini je kroz korištenje “izoliranih ljudskih receptora osjeta ukusa”, za koje skupina CGL – djeca Božja za život, sugerira da je pritajeni marketinški pojam prikrivanja svoje prave prirode. “

“Ono što oni ne govore javnosti je da koriste HEK 293 – ljudske embrionalne bubrežne stanice uzete iz pobačenih fetusa za proizvodnju tih receptora”, rekla je Debi Vinnedge, direktor CGL. “Oni su mogli lako izabrati životinje, kukce ili druge moralno dobivene stanice za izražavanje G proteina za okus receptora.”

CGL kaže da je pokušao kontaktirati Senomyx u brojnim prilikama i potaknuti tvrtku da se prebaci na alternativne metode ispitivanja, ali je ipak primila zastrašujući odgovor. CGL je također kontaktirao mnoge tvrtke “suradnike”, kao što su PepsiCo, Kraft Foods, Solae i Nestle. Takvi suradnici pomažu u financiranju istraživanja i razvoja u Senomyxu, kao i u plaćanju naknade od prodaje proizvoda koje proizvode, a koji uključuju tvrtkine umjetne sastojke.

Korporacije bez trunke etike i morala prave što i kako im odgovara da bi povećale profit. To je surova stvarnost u kojoj danas živimo!

Campbell Soup je također Senomyxov suradnik, ali nedugo nakon što ih je kontaktirao CGL, tvrtka je naznačila da je službeno prekinula veze s Senomyxom.

Osim tvrtkinog upitnog korištenja pobačenih fetalnih stanica za testiranje svojih okusa, sami okusi su sintetski dobiveni. Umjetni pojačivači okusa su upravo ono što im ime insinuira – lažni. Oni obično smanjuju troškove za proizvođača prerađene hrane proširenjem okusa, ali ne pružaju prehrambene koristi za potrošače.

Vlada Oklahome želi zaustaviti Pepsi od korištenja abortiranih stanica fetusa koje koriste u istraživanju soda aroma

Kako bi simulirali različite okuse u prerađenoj hrani, neki proizvođači hrane stvarno se koriste pobačenim fetalnim stanicama za testiranje i proizvodnju tih umjetnih pojačivača kemikalija što milijuni Amerikanaca konzumiraju svaki dan (i mi svi ostali – op.a.). Zabrinut etičkim i moralnim implikacijama takvog procesa, senator Oklahome Ralph Shortey  uveo je novi zakon kako bi zabranio ovu praksu.

Senomyx, kalifornijska biotehnološka tvrtka, koja je specijalizirana za razvoj arome za hranu, je jedna takva tvrtka koja se koristi pobačenim embrionalnim stanicama za stvaranje “izoliranih ljudskih receptoria osjeta ukusa” koji se koriste u proizvodnji hrane. I ova tvrtka se udružila s nekoliko velikih proizvođača hrane, uključujući Kraft, PepsiCo i Nestle.

“Postoji mogućnost da postoje tvrtke koje se koriste pobačenim ljudskim bebama u istraživanju i razvoju za poboljšanje okusa za umjetne okuse”, senator Shortey je izjavio za Radio KRMG. “Ono što sam rekao je da, ako se to zaista događa, onda mi nikako nećemo ovdje dozvoliti proizvodnju.”

Prema udruzi Djeci Božjoj za život (CGL), pro-life grupi za upozoravanje, Senomyx koristi HEK 293 kako bi proizvodio svoje pojačivače umjetne arome. HEK 293 je kod za ljudske embrionalne stanice bubrega kojima se manipulira za proizvodnju receptora okusa koji izražavaju određeni protein poznat kao G protein. Ali CGL kaže da tvrtka također može koristiti životinje, kukce ili druge više prihvatljivo-izvedene stanice umjesto toga, i još uvijek mogu nabaviti iste rezultate.

Dok pobačene fetalne stanice nisu nužno dio gotovih proizvoda od strane PepsiCo, Kraft, Nestle, takve stanice čini se da nepotrebno igraju ulogu u proizvodnji umjetnih pojačivača okusa hrane koje se koriste od strane tih tvrtki. A budući da postoje održive alternative ove upitne prakse, senator Shortey, CGL i mnogi drugi pozivaju na svršetak te prakse.

Kao što je Natural News izvijestio ranije, tvrtka Campbell Soup nekad je bila Senomyx-ov partner dok ih CGL nije kontaktirao oko pitanja u vezi stanica fetusa. Ubrzo nakon toga, izvješća ukazuju da je Campbell službeno prekinuo veze s Senomyxom, koji je u 2003. podnio patent za “rekombinantne (genetski modificirane) metode za izražavanje funkcionalnih okusa receptora slatkog.”

 Originalni tekst pročitajte ovdje.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.