PONERIZACIJA DRUŠTVA

Jesmo li mi svjedoci umiranja naše planete?

Preveli i uredili: urednici Matrix Worlda

Čini se da se umiranje naše planete događa tik pred našim očima. Ekstremne vremenske nepogode, ekološka katastrofa British Petroleuma u Meksičkom zaljevu i korištenje smrtonosnih i toksičnih disperzanata, decenije korištenja poljoprivrednih otrova, sintetičkih toksičnih „lijekova“, toksičnih kemikalija koje su natopile naše vode, i opće srozavanje našeg okoliša na najniže grane od kada znamo za civilizaciju stvorile su mnoge nevjerojatne ekološke katastrofe kao što je „Sjevernoatlantska plivajuća deponija smeća,“ molimo da je ne zamijenite s „Velikom pacifičkom plivajućom deponijom“ – sve ove zastrašujuće stvari ugrozile su velike, naoko neovisne, ekološke sustave.

Ogromne plivajuće deponije smeća kreću se Sargaškim morem, većina smeća u tom dijelu Sjevernog Atlantika sačinjena je od plastike.

Najveća plitajuća deponija smeća se nalazi u Pacifiku, ona je u zadnjih dvadeset godina narasla s 0,8% na 8,1% površine Pacifika ili zapanjujućih 15 milijuna kvadratnih kilometara!

Evo par nedavno otkrivenih uznemirujućih indikatora koji pokazuju da naš sustav održavanja života na planeti dolazi u kritično stanje:

Stotine tisuća mrtvih riba koje su isplivale na sjeveroistočne obale SAD-a. (Mi bi dodali i na obale sjeverne Europe. Op. Ur.)

Milijuni riba, na tisuće aligatora, kornjača, dupina i drugih morskih i vodenih životinja koje su umrle za vrijeme rekordno niskih temperatura u Južnoj Americi.

Pomori dupina i kitova od Novog Zelanda i Australije do Amerika.

Izumiranje kolonija pčela i njihova decimacija u zadnjih par godina.

Ekstremne vremenske nepogode od hladnoća i poplava do suša koje smanjuju proizvodnju hrane na globalnom nivou dok se u isto vrijeme događa eksplozija populacije.

Da li globalni kontrolori vide kako je sve ovo povezano? Je li uopće mare za to? Ili je naumljeno da se spriječi ciklus života? U svakom slučaju je jasno da će  ljudska populacija biti direktno pogođena ovim nedavnim katastrofama, izgleda da nam se nešto nemilo sprema, kako je elitna Rockefellerova fondacija predvidjela, ovo će biti „Doom Decade“ ili „Dekada umiranja.“

Mnogi znanstvenici, filozofi i religiozni lideri su dugo vremena predviđali apokaliptične događaje u budućnosti, no ipak neke od ovih vodećih figura su znale pravu prirodu naše nevjerojatno duboke među povezanosti sa svime što nas okružuje. No o tome nisu ništa govorili. Zašto?

Svjetski priznati fizičar Stephen Hawking je nedavno izdao deklaraciju u kojoj navodi kako „ljudi moraju napustiti zemlju ili se suočiti s izumiranjem“ je li ovo moderan ekvivalent antičkih predviđanja o sudnjem danu?

Dakle, mi želimo znati da li elita na vlasti zna o određenim uzročnicima i efektima koji imaju globalnog utjecaja na planetu – naročito uzročnike i efekte koji imaju veze s našim opstankom i evolucijom – umjesto da predviđaju akumulativne efekte, mi želimo znati istinu prije nego li ona postane očigledna ali se izgubi svaka mogućnost da nešto pomaknemo na bolje.

Je li toliko teško progledati i uvjeriti se da su nepogode i katastrofe na planeti dio plana i inženjeringa kako bi oni na vlasti osigurali većinu resursa? Ili je to možda dijelom i dio prirodnog ciklusa Zemlje u kojem se naša majka Zemlja i priroda pokušavaju izboriti za život u epskoj borbi protiv zala koje čine (ne)ljudi?

Postoji toliko puno varijabli s kojima bi se mogla svaliti krivica na određene dijelove establišmenta (Sjetite se BP-ja i katastrofičnog odgovora vlade SAD-a te ponovnu dozvolu vađenja nafte iz velikih dubina mora. Op. Ur.) za stvaranje: užasnih bolesti i nepogoda koje žare i pale našom planetom, ali dokazi se toliko gomilaju da ako dopustimo da se ovako nastavi onda ćemo na koncu uspjeti uništiti jedini poznati prirodni habitat koji nam omogućava život. Drugim riječima, ako se prekinu vitalne karike u održavanju života i stvaranju hrane na planeti, ako baza u lancu prehrane iz oceana nestane, ako pčele i drugi oprašivači nestanu, ako potpuno uništimo ono što nam priroda daje, tada će zasigurno i ljudsko biće nestati s lica planete.

Autor: Howard Beale.

Originalni tekst: Activist Post.

Komentar Matrix Worlda: Mi nismo zagovarači ludila „Sudnjeg dana“ i Apokalipse, ovaj tekst Activist Posta uzimamo kao veliku kritiku i paljenje alarma za naše sve bolesnije stanje prirode i društva. Ciljeve i planove patokracije (psihopatije na vlasti) pokušavamo razotkriti od samog početka rada stranice, na nama je hoćemo li se probuditi i usprotiviti globalnoj psihopatiji i onome u što su nas uvalili ili ćemo se nastaviti ponašati kao letargična gomila koja nije ni svjesna da je vode na „klanje.“

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.