PONERIZACIJA DRUŠTVA

Borba protiv silovanja žena u Južnoj Africi: Zubati prezervativi!

Prevela i uredila: Barbara Arbanas Kovačević

Južnoafrička Republika ima najveći broj silovanja žena na svijetu, od čega veliki broj silovanja otpada na djevojčice od dvije godine starosti do deset godina starosti, jer silovatelji smatraju kako će ih seks sa djevicom izliječiti od AIDS-a. U pokušaju da se pomogne ženama JAR-a stvoren je Rape Axe zaštitni prezervativ za žene. Ovo može pomoći odraslim ženama, ali još uvijek neće pomoći bebama i malim djevojčicama!

Besplatno je podijeljeno više od 30 000 Rape – Axe prezervativa u Južnoj Africi za vrijeme trajanja Svjetskog kupa. Iako neće zaustaviti silovanje, ovi prezervativi (koje koriste žene) imaju u sebi zupčaste zube koji razdiru penise i može ih ukloniti jedino liječnik.

rape axe

Zvuči strašno, ali zamišljam da ni silovanje nije baš zabavno za ženu. Izumitelj, dr. Sonnet Ehlers, je za stvaranje bolnih prezervativa dobio inspiraciju nakon što je upoznao ženu koja je bila silovana. Žena je očito rekla Ehlersu „da sam barem dolje imala zube,“ što ju je potaknulo da potraži načine kako da natjera muškarce da zažale zbog svojih postupaka.

Žene koje su u strahu od silovanja mogu, poput dijafragme ili tampona, u sebe umetnuti Rape – Axe prezervativ. Ako se njezina najgora noćna mora ostvari i muškarac ju pokuša silovati, kuke unutar Rape – Axa se zakače na penis i ne otpadaju, nego se umjesto toga još više zategnu i tako ne dozvoljavaju muškacu da mokri. Jedini je način uklanjanja posjeta liječniku – koji će očito pomoći u optužbi.

Ehlers će nakon Svjetskog kupa prodavati Rape – Axe prezervative po cijeni od 2 dolara po komadu.

Originalni tekst pročitajte ovdje.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.