MISTERIJE

IZA MASKE: Izvanzemaljci ili kozmičke šaljivđije?

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

Web stranica New Dawn je objavila tekst koji vam prenosimo i cijelosti. 1970. kada samo po prvi puta postali fascinirani fenomenom NLO-a, podijelila su se i stanovišta među istraživačima i to u dva pravca:

Na „hipotezu izvanzemaljaca“ (HV) – NLO-i su letjelice s drugih svjetova.

Knjiga Jacquesa Valleea: “Passport to Magonia” – „Putovnica za Magoniju.”

I na „magonijsku hipotezu“ – koja je nastala po uzoru na knjigu inteligentnog istražitelja NLO-a Jacquesa Valleea: “Passport to Magonia” – „Putovnica za Magoniju.“ Pro-Magonijanci vjeruju da je nešto na Zemlji povezano s izvanzemaljcima, rasa ili „obmanjivači“ koji se s vremena na vrijeme pojavljuju na Zemlji kao navodni anđeli, vizije djevica, demona, vila i vilenjaka – i sada konačno kao izvanzemaljci koji putuju svemirom! Izgleda da su danas tek osvježili i modernizirali svoj imidž.

John A. Keel: “Operation Trojan Horse” – “Operacija Trojanski konj.”

Ova teorija otkriva bliske paralele između pojavljivanja izvanzemaljaca i iskustava s neljudskim entitetima koji pune priče i legende iz folklora. No teorija jasno objašnjava kako su takve pojave često apsurdne i naoko potpuno nesuvisle – kao „velika čudnovatost“ – koja u potpunosti osporava simplificirane zaključke teorija koje se drže navoda da su NLO-i tek letjelice s visoko razvijenom tehnologijom s kojima upravljaju „obični“ biološki entiteti. Ova Monty Pythonovska vodviljska kvaliteta, nagnala je istraživača Johna A. Keela da razvije hipotezu o ultra-izvanzemaljcima – posjetiteljima iz svemira koji dolaze iz drugog realiteta iz drugog nivoa postojanja – koju je objasnio u glavnim crtama 1973. u knjizi klasiku o NLO-ima: „Operation Trojan Horse“ to jest „Operacija Trojanski konj.“

No na žalost, 1980. ovo je stanovišne neopravdano istisnuto od strane HV-a – na žalost, jer je u mnogo čemu Keelova hipoteza potpunije objašnjava fenomen. HV čak i paranormalnu komponentu izvanzemaljskog kontakta, koja je očigledno mentalna manipulacija s otetim osobama, gleda s distance. HV također često dovodi u pitanje direktni fizički kontakt navodnih vanzemaljskih entiteta.

HV je postala dominantna teorija jer magonijanski pristup direktno i jako izaziva naše opće prihvaćene konsenzuse o realitetima dok jednostavan koncept o svemirskim brodovima koji dolaze s drugih planeta prolazi ispod naših radara i ne podiže preveliku prašinu. Također, visokoprofilirani slučajevi kao što su Roswell, Područje ili Area 51i Mahestic 12 su svi dobro propagirani u medijima i odlično su korišteni u filmovima kao što je ET koji se baziraju na isključivo HV teoriji i vladinim konspiracijama  kako bi takve slučajeve zataškala – tako je ova teorija postala dominantna.

U stvari, ako dobro popratite ove slučajeve i dublje zavirite u tematiku primijetit ćete kako su svi podaci došli od vojnih ili tajnih agencija.

Zašto CIA-i i sličnim agencijama vjerujemo što nam govore o izvanzemaljcima, dok im o drugim stvarima ne vjerujemo??

(Nevjerojatno je kako istraživači NLO-a prate i pokoravaju se nepisanom pravilu: nikad ne vjerujte ničemu i nikomu tko dolazi iz vlade, vojnih krugova ili tajnih organizacija – osim ako su to stvari koje su povezane s NLO-ima i ET-jima i ako to nisu njihovi navodni zapisi o tajnim kontaktima između vlasti i izvanzemaljaca. Ali onda to znači da NLO ISTRAŽIVAČI VJERUJU SVEMU ŠTO ONI KAŽU!…)

U biti, daleko od prikrivanja postojanja NLO-a, vladine agencije su aktivno podržavale vjerovanje u te iste NLO-e naročito u HV teoriju. Naše vlastito istraživanje nas je uvjerilo da je „Vladino uvjeravanje u NLO-e po HV teoriji“ stvarna činjenica i da za to postoj mnogi podaci, kao što se može vidjeti u nedavnoj knjizi Marka Pilkingtona: „Mirage Men and Lynn’s Mammoth Book of UFOs (2001.)“ Čini se da se cijela ova stvar s NLO-ima do kraja iskorištavala – možda se čak i izmislila na način na koji se prezentira – da bi omogućila odgovarajuće pokriće za sve moguće malverzacije i tajne operacije, od testiranja tajnih letjelica do eksperimenata psihološkim oružjima. No čak su i te sve stvari tek vrh ledenog brijega mračnih i tajnovitih događanja povezanih s NLO događanjima u zadnjih šest decenija istraživanja o istome.

Kako se krenulo s devetoricom

U kasnim devedesetim godinama prošlog vijeka, istraživači su priče s NLO-ima prepunili svakakvim paradoksima i pitanjima o kojima se tek diskutiralo, kao što se nadugo i naširoko pisalo u knjizi: Stargate Conspiracy (1999-2000.). Ovi događaji prezentiraju dvije moguće opcije: najveću ikada pokušanu vanzemaljsku intervenciju ili kriminalnu manipulaciju i vjerovanje u istu. Bez obzira što se od ove dvije opcije događa (A možda su i kombinacije obije. Op. Ur.) stvar je senzacionalna i zastrašujuća.

Andrija Puharich je svoje tajne odnio u grob zajedno s pravom istinom o njegovim motivima i uplitanje tajnih agencija i vojne strukture u oblikovanje naše percepcije o NLO fenomenima.

Centralna uloga u svemu tome pripada osobi koja dolazi iz redova liječnika SAD vojske, parapsihologu Andriji Puharichu (1918-1995.) koji je eksperimentirao sa stimuliranjem psihičkih mogućnosti koristeći hipnozu, psihodelične droge i električne naprave. On je također bio opsjednut mogućnošću telepatske komunikacije s ne-ljudskim entitetima.

1948., nakon što su ga otpustili iz vojne liječničke postrojbe zbog „medicinskih“ problema, Puharich je stvorio Round Table Foundation (RTF) u Maineu, kako bi pravio isključivo privatne eksperimente s fizičarima kao što je Eileen GAret i Peter Hurkos. Fondacija je uskoro privukla neke bogataše, uključujući i Henryja A. Wallacea, pod-predsjednika u vladi Franklina D. Rosevelta, koji je financirao Puharicha kroz zakladu Wallace. Drugi financijer je bila  Ruth Forbes mlađa, pripadnica super bogate obitelji Forbes i njen muž i sveprisutni istraživač Arthur M. Young, no tu je također bila i Alice Bouverie, nasljednica dinastije Astor.

Iz informacija koje su u javnost izašle u devedesetim godinama prošlog vijeka, saznali smo da je RTF bila tajno financirana od strane američke vojske. Puharich je sam zabilježio da su ga često posjećivali visoki dužnosnici vojske, uključujući i voditelja psihološkog istražiteljskog odjela. S pravom se pitamo je li ovo samo bilo dio vojnih paranormalnih istraživanja koje su obavljali civilni fizičari, s civilnom fondacijom koja je u stvari služila kao paravan?

Arthur M. Young, poveznica Puharicha s tajnim vojnim parapsihološkim istraživanjima.

Puharich je bio vatreni zagovornik vojnog korištenja parapsihologije o čemu se izjasnio u studij koju je napravio za Pentagon krajem 1952. pod nazivom: An Evaluation of the Possible Usefulness of Extrasensory Perception in Psychological Warfare“ to jest Evaluacija moguće implementacije ekstrasenzorne percepcije u psihološkom ratovanju.“ Sljedeći dan je prebačen na novu poziciju….

No prije nego li je uzeo svoje nove obaveze i dužnosti, dogodio se polugodišnji satanak u RTF-u, Puharichev tim je tada radio doktorom D.G. Vinodom koji je prenosio kanalizirane poruke, on je 1952., otkrio za vrijeme transa:

„Mi smo devet principa i moći,“ sada ćemo ih kanalizirati. Devetorica sebe opisuju kao zasebne entitete koji funkcioniraju kao jedno – tvrde (s tipičnim nedostatkom skromnosti i uzvišenim prijezirom prema gramatici smrtnika): „Bog je nitko drugi doli mi sami, devet principa boga. Ne postoji bog osim nas devetoro zajedno. “Komunikacija se nastavila kroz šest mjeseci dok se Vinod nije vratio u Indiju.

Što dublje to mračnije

Paralelno s Vinodovom komunikacijom, od veljače 1953. do travnja 1955., Puharich je bio stacioniran u vojnom kemijskom centru u Edgewoody i Marylandu – iako se često vraćao RTF-ju. Njegova prava pozicija i dužnosti su ostale nepoznate, no Edgewood je bio vojno istraživački centar o kemijskom i psihološkom ratovanju – u isto vrijeme je sudjelovao u združenom projektu CIA-e i ozloglašenog MK-ULTRA. Puharicheva vojna karijera daje potuno drugačije značenje na debitansko pojavljivanje združene devetorice.

1956., ubačen je vanzemaljski element u priču. U Meksiku su se Puharich i Arthur M. Young susreli s Charlesom i Lillian Laughead, koji su radili s mladim čovjekom za kojeg su smatrali da je u psihičkom kontaktu s vanzemaljcima. Laugheadovi su poslali Puharichu zapise s tim navodnim ET kontaktima u kojima ima poveznica s ranijim kontaktima Vinoda s devetoricom, i tako je navodno postalo očigledno da isti kozmički entiteti dolaze u kontakt s različitim ljudima.

Uri Geller i Andrija Puharich.

1960. Puharich se posvetio parapsihološkim istraživanjima i razvoju patentirane medicinske opreme. U sedamdesetim godinama prošlog vijeka Puharich se sreo s Urijem Gellerom u Izraelu, postajući uvjeren kako su njegove mogućnosti svijanja žlica i drugi talenti sasvim prirodni i istiniti, kada su eksperimentalno hipnotizirali mladog Gelelra on je tvrdio kako komunicira s entitetom pod nazivom „Spectra“ koji je navodno svjesni kompjutor koji se nalazi na udaljenom vanzemaljskom brodu. Spectra je „otkrila“ kako su ET entiteti programirali Gellera da ima određene moći još kada je bio dijete, i da su ga efektivno namijenili da bude novi mesija za nadolazeće svjetske promjene tvrdeći slijedeće: „On je taj za nadolazećih narednih pedeset godina.“

Kada je Puharich postavio donekle navodeće pitanje: „Jeste li vi devet principa koji su prije komunicirali s doktorom Vinodom?“ Spectra je očekivano odgovorila: „Da.“ Tada je Puharich potvrdio da devetorica stoje iza NLO fenomena, kako je Kenneth Arnold tvrdio na svom seminaru 1947.

Neobična monotona čuda

Sesije hipnoze i kanaliziranje Spectre su se nastavili iako su čudnovati fenomeni nekako zaobilazili Puharicha i Gellera. To je Collin Wilson nazvao: „Konfuzijom neobičnih monotonih čuda,“ mehaničkih glasova koji su se čuli, objekti koji se materijaliziraju i teleportiraju (uključujući i Puharicheva psa i jednom samog Gellera). Tu su i nekoliko viđenja NLO-a nad Tel Avivom i pustinjom na Sinaju.

Pa ipak, iako Geller potvrđuje paranormalnost, on se distancira od kanaliziranih poruka. Iako je Puharich izgledao uvjeren da su Spectra i devetorica istiniti, Geller ih je nazvao „civilizacijskim klaunima“ – odličan opis za Ultra-vanzemaljski scenarij kozmičkih šaljivđija.

SRI International, Kalifornijski institut paravan CIA-e za paranormalna istraživanja.

Puharich je aranžirao ispitivanje Gellera u SRI Internationalu u Kalifornijskom institutu gdje je CIA pekla zanat sa svojim „psihičkim špijunima“ i istraživanjima s istima – najpoznatiji od tih zanata je „remote viewing“ ili „gledanje na daljinu“ – u tom institutu su se održavala ovakva i sva druga slična istraživanja. Za vrijeme našeg istraživanja Satargate Conspiracyja, Geller nam je rekao da je Puharich radio za CIA-u kada je posjetio Izrael kako bi ga evaluirao. Drugi suradnik Puharicha, fizičar Jack Sarfatti, je te navode također potvrdio. Uzimajući u obzir sve stvari iz Puharicheve prošlosti, on bi bio njihov idealan lovac na glave.

Isto kao što smo otkrili da je prvi kontakt s devetoricom nastao čak dvadeset godina prije nego li smo saznali da su paranormalna istraživanja podupirana i financirana od strane vojno obavještajnih službi – koje ponovno u centar stavlja komunikaciju s devetoricom. Perfektna simetrija – no što to u stvari znači?

Nepotrebne mesije

Unatoč naporima Puharicha da promovira Gellera kao mesiju u novoj fazi ljudske evolucije, on se tome povinovao 1973., postajući internacionalna super zvijezda. No devetorica su nastavila kontaktirati Puharicha kroz nove kanalizatore. Činilo se da su oni jednostavno zaboravili kako su nekada proglasili Gellera „Jedinog za narednih pedeset godina.“ Prvo je u nizu kanaliziranja bio mladi kuhar kojeg znamo pod sinonimom „Bob Horne,“ kojeg je Puharich hipnotizirao, oni su kanalizirali „Korejanca“ vanzemaljca koji je uz Puharicheve sugestije tvrdio da je on/ona emisar devetorice. Horne je gotovo doveden do samoubojstva iskustvima s Puharichevim kanaliziranjima i hipnozom.

Phylls Schlemmer dekadama je bila kanalizator devetorice pod budnim Puharichevim okom.

Nakon toga njega su zamijenili s Phyllis Schlemmer koja je postala oficijelni kanalizator za devetoricu, ona je na toj poziciji ostala punih dvadeset godina. Njen „vodič“ Tom za kojeg je ona smatrala da je bio „duh“ njenog djeda, je odjednom izjavio kako je on vanzemaljac i dio devetorice to jest „Savjeta devetorice.“

Nakon što je Geller prekinuo suradnju s Puharichem, on je stvorio novu istraživačku ustanovu u New Jeresyju, nazvao je „Lab Nine“ ili Laboratorij devetorice. To je postao pokus dvije naredne serije događaja.

Prvo je uslijedila misija o obznanjivanju svijetu o savjetu devetorice, njihovom postojanju, neposrednom povratku i masovnom slijetanju svemirskih brodova koji su trebali uslijediti u kasnim 70-tim godinama prošlog vijeka. Nova važna figura je bio bogati engleski baron i tragač za spiritualnim, Sir John Whitmore, nekadašnji vozač trkaćih automobila.

U konstantnom naporu da se širim masama prenese poruka devetorice, mamili su se i utjecajni pojedinci kojima se kroz Phyllis Schlemmer dijelila njihova „kozmička mudrost.“ U tu shemu su se uključivali i znanstvenici zainteresirani u poveznice između kvantne fizike i svijesti, te članovi super bogatih obitelji, političari i pisci.

Drugi dio teksta.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.