PONERIZACIJA DRUŠTVA

Izbjegavajte proizvode koji sadrže stanice abortiranih fetusa!

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

Prevent Disease

U javnosti se već neko vrijeme čuju različite debate o tome koliko je moralno koristiti proizvode široke potrošnje u kojima se nalaze stanice kultivirane iz abortiranih fetusa. Bez obzira na vaše stanovište o abortusu, činjenica je da postoje cijele grane industrije; prehrane, pića i medicinskih proizvoda koje rutinirano koriste tkiva abortiranih fetusa, takvo ponašanje bi uvelike trebalo zabrinuti javnost.

U medicinskoj je zajednici uvijek postojala velika uznemirenost glede korištenja fetalnog tkiva za transplantacije i stvaranje cjepiva.

Tehnologija fetalnog tkiva se razvila nevjerojatnom brzinom u zadnje dvije decenije, naročito na području liječenja različitih neuroloških i endokrinih bolesti.

Pa ipak, postavljaju se ozbiljna etička pitanja o tome kako se dobavljaju i koriste fetalna tkiva. Dok neki medicinski eksperti zagovaraju bezgranične potencijale tehnologije fetalnih stanica, drugi su izrazili duboku zabrinutost načinom upotrebe istih i upozoravali su na etičnu i moralnu dinamiku. Gdje možemo podvući crtu?

Ekonomsko iskorištavanje abortusa

Svjetska ekonomija se zasniva na odnosima ponude i potražnje. Zbog takvog odnosa već sada vjerojatno najveći strah od dozvoljavanja istraživanja fetalnog tkiva i transplantanata od izabranih abortiranih fetusa. Dok se na sav glas objašnjava kako abortiranih fetusa ima sasvim dovoljno – što je tragedija sama po sebi – drugi se brinu što ako znanstvenici otkriju da proizvodi s fetalnim stanicama mogu efektivno zadovoljiti široki asortiman bolesti i poremećaja.

Što će se dogoditi ako ne bude dovoljne količine abortiranih fetusa?

Iako ovo pitanje nekima može izgledati preuveličano, ne smijemo zaboraviti na napredak medicinske tehnologije i moralnu posrnulost modernog društva. Nekoliko takvih prijedloga je predstavljeno Odboru nacionalnog zdravstvenog instituta da se u budućnosti zaštite bebe kako one ne bi postale motiv za bogaćenje i brutalno iskorištavanje u ekonomske svrhe. S godišnjom zaradom od šest milijardi dolara unutar industrije iskorištavanja fetalnih tkiva, ovaj bi problem mogao i te kako postati stvarnost, a da ne spominjemo poteškoće u zakonskom nadgledanju nabave takvih „materijala.“

S anticipacijom profitabilnosti industrija i znanost će povećati istraživanja otkrivanja dobrobiti u liječenju bolesti s fetalnim stanicama i tkivima, tada će se povećati pritisak za dobavljanje „sirovina“ kako bi se zarada podijelila, izjava Scotta Raea.

Vezano za samu nabavku fetusa, radi se o svježim i starijim fetusima. Tajming za abortus postaje ozbiljan predmet izučavanja medicinske znanosti naročito onima koji ozbiljno profitiraju od starijih i razvijenih fetusa. Većina abortusa se obavlja između šestog i jedanaestog tjedna trudnoće, no odgađanjem abortusa do 14-16 tjedna dobiva se „materijal“ koji se koristi u transplantaciji pankreasa. Jednostavno rečeno, što je stariji fetus to je on profitabilniji!

Pojavljuje se još jedno pitanje, a to je briga prema majki to jest koliko ostaje psihičkog i fizičkog šoka ako se abortus napravi relativno kasno. Abortiranje djeteta koje ima četiri mjeseca je za razliku od 6-11 tjedana, stvara ozbiljan emocionalan udar na ženu nakon čega nastaju ozbiljne traume vezane za sam abortus.

Izbjegavanje hrane, pića i cjepiva koje sadržavaju abortirane fetalne stanice

Nedavno je Pepsi ignorirala zahtjeve i kritike na desetke grupa koji podržavaju prestanak korištenja fetalnih stanica u hrani i piću i na desetke tisuća ljudi koji dijele ista stajališta. Pepsi Co se udružila sa Senomyxom čak i nakon što je otkriveno da testiraju aditive njihove hrane i pića korištenjem abortiranih fetalnih stanica. O čemu smo više pisali ovdje.

Sljedeći proizvodi koriste fetalne abortirane stanice:

PEPSI pića:
– sva bezalkoholna pića Pepsi
– Sierra Mist
– Mountain Dew
– Mug root beer pivo
– No Fear pića
– Ocean Spray pića
– Seattle’s Best kava
– Tazo pića
– AMP Energy pića
– Aquafina voda
– Aquafina pića
– DoubleShot energetska pića
– Frappuccino pića
– Lipton čaj
– Propel pića
– SoBe pića
– Gatorade pića
– Fiesta Miranda pića
– Tropicana sokovi i sirupi

NESTLE proizvodi:
– Svi dodaci kavama – slatko vrhnje, slatko vrhnje u prahu…
– Maggi Brand instanst juhe, ketchup, nadjevi i umaci, okruglice i začini

KRAFT – CADBURY ADAMS proizvodi:
– Black Jack žvakaće gume
– Bubbaloo žvakaće gume

– Bubblicious žvakaće gume
– Chiclets
– Clorets
– Dentyne
– Freshen Up žvakaće gume
– Sour Cherry žvakaće gume (Limited)
– Sour Apple žvakaće gume (Limited)
– Stride
– Trident

CADBURY ADAMS bomboni i slatkiši:
– Sour Cherry Blasters
– Fruit Mania
– Bassett’s Liquorice
– Maynards Wine žvakaće gume
– Swedish Fish
– Swedish Berries
– Juicy Squirts
– Original žvakaće gume
– Fuzzy Peach
– Sour Chillers
– Sour Patch Kids
– Mini Fruit žvakaće gume

drugi proizvodi CADBURY ADAMSA:

– Certs dražeje za osvježavanje daha
– Halls sirup za kašalj

NEOCUTIS

Ova kompanija koristi fetalne stanice u kremama za tretiranje bora koje se dobivaju isključivo iz 14 tjedana starih abortiranih fetusa dječaka.

– Bio-Gel Prevedem Journee
– Bio-Serum Lumiere
– Bio Restorative krema za lice i tijelo

Cjepiva:
MMR II (Merck)
ProQuad (MMR + Male boginje — Merck)
Varivax (Male boginje — Merck)
Pentacel (Polio + DTaP + HiB — Sanofi Pasteur)
Vaqta (Hepatitis-A — Merck)
Havrix (Hepatitis-A — Glaxo SmithKline)
Twinrix (Hepatitis-A i B — Glaxo)
Zostavax (Herpes Zoster– Merck)
Imovax (Bjesnoća — Sanofi Pasteur)

Drugi lijekovi:
Pulmozyme (Cistična fibroza — Genetech)
Enbrel (Reumatoidni artritis — Amgen)

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Da biste shvatili za što se zapravo koriste stanice fetusa, pročitajte:

Biotehnološka kompanija se nepotrebno koristi pobačenim ljudskim stanicama fetusa za testiranje umjetnih aroma hrane!!!!

Većina cjepiva za djecu sadrži stanice abortiranih fetusa

Raskomadani abortirani fetusi prodaju se diljem Amerike pod pokroviteljstvom Obamine administracije

Obamina vladina agencija presudila: Sasvim je „normalno“ što Pepsi koristi stanice abortiranih fetusa!