PONERIZACIJA DRUŠTVA

Lijek za srce – potencijalni lijek protiv rasizma??

Prevela i uredila: urednici MW-a
Matrix World

NaturalNews
Uskoro će postojati lijekovi za sva moguća stanja i osjećaje, kao na primjer lijekovi koji mogu utjecati na sklonosti ka rasizmu. Engleski istraživači s Oxforda nedavno su proveli studiju za koju tvrde da prikazuje navodne dobrobiti pri utjecaju na rasističko razmišljanje, a potiču od ljekova za srce koji snižavaju krvni tlak i smanjuju tjeskobu.

Ideja je rođena iz pitanja da li je moguće da lijekovi za srce koji su usmjereni na područje mozga odgovornog za osjećaje i strah, mogu utjecati  i na rasizam. Dr. Sylvia Terbeck i njezini suradnici odlučili su provesti studiju.

U grupi je bilo 36 ispitanika bijele boje kože. Dr. Terbeck i njezin tim davali su propranolol, lijek za krvni tlak i srce, polovici  skupine i placebo drugoj polovici.

Tim je zatražio od dvije skupine da ispune upitnik o rasnim skupinama koje vole ili ne vole, a također su obje skupine podvrgnute ” implicitnom testu asocijacija “. Ovo ispitivanje uključuje procjenu sudionikovih misaonih procesa, svjesnog i podsvjesnog, dok  su  pod utjecajem različitih slika, riječi i pojmova u svezi s rasnim skupinama.

Rezultati, koji su objavljeni u časopisu Psychopharmacology, otkrili su da su odgovori sudionika na ispitna pitanja gotovo isti u obje skupine. Ali za IAT, propranolol grupu evidentirano je puno manje ili nimalo “straha” u usporedbi s placebo skupinom, i zbog toga dr. Terbeck podrazumijeva da su to anti-rasističke koristi od uzimanja lijeka.

Dok  za neke to zvuči kao dobra ideja u teoriji, pojam mijenjanja unutarnjih emocionalnih stanja kroz kemijske inpute nije ništa manje nego li kontrola uma, posebice kako dr. Terbeck i njezini kolege to sugeriraju. Ako se za takav pojam s vremenom utvrdi da je u interesu javnog zdravlja, na primjer, nije pretjerano pretpostaviti da se “anti-rasizam” lijekovi mogu jedanom dodati u javnu vodoopskrbu na isti način na koji je dodan i fluorid.

Osim anti-rasističke droge, neki znanstvenici sada predviđaju razvoj lijekova koji potiču vegetarijanstvo kod ljudi, kao i lijekova koji stvaraju umjetne “tople” osjećaje kao odgovor na državnu tiraniju .
Jednom kada se počne igrati s idejom kemijskog mijenjanja ljudskog uma i emocija za “javno dobro”, nakon svega, tu se stvarno ne može reći gdje će strahote takve neljudske fantazije na kraju dovesti.