SVIJET POD LUPOM

Zašto raste broj oboljelih od raka štitnjače? Može li se za to optužiti fluorirana voda, rentgensko zračenje i radijacija?

Prevela i uredila: Ivana Kali

Matrix World

Prema posljednjem izvještaju iz USA Today, slučajevi raka štitnjače u porastu su za 6,5% tijekom posljednjih nekoliko godina ,a brojni  medicinski eksperti nisu u stanju objasniti razloge. Znanstveni mainstream pak, ignorira sve  izvjesnije  činjenice povezane sa ovom bolešću-fluoridne spojeve koji se dodaju u vodu, pretjerano izlaganje radijaciji u medicini, radijaciju iz mobitela,kompjutera i aerodromskih skenera, te nuklearnih  katastrofa  poput Fukushime.

Jedan od najmanje shvaćenih  organa, štitnjača pročišćava krv i detoksificira tijelo preuzimanjem hranjivih tvari na bazi joda i koristeći ih za čišćenje krvi, smanjujući time količinu toksina koji prolaze kroz jetra. Međutim,receptori joda kod štitne žlijezde isto tako upijaju  štetnu radijaciju koju dijelom emitiraju  moderni komunikacijski uređaji, radijacija, nuklearni incidenti, isto kao otrovni spojevi fluora koji se (u SAD, op. prev.) dodaju u vodu za piće.

Rak štitnjače.

Uzroci bolesti štitne žlijezde su svugdje oko nas!

Istinski je zapanjujuće, u  većinom negativnom smislu,da je medicinska profesija  nesposobna ili nevoljna  napraviti poveznicu između  bolesti štitne žlijezde  i  svih ovih otrova  koji na nju utječu. Fluoridni spojevi, npr. dokazano  remete funkciju štitnjače, zamjenjujući  se s jodom u tijelu. Fluor  na kraju krajeva pripada istoj kemijskoj porodici  kao i jod.

Radijacija, posebno ona koja se koriste pri snimanju zuba, drugi su veliki čimbenik u problemima sa štitnom žlijezdom, što medicinska zajednica redovito ignorira. Većina zubara npr. neće svoje pacijente zaštititi  štitnicima za vrat za vrijeme izlaganja radijaciji. Štitnjača je smještena u području vrata i svaki put kad je ovo područje izloženo ionizirajućem zračenju, štitna žlijezda ga apsorbira.

Je li radijacija jedan od globalnih problema koji se uporno prešućuje?

Zatim je tu sve veći broj izvora koji govore o posljedicama  izlaganja radijaciji, kao što je ona iz nuklearne katastrofe u Fukushimi, koja je postala vodeći  izvor smrtonosne radijacije na čitavoj planeti. Fukushima ispušta jedan posebno toksičan nuklearni izotop jod 131, za kojeg je poznato da se apsorbira direktno u štitnoj žlijezdi. Zbog toga mnogi stručnjaci  savjetuju uzimanje visokih doza hranjivog joda  u slučaju  nuklearnih  incidenata, jer oni imaju zadatak da zamijene radioaktivni jod u štitnjači.

Rak štitnjače u naprednom stadiju.

Mobilni telefoni, prijenosna računala, kompaktna fluorescentna rasvjetna tijela (CFL), i najnovije, dubinsko skeniranje tijela  koje provodi Američka uprava za sigurnost u prometu (TSA)…sve su to dnevne doze radijacije koje također prestavljaju prijetnju.Više je nego vjerojatno da redovito  i opetovano  izlaganje malim dozama radijacije također doprinose nastanku raka štitnjače.

Ovo navođenje mogućih  uzroka raka štitnjače samo nastoji ukazati na činjenicu da moderna medicina , ne pokazujući nikakvu svijest o tome  što bi moglo biti uzrokom porasta broja oboljelih,drži glavu u pijesku  u vezi ove vrlo važne stvari. Pitanje je samo da li je njihovo odbijanje da o tom govore  namjerno i promišljeno, ili se dešava zbog čistog neznanja.

Originalni tekst na Engleskom jeziku pročitajte ovdje.