MISTERIJE

ZNAKOVI ŽIVOTA: Vanzemaljac nalik na škorpiona pronađen na Veneri?!

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Online tiskovina Russia Today je objavila spektakularnu vijest. Nova vrsta života? Ruski znanstvenik Leonid Ksanfomaliti je objavio nevjerojatne video snimke i fotografije koje je napravila Ruska letjelica koja je sletjela na Veneru 1982., na njoj se vidi nepoznati oblik života koji nalikuje na škorpiona.

Jesmo li sami u univerzumu? Ako su istinite informacije Ruskog znanstvenika, sovjetska letjelica je riješila jednu od najvećih zagonetki ljudskog roda tako što je otkrio živo biće na našem planetarnom susjedu, prije pune tri decenije.

Dok su generacije zaljubljenika u vanzemaljski život sanjale o malim zelenima s Marsa, nedavna publikacija teksta u znanstvenoj tiskovini pod nazivom Solar System Research (Astronomicheskii Vestnik), sovjetska letjelica i robot je na Veneri u stvari zabilježila vanzemaljsku formu života i to još davne 1982.

Tekst je napisao znanstvenik Leonid Ksanfomaliti sa Svemirskog Istraživačkog Instituta Ruske Akademije Zanosti, on je napravio analizu 126 minuta panoramskog videa koju je na Veneri napravila robot-letjelica Venera-13.

„Bez da ulazimo u trenutačno shvaćanje kako je nemoguće da se život razvije i održi na Veneri s uslovima kakvi na njoj vladaju, mi bez imalo ustezanja možemo reći kako mnoge morfološke karakteristike Venere dozvoljavaju da sasvim sigurno rečemo kako određeni objekti (zabilježeni na planetarnoj površini Venere) imaju sve kvalitete živućih organizama,“ tvrdi Leonid Ksanfomaliti.

U tekstu se spominju tri različita objekta, „disk koji mijenja oblik,“ „crna pjega koja se miče,“ i nešto što nalikuje „škorpionu,“ koji je pokazan i na filmu i fotografijama i kao takav je ispitivan.

Profesor Ksanfomaliti je izjavio kako su objekti veličine između 10 i 50 centimetara, te da su se konstantno kretali, što je jako teško objašnjivo tehničkim kvarovima.

Najinteresantnija je fotografija i snimak „škorpiona“ čije je kretanje i ponašanje zabilježeno i praćeno punih 26 minuta prije nego li je nestao iz vidokruga kamera i fotoaparata.

Ksanfomaliti je također rekao kako je bučno spuštanje letjelice-robota na Veneru preplašilo bića, što lako i objašnjava zašto se na drugim snimkama nije ništa zabilježilo.

Znanstvenik je šutao o potencijalno spektakularnom otkriću  sve ove decenije jer klima za otkrivanje života na Veneri jednostavno nije bila prijateljska, no kako se u zadnje vrijeme otkrilo preko 300 egzo-planeta od kojih mnogi imaju karakteristike istovjetne ili slične onima na Zemlji, Ksanfomaliti je shvatio kako konačno može izaći u javnost s tajnom koju je čuvao još od 1980.

Nepoznata forma života snimljena kamerom letjelice-robota venera 13.  Ona je neprestano mijenjala oblik, vidite je kao bijelu mrlju u sredini oba dva kadra.

Ksanfomaliti ima namjeru u narednim tekstovima objaviti i dodatna otkrića.

Pa ipak Aleksandr Bazilevsky šef laboratorije Ruske Akademije Znanosti i voditelj Geo-kemijskog Instituta iste akademije tvrdi da je Ksanfomaliti: „ozbiljan znanstvenik ali da je njegova teorija pogrešna.“

„Forme života koje mi poznajemo su bazirane na proteinima i nikada ne bi mogle opstati na Veneri,“ kaže Bazilevsky.

„Nama je poznato da živa bića mogu izdržati tlak od 100 bara na dnu mora, i da životinje žive na mjestima gdje je okoliš vruć čak i 150 stupnjeva Celzijeve ljestvice. No temperatura na Veneri doseže 500 stupnjeva Celzijeve ljestvice.“

Nepoznata forma života snimljena je u nizu panoramskih slika Venere.

Uvažena online tiskovina Huffington Post je također izdala tekst na ovu temu. U njihovom tekstu otkrivamo kako NASA-ini znanstvenici smatraju da je u pitanju tehnička greška.

No mi se slažemo s Ksanfomalitijem jer je zaista jako malo moguće da dva fotoaparata na Veneri-13 i jedna kamera snimaju potpuno istovjetne „tehničke greške.“

S izrazitim interesom čekamo naredne tekstove i fotografije Leonida Ksanfomalitija i smatramo kako bi se trebao okupiti tim znanstvenika da ispita cijeli originalni materijal s Venere 13 kako bismo znali pravu istinu, a ne da „znanstvenici“ daju svoja mišljenja i prije nego li su ga pogledali i pregledali.