PONERIZACIJA DRUŠTVA

Monsantov GMO kukuruz doprinosi rastu tjelesne težine i ometa rad organa

Ilustracija vlasništvo Dees Illustration.

Prevela i uredila: Violeta Štetić

Matrix World

Activist Post

Da li vas genetski modificirana hrana čini bolesnima i debelima? Monsantove genetski modificirane kreacije vežu se uz uzrokovanje mnogo štete po ljude i okoliš, ali ostaje pitanje da li također pridonose jednom od najbrže rastućih zdravstvenih problema na Zemlji? Studija objavljena u International Journal of Biological Sciences pokazuje kako GMO hrana uistinu doprinosi epidemiji pretilosti.

Studija, prva koja izvješćuje o rezultatima komparativne analize krvi i sustava organa štakora hranjenih GM kukuruzom, učinkovito završava debatu je li je GMO hrana sigurna u zdravstvenom smislu.

Studija otkriva da je GM kukuruz kojim su hranjeni miševi doveo do povećanja ukupne tjelesne težine od 3,7% istovremeno povećavajući težinu jetre do čak 11%.

Prosječna i relativna težina jetre su također pogođene poslije maksimalnog nivoa hranjenja (33%) GM kukuruzom, kao i težina srca što u odnosu na referentne vrijednosti iznosi povećanje težine od 11%… Dodatne statistički značajne razlike uključuju sveukupnu veću težinu tijela od 3,7%.

Ova studija iz 2009. godine baca puno više svjetla na opasnosti GMO-a od pukog povećanja težine. Odvijaju se debate širom svijeta u vezi sigurnosti i regulatornog procesa odobrenja genetski modificiranih (GM) usjeva i hrane. Uvod kaže da je potrebno imati pristup toksikološkim testovima, po mogućnosti na sisavcima, provedenih tijekom dugog vremenskog razdoblja uključujući detaljne analize krvi i sustava organa, da bi se znanstveno pristupilo rješavanju problema.

Po prvi put, dokazali smo da GMO nije niti dovoljno zdrav niti ispravan da bi se komercijalizirao. Svaki put, za sva tri GMO-a, bubrezi i jetra, glavni organi koji reagiraju na kemijsko trovanje hranom, imali su problema, ukazuje Gilles – Eric Seralini, stručni član Komisije za reevaluaciju biotehnologije.

Nepotrebno je reći, Monsantovi GMO usjevi uzrokuju brojne druge probleme u svijetu. Ne samo da doprinose povećanju tjelesne težine, nego njihov GM kukuruz stvara otporne kukuruzne zlatice zbog čega farmeri uporabljuju još više opasnih pesticida na GMO usjevima. Naravno, tu pomaže uporaba Monsantovih Bt biopesticida na štetu našeg zdravlja, za koje je nedavno otkriveno da razaraju stanice ljudskih bubrega. Ovo je indirektan, ali vrlo stvaran način na koji GMO usjevi štete.

Poznato je da GMO usjevi uzrokuju kratkoročnu štetu prirodi i vašoj biologiji, ali možda su dugoročne posljedice više zabrinjavajuće. Trenutno imamo informacije i istraživanja o kratkoročnim štetnim utjecajima GMO hrane koja se usprkos tome nastavlja koristiti, dok su dugoročne posljedice još uvijek tajna čak i zagovarateljima GMO-a. Ovo je razlog, između mnogih ostalih, što se GMO usjevi kontinuirano zabranjuju diljem svijeta. Mađarska, Francuska, Peru i druge zemlje su poduzele sve moguće postupke protiv GMO usjeva i GM hrane samo zbog sigurnosnih opasnosti koje ovi proizvodi predstavljaju za ljudsko zdravlje, ekosustav i okoliš.

Komentar Matrix Worlda:

Od početka rada naše stranice upućujemo na zločine koje radi Monsanto i slične kompanije. Podizanje svjesnosti o problemima koji nastaju s GMO proizvodima i informiranje o njihovim učincima na okoliš i naše zdravlje je jedini način s kojim se možemo pomaknuti s mrtve točke i tako pokrenuti promjenu zakona s kojim će se GMO proizvodi izbaciti s naših menija jednom za uvijek!

Otkrijte tajne i zločine Monsanta koji ugrožavaju naše i vaše zdravlje decenijama:

MONSANTOV SVIJET POTKUPLIVANJA I TROVANJA: Kako je vlada SAD-a postala servis i potrčko Monsanta!?

Bijela kuća odbija otkriti svoju vezu s Monsantom

Jesmo li dočekali „početak“ kraja Monsanta?

Bill Gates, Monsanto i eugenika

Morgellons – iluzija parazitoze ili transgenična nova kuga?

CNN-ov heroj godine „Majka Robin“ upozorava da GMO može izazvati široko rasprostranjene deformacije pupčane vrpce

Bube koje su pojele Monsanto!

Francuska ustala protiv Monsanto-a i nastavila sa zabranama GMO hrane

Mađarska uništava sve usjeve zasijane GMO žitaricama koje je napravio Monsanto!!!

Psihopatija na djelu: U što nas je pretvorila intenzivna poljoprivreda?

Kriminalni napad na planetu! Monsantov agens Orange se koristi za čišćenje amazonskih šuma!