U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Kronologija smrtno stradalih poznatih osoba zbog proizvoda farmaceutskih kompanija

Prevela i uredila: Maja Jakšić

Natural News

Nedavna smrt pop ikone Whitney Houston je još jednom izazvala svjetsku reakciju o krhkosti ljudskog života i kako se lako čovjek može izgubiti u trenu. No, ono što je Houstoninu smrt dovelo u prvi plan je stvarnost koja, pod krinkom liječenja bolesti, naglašava kako FDA (krovna Američka udruga za hranu i lijekove) odobrava lijekove koji su glavni uzrok smrtnosti u SAD-u, a naročito u sveprisutnoj zabavnoj industriji.

Tijekom godina, NaturalNews je popratio smrti brojnih poznatih osoba, pjevača, glumaca i društvenih ikona čije su sudbine zapečačene zbog predoziranja receptiranim lijekovima. Neke od tih osoba umrle su zbog zloporabe lijekova, dok su drugi bili doslovno van sebe, što ih je učinilo posebno sklonima medikamentima i potpuno neodgovornima koliko i kako konzumiraju iste, mnogi su bili čak i  suicidalni što je na kraju dovelo do njihove smrti.

U nastavku smo sastavili kratku vremensku kronologiju smrtnih slučajeva slavnih osoba, čije su smrti uzrokovane farmaceutskim proizvodima. Iako smo svjesni da su  neki od tih pojedinaca svjesno zloupotrebljavali receptirane lijekove, što je rezultiralo njihovom smrću, drugi su pak bili iznimno ovisni o velikim dozama teških droga, što je prouzročilo daljnje zloupotrebljavanje opasnih, ali pravno gledano, legalnih lijekova izdanih na recept, i s njima se “drogirali” često i pod vodstvom svojih liječnika.

Marilyn Monroe, snimljena nakon smrti.

• 1962.: Američka glumica, pjevačica i model Marilyn Monroe je navodno umrla od predoziranja lijekovima iz klase barbiturata koji umjetno uzrokuju opuštanje i san. Iako su precizni detalji smrti još uvijek sporni, njena smrt službeno je proglašena kao “akutno trovanje barbituratom.”

Nick Adams i Elvis Presley.

• 1968.: Poznati američki glumac Nick Adams, dobar prijatelj Jamesa Deana i Elvisa Presleya navodno je umro od predoziranja sredstvima za smirenje. Njegova misteriozna smrt je službeno potvrđena kao “slučajno-samoubojstvo”, ali su u njegovoj krvi pronađene visoke razine sedativa.

• 1977.: Ikona i pjevač Elvis Presley imao je dugu povijest zlouporabe receptiranih opojnih droga, nakon što je razvio ovisnost o stimulansima tijekom mjeseci provedenih u vojsci. Njegov osobni liječnik, dr. George Nichopoulos, navodno je davao tablete Presleyu tijekom njegove pjevačke karijere, “bez brige za njegovo zdravlje”, koje su na kraju dovele do Elvisove smrti uzrokovane predoziranjem.

• 1994.: Kurt Cobain, bivši pjevač i gitarist benda Nirvana, navodno je umro od prostrijelne rane na glavi koju je sam sebi nanio, iako postoje mnoga izvješća koja upućuju na smrtonosnu dozu heroina. Poput mnogih drugih, Cobain je imao povijest zlouporaba opojnih droga, ali nakon njegove smrti, izvješća ukazuju na tragove diazepama, antidepresiva, na tržištu poznatog pod imenom Valium, koji je također pronađen u njegovoj krvi.

• 1997.: Poznati komičar i glumac Chris Farley pronađen je mrtav u svom stanu zbog  predoziranja. No, prema nekim izvješćima, nisu pronašli ilegalne narkotike na mjestu smrti, no umjesto toga je otkriveno dosta lijekova koje je Farley uzimao na recept. Kasnije je obdukcija pokazala da je njegovu smrt uzrokovala kombinacija predoziranja morfijem i kokainom te je njegova smrt je proglašena “slučajnom.”

• 2007.: Anna Nicole Smith, američki model, glumica i televizijska zvijezda je umrla od predoziranja lijekovima izdanim na recept. Tu je još mnogo polemika oko njenih liječnika i njihovog sudjelovanja u Anninoj smrti, kao i informacija da su joj navodno izdali lažne recepte za tablete za spavanje, opoidne lijekove protiv bolova i anti depresive koji su svi zajedno su doprinjeli smrti.

• 2008.: Glumac Heath Ledger je umro uzimajući koktel lijekova propisanih od strane svojih liječnika. To uključuje OxyContin i Valium, Xanax i Restoril i Unisom i Vicodin.

• 2009: Američka glumica i umjetnica Farrah Fawcet umrla je zbog propisane kemoterapije protiv raka od kojeg je bolovala. Ovaj tretman, koji je bio specijaliziran za analni rak od kojeg je bolovala je zapravo uzrokovao stvaranje još više kancerogenih stanica, što je u konačnici uništilo njen imunološki sustav i ubilo je.

• 2009.: Michael Jackson, “Kralj Pop-a”, umro je, dijelom, zbog ovisnosti o propofolu i intravenske anestezije. On je također priznao ovisnosti na Demerolu i anesteticima koji su  također povezani s njegovom smrću. Iako su ga receptirani lijekovi na kraju ubili, Jackson je možda bio namjerno drogiran od strane svojih “suradnika” koji su ga vodili tokom karijere kako bi maksimalno povećali korporativni profit.

• 2011.: Pjevačica Amy Winehouse navodno je umrla od trovanja alkoholom, ali neka izvješća govore da je također u pitanju možebitno uzimanje lijekova na recept. Iako nema “zabranjenih tvari” pronađenih u njenom tijelu u trenutku smrti, službena izvješća čini se izostavljaju stvarni uzrok smrti, jer se u njima snažno ukazuje da su receptirani lijekovi koje je uzimala pravi krivac, a ne alkohol.

• 2012.: Iako mediji šute po tom pitanju, neka izvješća sada ukazuju da je smrt Whitney Houston zapravo uzrokovana receptiranim lijekovima  i alkoholom, a ne utapanjem. Prema izvješćima, smrtonosna kombinacija lorazepama, Valiuma, Xanaxa, i lijekova za spavanje je ubila Houston prije nego li je ona potonula ispod površine vode u svojoj kadi.

Ovo uopće nije iscrpan popis smrti  slavnih osoba, jer se u izvješćima kod nekih slučajeva i dalje osporavaju  stvarni uzroci smrti. Ali jedno je sigurno: lijekovi koje je odobrila FDA to jest  lijekovi koji se danas izdaju na recept, od kojih mnogi stvaraju visoku ovisnost, su glavni uzrok smrtnosti u Americi danas, a ipak i dalje nastavljaju nesmanjenim intenzitetom preplavljivati tržište.

Komentar Matrix Worlda:

O načinu kako FDA uopće ne mari za ljudsko zdravlje već za profit i korporativni utjecaj smo već pisali ovdje, također smo prenijeli intervju s Robertom Whitakerom, kojeg možete pročitati ovdje, koji je napisao potresnu ali istinitu knjigu: “Mad in America: Bad Science, Bad Medicine, and the Enduring Mistreatement of the Mentally Ill” – “Ludi u Americi: Loša znanost, loša medicina i konstantno trovanje mentalno bolesnih” u kojoj saznajemo sav jad i čemer trenutačnog stanja farmaceutske industrije koja radije drogira i upropaštava ljude negoli ih liječi.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.