U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Urinoterapija – 1.dio

Autor: urednici MW-a
Matrix World

Terapija urinom ili urinoterapija, uroterapija, je korištena u drevnim kulturama, u nekima se koristi i danas, a u zapadnjačkoj civilizaciji se smatra alternativnom medicinom. Spominje se već tisućama godina kao preventivno i ljekovito sredstvo, od najranijih kultura do danas. Urinoterapija se odnosi na ispijanje vlastitog urina, na masažu dijelova tijela vlastitim urinom, na obloge od urina, na ukapavanje i još mnogo toga.

U rimsko doba, Gali su ga koristili za izbjeljivanje zubiju. U Indiji, na Sanskrtskom zapisu starom preko 5000 godina, zvanom Damar Tantra, navodi se 107 stihova o ljekovitosti urina. Tu se terapija urinom naziva Shivambhu Kalpa, preuzeto i drevnog teksta Shivambhu Kalpa Vidhi. Shivambha znači voda Šive.

Urino terapija američkih domorodaca, kako ju je zabilježio fratar Bernardino de Sahagún 1514. godine.

U ayurvedskoj tradiciji, terapija urinom naziva se amaroli, a to je drevna tantrička tehnika koja uključuje korištenje urina. Amaroli dolazi od korijena riječi Amara koja znači “besmrtan, neumirući, neprolazan”. Amaroli je, dakle, tehnika dizajnirana kako bi se dostigla besmrtnost.

Znanstveni principi urinoterapije

Imunološki test otkriva prisutnost antitijela u krvi. U bolesnika s određenom bolesti, specifični antigen se može naći i u urinu i to je netoksični protein, u produkciji samog tijela. S dnevnim unosom urina, imunološki sustav tijela reagira i “uči” u borbi protiv vanjskih utjecaja, i u skladu s tim vrlo je učinkovit u uklanjanju stanica raka.
Urinarni antigen u mokraći bolesnika, kao prirodni protein koji tijelo eliminira, nema rizika ili nuspojava i može se uzeti u kombinaciji s drugim prirodnim resursima, dopuštajući nam da polako smanjimo imunosupresore i kemoterapije.

Naše tijelo ima sposobnost da stvori svoje vlastito cjepivo. Svi mikroorganizmi koji zaraze sustav tvore  toksine i endotoksine koji stimuliraju imunološki sustav da stvori antitoksine (antidote) koji su odbačeni kroz urin. Kada unosimo urin, mi tjeramo bakterije da koriste svoje  vlastite toksine, zato kažemo “otrov ubija otrov”.

Urinoterapija je auto-cjepivo koje ima iste elemente vlastite bolesti, te ima antivirusno djelovanje, anti tumorsko i antispastičko, diuretičko, antialergeno, anti upalno, antibaktericidno, antifungalno i antikonvulzivno djelovanje, a ujedno djeluje i kao i kardiovaskularni stimulans.

Što je zapravo urin i kako nastaje

Urin nije prljava i otrovna tvar koju organizam odbacuje. Urin je sporedni produkt filtracije krvi, a ne otpad filtracije. Medicinski to je navedeno kao “plazma ultrafiltrat”. To je pročišćeni derivat same krvi, napravljen od strane bubrega, čija glavna funkcija nije ekskrecija, nego regulacija svih elemenata i njihovih koncentracija u krvi. Urin se može usporediti sa ostacima od jela, i ta metafora nam može pomoći da razumijemo zašto naše tijelo izbacuje iz sebe elemente koji su bitni za naše zdravlje i blagostanje.

Krv bogata nutrientima prolazi kroz jetru gdje otrovi odlaze da se izluče kroz kruti otpad. Na kraju, ova pročišćena “čista” krv podvrgava se procesu filtriranja u bubrezima, gdje se suvišna voda, soli, vitamini, minerali, enzimi, antitijela, urea, mokraćna kiselina i drugi elementi ,koje tijelo ne može koristiti u tom trenutku prikupljaju u obliku pročišćene, sterilne vodene otopine zvane urin. Funkcija bubrega je zadržati različite elemente u krvi uravnoteženima. Važni elementi iz krvi ne filtriraju se van iz nje zato što su oni otrovni ili štetni za tijelo, nego jednostavno zato što tijelu ne treba neka njihova određena koncentracija elementa u tom specifičnom trenutku. To je taj regulacijski proces bubrega, koji nam omogućuje da jedemo i pijemo više nego naše tijelo treba u bilo kojem trenutku.

Navodi se da je 95% urina voda, 2,5% sastoji od uree, a preostalih 2,5% je mješavina minerala, soli, hormona i enzima.
Stoga je primarna komponenta urina da nije uopće otrovan. Samo urea može biti otrovna ako je prisutna u vrlo velikim količinama u krvi. Međutim, to je nevažno u praksi pijenja urina, jer urin ne ulazi nakon konzumacije u krv. Kad se urea dobiva natrag u organizam u malim količinama, to je čisti, bistri višak sluzi i ima niz drugih korisnih učinaka.

Liječenje akni s urinom.

Urin se smatra neprocjenjivim izvorom nutrijenata i iscjeljenja, a koji je možda previše kontroverzan ili ne dovoljno financijski isplativ za to da se govori o tome i potiče kao moćan lijek. Urin jedne osobe, jedna vrsta žive hrane, sadrži u sebi elemente koji su specifični za vlastito tijelo. Tijelo stalno proizvodi veliku raznolikost antitijela, hormona, enzima i drugih prirodnih kemikalija da regulira i kontrolira svoje funkcije i za borbu onih neuravnoteženosti kojih možda i nismo svjesni.

Kliničke studije pokazale su da tisuće ključnih tijelesnih kemikalija i hranjivih tvari koje završavaju u urinu odražavaju individualne tjelesne funkcije.
Podaci koje urin sadrži ne mogu se umnožavati ili proizlaziti iz bilo kojeg drugog izvora. Baš kao što priroda stvara da ne postoje dvije osobe koje su potpunosti iste, ne postoje dva uzorka mokraće u svijetu koja sadrže točno iste komponente.

Vaš tjelesni osobni lijek

Ponekad vam se događa da pokušavate jesti ispravno, uz odgovarajuće prehrambene dodatake, vježbate, pijete puno čiste vode, a još uvijek jednostavno niste bolje i  ne možete riješiti svoj zdravstveni problem. Ako ne možete pronaći stručnjaka u svom području koji je u stanju doći do srži onoga što vas pati, to su slučajevi kada ćete možda trebati malo više pomoći. U tom svjetlu prezentiramo homeopatiju  i  izopatiju  i vaš osobni tjelesni lijek.

Homeopatija

U definiciji, homeopatija je: terapeutska metoda, koja klinički primjenjuje “zakon sličnosti” i koristi medicinski aktivne tvari u beskonačno malenim dozama.

Recimo da bolujete od gripe. Korištenjem zakona sličnosti, sami ćete si dati dodatnu dozu neke iste ili slične gripe, a to će potaknuti vaš imunološki sustavna na borbu. To je korištenje zakona sličnosti. Međutim, u homeopatiji, nikada se ne uzima slična tvar pune snage. Možete uzeti beskonačno manju količinu. Zapravo, to je tako mala količina da je nemjerljiva fizikalnim znanstvenim instrumentima.

Da biste dobili na tako malu razinu, izvorna tvar prolazi kroz proces razrjeđenja. Na primjer, 99 kapi destilirane vode i dodajte jednu kap virusa gripe. Tada se to snažno trese 50 do 100 puta. Onda se opet uzme kap te otopine i razrijeđuje s 99 kapi vode i opet se trese.I tako opet, i opet i …,… do trenutka kad je homeopat gotov s procesom, bilo koji znanstveni laboratorij mogao bi analizirati otopinu i sve što će reći je – da je ta tvar  samo voda. ALI, i to veliki ali, moć lijeka je u vibracijskom otisku koji je otisnut u vodi kroz samu izvornu kap  gripe i kroz svako trešenje i razrijeđivanje. A to je ono gdje ulazimo u kvantnu fiziku i suptilnu energiju, u područje gdje naše fizičke znanosti još nisu sposobni ići.

Kada tijelo dobiva homeopatski lijek, to ga stimulira na određene radnje ne zbog zbog fizičkih ili kemijskih svojstava te supstance, nego usljed njene energetske prirode. Tijelo dobiva nove vibracijske informacije i djeluje u skladu s tim. Za svakoga tko je obučen u fizikalnim znanostima, to nije dokazivo. No vjerovali ili ne, činjenica je, homeopatija  može biti vrlo moćan izvor ozdravljenja kada se koristi ispravno.

Izopatija

Koloidi života u krvi su hipotetske konstrukcije koje, u slučaju anomalija u ph vrijednosti krvi ili mineralnih disbalansa i drugih anomalija mogu popravit stanje. Koloidne čestice su poznate kao protiti i somatidi, mjenjaju izgled i adapriraju se novonastalom okružju.

To je biološki aspekt procesa bolesti u tijelu, kako zastupaju neki mislioci. Kada je profesor Enderlein radio svoja istraživanja na ovom području, vjerovao je da je razvojni životni ciklus unutarnjeg parazita pravi. Znao je da je bolest uzrokovana poremećenom unutarnjom metaboličkom ravnotežom. Da biste bili dobro, morate rebalansirati metabolizam. Razumijevajući te pojmove, u odnosu na teorije i potpuno biološku narav bolesti, razvio je biološke pripravake za ubrzavanje procesa ozdravljenja.

Kao biološki pripravci, oni rade na jedinstvenoj razini. Ako se mikrobi zaista razviju u krvi na patogenoj razini, da biste ponovno bili dobro, to iziskuje  vraćanje tih istih mikroorganizama natrag na početni stadij, gdje više nije prisutan problem( de – evolucija mikroba ). Primarni način da to učinite je kroz prehranu (tj. rebalans pH). No, u teškim situacijama, možete ubrzati proces biološki. On je teoretizirao da ako imate mikrob na jednom kasnom razvojnom stupnju u tijelu da uzrokuje probleme, mogu se uvesti iste vrste mikroba u ranijoj, početnoj fazi evolucije  i oni će se pariti i postati manji, apatogeniji oblik . To je kako njegovi  izopatijski lijekovi  rade (ISO znači jednak ili isti). On tvrdi da njegovi lijekovi  promiču nježno i učinkovito samoizliječenja kroz biološka sredstava.

Sad, kakve to veze ima s urinoterapijom ? Ideja je da su  koloidi u krvi vrlo male čestice. U stvari, oni su toliko mali da mogu biti nefiltrirani putem bubrega. Iako istraživači nisu bili u potrazi, možda su jedni od nevidljivih sastojaka urina te koloidne čestice koje samo prođu kroz bubrege. Kada netko troši vlastiti urin kroz proces urinoterapije, on prima dozu tih čistih koloida. Enderleinove teorije nikada nisu dokazane kroz  suvremene znanstvene postupke, a na nekim razinama su u potpunosti pobijene, ali ipak ljudi još uvijek vjeruju. Možda moć vjere u ovom slučaju nadilazi ono što činjenično možda nije stvarno tako.

Razumijevanje ovih dvaju koncepata homeopatije i izopatije, će dovesti do boljeg razumijevanja upravo onog što vlastito tijelo može proizvesti kao lijek.

Produkt vašeg osobnog metabolizma

Your Own Perfect Medicine” Marte Christy.

U knjizi „Your Own Perfect Medicine” Marte Christy, opisano je kako je bila jako bolesna i to jako dugo vremena. Upala zdjelice, ulcerozni kolitis,  sindrom kroničnog umora, Hashimoto bolest, mononukleoza. Imala je i teške infekcije bubrega, dva pobačaja, kronični cistitis, teške candide, endometriozu, nadbubrežnu nedostatnost, kronične upale uha i sinusa, alergije na hrana i kemijske alergije. I to nije bilo ni pola od toga. Imala je svaki zamisliv liječnički pregled, i obilje lijekova i operacija. Zatim je pokušala sve oblike alternativne terapije. Homeopatija, ljekovito bilje, mega-vitamini i tretmani živim stanicama u Meksiku. Nakon što tradicionalna medicina nije djelovala, ona i njezin suprug potrošili su više od 100.000 dolara sa alternativnim pristupima. Ništa nije djelovalo.

Jednog dana došla je u posjed male knjižice koja je promovirala malo poznat i kontroverzan oblik liječenja. Od prvog dana primjene stanje joj se poboljšalo, a uskoro je počelo i nestajanje simptoma i samih bolesti. Koju je to terapiju otkrila? Da, otkrila je terapiju urinom!

Godine 1975. jedan od osnivača Miles Laboratories, dr. A.H. Free, objavio je knjigu Analiza urina u uvjetima kliničke laboratorijske prakse, u kojoj je istaknuo da ne samo da je urin sterilan spoj  – čišći od destilirane vode, nego da urin i sadrži doslovno tisuće spojeva.
Nekoliko sastojaka iz urina navedenih u spomenutom radu :

Alanin, arginin, askorbinska kiselina, alantoin, aminokiseline, bikarbonat, biotin, kalcij, Kreatinin, Cistin, DHEA, dopamin, adrenalin, folna kiselina, glukoza, glutaminske kiseline, Glycine, Inozitol, jod, željezo, Lizin, magnezij, mangan, melatonin, metionin, dušik, Ornithane, pantotenska kiselina, Phenylalaline, fosfor, kalij, bjelančevine, Riboflavin, triptofan, Tirozin, Urea, vitamin B6, vitamin B12 i cink.

Bez obzira što vi vjerovali o urinu, farmaceutske tvrtke zarađuju milijarde dolara od prodaje lijekova izrađenih od sastojaka mokraće. Na primjer, Pergonal je lijek za plodnost napravljen od mokraće postmenopauzalnih žena bogatih gonadotropinima. 1992. god. prodaja ovog lijeka zabilježila prihod od 855 milijuna dolara, a to znači da svaki bolesnik mjesečno potroši  1.400 dolara. Urokinaza, sastojak urina, koristi se u obliku lijekova i prodaje kao čudo za deblokadu koronarnih arterija. Urea, medicinski dokazano da je jedan od najboljih ovlaživača u svijetu, je pakirana u skupe kreme i losione. Urin od trudnica sadrži dovoljno humanog korionskog gonadotropina za komercijalnu ekstrakciju i pročišćavanje za proizvodnju hCG lijekova. Urin bređe kobile je izvor estrogena. Urin također sadrži antitijela koja se mogu koristiti za dijagnostičke testove za niz uzročnika bolesti, uključujući HIV-1.

DRUGI DIO TEKSTA O URINOTERAPIJI

Reference:

URINOTHERAPY (Urine Therapy)

Healing – The miracles of urine therapy

Genadij Petrovic Malahov – Urinoterapija

Urine therapy

Wiki – Urine

Urine therapy:  Suggested programs

Urine Therapy