PONERIZACIJA DRUŠTVA

Saga o zaraženom soku otkriva šokantnu istinu o tome kakve prehrambene proizvode uvozimo!

Prevela i uredila: urednici MW-a

Matrix World

Online tiskovina Natural News je otkrila informacije koje zaslužuju našu pažnju. Coca Cola kompanija je obavijestila prošli mjesec krovnu američku udrugu FDA da je u uvoznom soku od naranče koji koristi u nekim svojim proizvodima pronađen ilegalni fungicid za usjeve zvan carbendazim,  koji uzrokuje neplodnost i oštećenja testisa. Nakon manje od mjesec dana, PepsiCo je potvrdila Coca Colinu obavijest objavivši da je testirala svoje proizvode i da su također pronašli sporni sastojak !

 Ilegalni fungicid za usjeve:  carbendazim.

Wall Street Journal prenosi da nije prošlo ni mjesec dana otkako je Coca Cola objavila da je pronašla carbendazim u svojim brendovima Simply i Minute Maid, već je i PepsiCo potvrdila da je pronašla istu tvar u svom brendu narančinog soka Tropicana. Iako kemikalija u sokovima nije pronađena u zabrinjavajućim razinama, carbendazim ne spada u američke prehrambene proizvode u bilo kojoj količini jer je ilegalan!

Simply Orange i nije baš “samo” narančin sok!

Brazil, glavni uvoznik soka od naranče za Ameriku, koristi carbendazim za zaštitu svojih usjeva naranče od bolesti, iako je ta kemikalija izuzetno otrovna. Obje kompanije su zainteresirane da smanje svoje troškove uvozeći  sok od naranče, umjesto da potraže domaće izvore, te su na taj način izložili svoje kupce sasvim slučajno ozbiljnom zdravstvenom riziku.

Otkriće carbendazima u sok od naranče uvezenih proizvoda povećao je ozbiljnu zabrinutost u pogledu sigurnosti uvoznih sokova sve zajedno, kao i o nadležnosti nacionalne regulatorne agencije za otkrivanje uvozne hrane koja je pokvarena. No, rezultati također otkrivaju šokantnu količinu uvezene hrane koja preplavi  SAD svake godine, a činjenica  je da sigurnosna testiranja ove hrane nisu uvijek ispravno provedena.

Možemo li mi uopće više vjerovati korporacijama kao što su Coca Cola ili Pepsi Co. o tome što nam serviraju u naoko “voćnim” sokovima i svojim super popularnim brandovima?

Prema dostupnim podacima, Coca-Cola i PepsiCo proizvodi i brendovi sokova od naranče zajedno čine gotovo 60 posto svih sokova od naranče prodanih u SAD-u. To znači da je dobar dio soka od naranče prodanih  u SAD-u, možda čak i više od 50 posto, dolazi iz drugih zemalja.

Nakon svega, sasvim tragi komično zvuči natpis na pakovanju Tropicane u kojem stoji: 100% čisti i prirodni sok od naranče!

Podaci za sok od jabuke su čak i gori. Nedavno Associated Press izvješće objašnjava da nevjerojatnih 85 posto soka od jabuke prodanih u SAD-u se uvozi, uglavnom iz Kine. Jabuke korištene za ovaj sok se smatraju “inferiornim”, i to je razlog zašto se koriste za pravljenje soka umjesto da se prodaju cijele na policama trgovina.

Isto izvješće govori da je oko polovice sveg svježeg voća prodanog  u SAD-u danas dolazi iz inozemstva, dok je samo 25 posto od toga  došlo iz inozemstva davne 1975. U posljednjih 20 godina, ukupni uvoz hrane također je porastao 50 posto, od 11,3 posto na 16,8 posto.

Opaska: U McDonald’sovim restoranima širom svijeta se koristi upravo taj Minute Maid sirup za pripravljanje „đusa“  od naranče !

 Originalni tekst pročitajte ovdje.

Tekstovi sa sličnom tematikom:

Pronađene velike količine arsena u voćnim sokovima

ENERGETSKI NAPITCI: Jesu li opasni po zdravlje?

Što se dogodi našem tijelu kada popijemo limenku kole?

FDA, krovna Američka agencija za hranu, konačno priznala – pileće meso sadrži ARSEN

7 Načina kako nas truju!

Soja – ta užasna grahorica

Opasnosti konzumacije umjetnih boja koje se dodaju prehrambenim proizvodima!