PONERIZACIJA DRUŠTVA

Američka vojska od sada ima specijalizaciju za zatvorske čuvare: osiguravanje „civilnih zatočenika“!?

Do prije par godina svi koji bi spomenuli kako SAD sprema koncentracijske kampove kojima će upravljati vojska, proglašavali su se mućkarošima i pobornicima teorija zavjera. Koliko nam još dokaza treba da shvatimo kako je SAD krenula u potpuno pogrešnom smjeru? 

Prevela i uredila: Barbara Arbanas Kovačević

Matrix World

Svaki vojnik koji se prijavi u vojsku izabire specijalizaciju vojnog zanimanja (Military Occupational Specialty). Označen brojem i slovom, 31E MOS sada uključuje dodatne odgovornosti uključujući upravljanje i kontrolu nad ratnim zatvorenicima i civilnim internističkim kampovima.

Dok se civilna oznaka najvjerojatnije primjenjuje na strane nacionalnosti u njihovim domovinama, sada se to čita zlokobnije kada  Čin Odobrenja Nacionalne Obrane (National Defense Authorization Act) dobiva odobrenje zakonodavaca dok se probija do Senata.

Dio NDAA uključuje amandmane koji dozvoljavaju uhićenja i neodređena pritvaranja Američkih građana kako kod kuće, tako i u inozemstvu.

Ovdje niže se nalazi dio MOS zaduženja na GoArmy.com.

NAPREDNE ODGOVORNOSTI

Napredni stupanj specijaliste za interniranje/preseljenje pruža čuvanje, nadgledanje i treniranje ostalih vojnika unutar iste discipline. Kao specijalist  naprednog stupnja interniranja/preseljenja, vi biste mogli biti uključeni u:

Nadgledanje i utvrđivanje svih administrativnih, logističkih i hranidbenih operacija podrške, zatvoreničke/popravne, skrbničke, liječničke i rehabilitacijske aktivnosti

Odgovornost za svo osoblje koje radi u zatvoreničkoj/popravnoj ustanovi, uključujući osiguranje, logistiku i administrativno upravljanje zatvoreničkom/internističkom populacijom

Izvršavanje upravljanja i kontrole, rukovođenje osobljem, administracijske/logističke usluge, i skrbništvo/kontrola nad operacijama u neprijateljskom ratnozatvoreničkom/civilnom internističkom kampu

Izvršavanje upravljanja i kontrole, rukovođenje osobljem, administracijske/logističke usluge, i skrbništvo/kontrola nad operacijama u ustanovama za pritvor ili operacijama u ustanovama za preseljenje raseljenih civila.

Originalni uradak pročitajte ovdje.

Komentar Matrix Worlda: Nismo iznenađeni ovakvim razvojem situacije. Patriot Act je otvorio mogućnost pretvaranja SAD u totalitarističku državu, pop (ne) kultura je od SAD stvorila Sjedinjene Narcističke Države, nedavno prihvaćen NDAA zakon odobrio je uvođenje izvanrednog stanja u SAD – što drugim riječima znači da se bilo tko može na neodređeno vrijeme ispitivati, uhititi i zatvoriti bez habeas corpusa (dokaza) i bez osude suda (i naravno bez prava na odvjetnika), dok PIPA i SOPA – kroz kontrolu i cenzuru interneta – trebaju spriječiti curenje crnih vijesti o onome što će se događati u ovoj državi u budućnosti.