PONERIZACIJA DRUŠTVA

Četiri dokaza da FDA uopće ne brine o ljudskom zdravlju

Prevela i uredila: Ivana Kali

Natural Society

Osnovna misija Američke agencije za hranu i lijekove je zaštita i unapređenje ljudskog zdravlja kroz niz propisa koji obuhvaćaju široko područje – od prehrambenih proizvoda  do farmaceutskih lijekova. Utemeljena na posredničkom djelovanju (ili, u stvarnosti, na ozbiljnim propustima u tom djelovanju ), očigledno je da ova vladina agencija pokazuje bezobrazan nedostatak poštovanja prema zdravlju  ljudi, a sasvim sigurno ne obavljaju djelatnost unapređivanja zdravlja. Predstavljamo četiri slučaja s kojima se vidi da je FDA postupila protiv ljudskog zdravlja i sigurnosti.

FDA je potpuno nezainteresirana što se kroz hranu koja se konzumira, unosi živa!

Unatoč tome što je imala pristup svim studijama, koje su usput jedva pronašle svoj put do stranica javnih medija, FDA očito ne vidi ništa zabrinjavajuće u tome što vas kancerogena živa truje u preko prehrambenih artikala. Prisustvo žive potvrđeno je u trećini od 55 popularnih brendova hrane i pića. Istraživanja pokazuju da najviše izgleda da živu unesete u tijelo imate ako konzumirate prerađenu hranu ili neki od mnoštva napitaka koji sadrže kukuruzni sirup sa visokim udjelom  fruktoze. Tu se ovaj  štetočina najčešće pronalazi, što zabrinjava posebno zbog činjenice da je npr. prosječni Amerikanac u 2008. konzumirao 17 kg  proizvoda koji sadrže kukuruzni sirup s visokim udjelom fruktoze.

Unatoč upozorenjima stručnjaka koji pozivaju FDA da napravi nešto po tom pitanju, agencija još uvijek nije reagirala. „Živa je toksična u svim oblicima. S obzirom na to da je poznato u kolikim količinama djeca konzumiraju proizvode s visoko fruktoznim kukuruznim sirupom, trebalo bi razmotriti činjenicu  da se pojavio dodatan, važan izvor žive koji se dosad nije uzimao u obzir. Pozivamo  na neodložne promjene u radu FDA koja bi trebala pomoći da se zaustavi kontaminacija namirnica živom,“ rekao je u svom priopćenju za javnost, dr. David Walling sa Instituta za agrikulturu i trgovinsku politiku, ko-autor obje studije na ovu temu.

FDA  pokušava progurati prodaju neobilježenog genetski modificiranog lososa!

Veća riba je godinu dana stari GMO losos, manja riba je godinu dana stari prirodni losos.

2011. američki Kongres poduzeo je legalnu akciju protiv odobrenja genetski modificiranog lososa, blokiranjem FDA-ovog odobrenja, zbog zabrinutosti za posljedice po ljudsko zdravlje. Tražeći dodatna istraživanja, Kongres je poslušao upozorenja stručnjaka o potencijalnoj opasnosti od genetički modificiranih tvorevina. Poznat kao AquAdvantage, proces stvaranja određene vrste ribe, uključuje kombiniranje genoma uzetih iz  druge vrste ribe. Određene vrste slatkovodne ribe koje u  SAD nazivaju „pout“ (vjerojatno –sjeverni živorodac, Zoarces  viviparus, stanovnik Sjevernog mora ) i  imaju gen koji sprečava smrzavanje, miješa se sa uzgojenim genom  Chinook lososa koji raste 4 puta brže od običnog lososa. Novouzgojeni losos iz inženjeringa tekođer će rasti mnogo brže.

Zabrinjava mogućnost da bi ova GM riba mogla pobjeći sa ribljih farmi i ugroziti genetski kod kod lososa širom svijeta. Što je najgore, usprkos svemu FDA uopće ne namjerava razmotriti označavanje GM lososa. To bi značilo da, bez vašeg znanja možete konzumirati AquAdvantage lososa, zahvaljujući potunoj ignoranciji FDA o potencijalnoj opasnosti i zabrinutosti koju iskazuju i stručnjaci i javnost.

FDA dopušta da kancerogeni aspartam preplavi namirnice!

Nutra Sweet ili Aspartame (Aspartam) se nalazi u gotovo svim slatkišima, čokoladama, sokovima, gaziranim pićima, a naročito onima bez šećera i dijetarnim proizvodima, o štetnosti Aspartamea smo pisali ovdje,  ovdje i ovdje.

Sveprisutni umjetni zaslađivač aspartam, uobičajeno nalazimo  u žvakaćim gumama, dijetnim gaziranim pićima i sve većem broju proizvoda koji se reklamiraju kao proizvodi „bez šećera“. Aspartam, ustanovljeno je, djeluje štetno na ljudski organizam, što potkrepljuju studije koje direktno povezuju konzumaciju aspartama s rastom tumora.

Jedna studija posebno rasvjetljava ulogu aspartama kao uzročnika raka. Predstavljena od strane istraživačice Victorie Innes-Brown, studija prikazuje 48 miševa na kojima se vršio eksperiment i kod kojih je 67% svih ženskih jedinki razvilo tumor veličine loptice golfa, pa čak i veće. Ni muška populacija nije prošla najbolje s obzirom da je 21% mužjaka također dobilo rak. FDA potpuno ignorira ove činjenice i dopušta da se aspartam konzumira masovno, pod različitim imenima (NutraSweet, Equal,…).

FDA daje Monsantu potpunu slobodu djelovanja!

Zahvaljujući FDA (koja zabranjuje prirodne i zdrave proizvode), lobistima spremnima na democid i Monsantu (i sličnim trovačima) postaje jasno zašto se uvodi Codex Alimentarius, o čemu smo pisali ovdje i ovdje.

Ne samo što FDA daje Monsantu političku moć bez presedana u pokušajima da progura svoju genetski modificiranu hranu kroz naše grlo, nego su im dali i zeleno svjetlo u kontaminiranju američkih mljekarskih prizvoda svojim hormonom rasta (rBGH) dobivenim genetskim inženjeringom. Ova supstanca povezana je s nastankom raka dojke i raka gastrointestinalnih organa i zabranjena je u 27 država. Na žalost, procjenjuje se da je oko 1/3 krava u SAD-u tretirano dobivenim hormonom, što znači-ako živite u SAD ili jedete američke mljekarske proizvode, velika je vjerojatnost da ćete biti izloženi djelovanju rBGH-a.

Možda ovo ima veze sa činjenicom da su  bivši zaposlenici  Monsanta sad visoko pozicionirani unutar FDA? Jedan od mnogih primjera za to je Margaret Miller. Ona je bila zadužena za pripremu izvještaja o rBGH, kojim je Monsanto tražio odobrenje za taj svoj proizvod. Margaret Miller je kasnije bila zadužena za ocjenu svog vlastitog izvještaja o rBGH kao direktorica zadužena za ljudsku sigurnost i konzultacije  pri FDA! Kako se na taj način štiti i promovira zdravstvo?

FDA: Ministarstvo zdravlja i pomoći ljudima, ma da, uopće nam se tako ne čini!!!

Ovo je vrlo kratka lista načina na koji FDA zapravo ugrožava  zdravstvo, umjesto da ga štiti. Lista bi se mogla nastaviti unedogled ako bi spomenuli brojne lijekove  koji su odbreni od strane FDA, a bili su uzrokom mnogih smrtnh slučajeva, brojnih popratnih  efekata i još mnogo toga. Nevjerojatno je da je velik postotak američke farmaceutike proizveden u prekomorskim zemljama, naročito kineskim tvornicama  koje nemaju nikakvu regulaciju u propisima, a koje FDA nikad nije posjetio s namjerom da ih pregleda.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Tekstovi sa sličnom tematikom:

Prehrana: što bi trebali znati

Opasnosti konzumacije umjetnih boja koje se dodaju prehrambenim proizvodima!

Sjemenke kajsije (marelice) ubijaju stanice raka bez štetnih nuspojava

Proizvodnja hrane za vlastite potrebe je protuzakonita? NE U MOM DVORIŠTU!!

LEKTINI- njihova štetna uloga kod zdravlja crijeva, reumatoidnog artritisa i gubitka težine

AMERIČKA NEBULOZA: Orasi u SAD-u postaju ilegalni lijek!!??

Francuska ustala protiv Monsanto-a i nastavila sa zabranama GMO hrane

Posude s hranom za mikrovalne pećnice ispuštaju toksine u hranu!

FDA, krovna Američka agencija za hranu, konačno priznala – pileće meso sadrži ARSEN

Aditivi u hrani: S čime se vi trujete?

Velika količina konzumacije soli nije opasna, potvrđuju nova Europska istraživanja

Mit o tome da je povrće dobro za vaše zdravlje