PONERIZACIJA DRUŠTVA

ISTRAŽIVANJE GENETIKE KAO UZROKA AUTIZMA: Skup pokušaj marginaliziranja cjepiva kao uzročnika poremećaja!

Prevela i uredila: urednici MW-a

Čini se da je svaki napor, da se obezvrijedi cijepljenje kao izvor autizma, prešao u istraživanja za dokazivanje defektnih gena kao glavnog krivca. Neke epidemiološke studije na temelju blizanaca s autističkim spektrom poremećaja su napravljene već sredinom 1970.

Od tada, autizam je u porastu za 40 %. Sve to od iznenadnih loših gena? To se baš lijepo poklapa s dramatičnim porastom cjepljenja prema rasporedu za cijepljenje u djetinjstvu.

Teorija loših gena ne objašnjava kako zdrave bebe odjednom postaju autistične nakon što prime serije cjepiva, ili multi cjepiva u jednom, u malo starijoj fazi. Zapravo, postoji vrlo malo truda da se objektivno nastavi istraživanje o vezi između cijepljenja i  autizma.

Jesu li toksične tvari iz okoliša samo dio problema, s kojima se danas susreće naš imunološki sustav?

Oporba genetske teorije autizma, ili gen teorije mnogih bolesti, dolazi od onih koji smatraju da je utjecaj okoliša primarni uzročnik. Ali ta oporba nije financirana kao genetsko istraživanje;  jer su istraživanja genetike financirana s jednom milijardom dolara, dok su istraživanja o utjecaju okoliša na ljudsko zdravlje dobila tek 40 milijuna dolara, u posljednjih 10 godina. Mnogi od pobornika teorije utjecaja okoline kao uzročnika ističu povećanje toksina iz okoliša više nego cjepiva.  Ali se bar ne slažu s genskom teorijom.

Manjkava studija koristi se za preusmjeravanje pažnje s veze između cjepiva i autizma

Nedavna studija koristila je sken mozga putem magnetne rezonance trogodišnjaka sa autističnim spektrom poremećaja u odnosu na tro-godišnjaka koji se normalno razvijaju. Otkrili su da su djeca s autizmom imala nešto veći mozak od normalne djece. Tada su zaključili da je to “dokaz” da nema veze između cjepiva i autizma.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti sve više zagovara interese velikih farmaceutskih kompanija umjesto da se skrbi o zdravlju ljudi i prevenciji bolesti.

Zdravstvena  blogerica  Heidi Stevenson lako je razobličila ovu manjkavu studiju i zaključila je da studija upravo ističe vezu cjepivo-autizam. Dječji mozak povećava se progresivno prema CDC preporučenom  rasporedu cjepljenja. Ali podaci o cjepljenju ispitanika studije prikladno su isključeni. Heidi tvrdi da su povećani mozgovi zapravo otečeni od upale, tog tipa da to mogu i uzrokuju i cjepiva. Dakle, ova studija nehotice podržava cjepivo-s autizmom vezu. Naravno, mainstream mediji poslušno prenose priopćenja za javnost studije koje odbijaju cjepiva kao da imaju bilo kakve veze s autizmom.

Znanstvenici su plaćeni više ako se bave genskom teorijom

Složenost genetskog istraživanja za bolesti stvara mnogo rada za puno istraživača. Više rada, više novca. No, prema članku GreenMedInfo, od Sayer Ji, samo jedan posto bolesti je uzrokovano defektnim genima.

Sayerov  zaključak ne isključuje u potpunosti genetski faktor. Umjesto toga se fokusira na to kako geni reagiraju na različite toksina iz okoliša, koji uključuju i otrovna cjepiva, naravno. Sav taj novac za dokazivanje genetike kao uzroka autizma ide ka skrenutanju pozornosti od veze s cjepivom.

Je li svaljivanje krivice na defektne gene, tek savršeno opravdanje znanosti za negativne učinke cijepljenja koje je stvorila ta ista znanost?

Umjesto toga, ne bi li se trebalo više usredotočiti na ono što se može učiniti kako bi popravili pandemiju autizma? Sigurnosno isključivanje rasporeda cjepljenja i ne demoniziranje roditelja koji odbijaju cjepljenje će biti dobar početak, kao i to da cjepljenje nije preduvjet za dječju skrb i upis u škole.

Zatim sredstva treba preusmjeriti od genskih istraživanja na istraživanje stvarnih lijekova koji već postoje za autizam, kao što su: homeopatske terapije od dobrih praktičara i  Gut And Psychology Syndrome (GAPS) terapija koju je razvila dr. Natasha Campbell-McBride. Ona je osmislila GAPS protokol za liječenje svog sina s autizmom.

 Originalni tekst pročitajte ovdje.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Reference:

Genetika protiv okoliša.

Autizam nije genetička bolest.

Autizam i zdravlje.

Cjepiva stvaraju autizam.

Defektni geni ne stvaraju sve bolesti.

Zašto skeptici obožavaju mrziti homeopatiju.

Poveznica između probavnog trakta i psiholoških problema.