U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Urinoterapija – 2. dio

Autor: urednici MW-a

Matrix World

Snažan Iscjelitelj

Da bi shvatili kako je urin snažan lijek obratit ćemo pozornost na to kako urinoterapija u potpunosti elminira alergije.  U istraživanjima su otkrili da su alergijske reakcije uzrokovane “odbjeglim” bijelim krvnim zrncima koje neprimjereno napadaju tvari čak i kada one nisu prijetnja za tijelo. Tako da djelovanje tih odbjeglih bijelih krvnih stanica, nazvanih antigen receptori, treba ispraviti kako bi se izliječila alergija.


Dr. William Linscott 1982. god., objavio je studiju koja pokazuje  da kada se ti receptori za antigen (ili odbjegle bijele krvne stanice) ubace u tijelo, tijelo zapravo razvije antitijela za antigen tih receptora i antitijela zatim zaustavljaju alergijsku reakciju.

Shvativši da urin alergijskih pojedinaca sadrži antigen receptore koji uzrokuju alergiju, znanstvenici su mislili da ponovno uvođenje urina natrag u alergijske pojedince znači da će se proizvesti  antitijela koja bi zaustavila alergijsku reakciju. A to je upravo ono što se događa. Alergije su u potpunosti nestale urino terapijom. Korištenje urina na taj način izliječuje alergiju, i to je jedan  oblik izopatičnog liječenja. Koristite istu tvar koja uzrokuje alergiju, da se ubaci u tijelo da tijelo proizvodi svoja antitijela na njega. Ako to shvatite, u mogućnosti ste vidjeti sposobnost ove terapije koja se koristi za bilo koju bolest koju tijelo može doživjeti.

Više Elektroni za vaše tijelo

Mjerenje bilo kojeg uzorka urina na oksidaciju i redukcijska čitanja (ORP vrijednost), često pokazuje urin u reduciranom stanju. Kemijski to znači da ima više elektrona (naboj je smanjen u negativnom smjeru). Ako postoji puno elektrona u mokraći, od kuda oni dolaze? Da, iz vas! Slobodni elektroni mogu se dodati slobodnim radikalima, u borbi protiv oksidacije tako da urinoterapija možda također radi na tim linijama.

Lyoto Machida, majstor borilačkih vještina, dugogodišnji pobornik urinoterapije

PRIMJERI POZNATIH OSOBA O URINOTERAPIJI

Poznate su mnoge istinite priče o strašnim nesrećama gdje su  ljudi  preživjeli zahvaljujući tome što su pili vlastiti urin. Također, neke poznate osobe su navodile ili odobravale razloge za urinoterapiju.

1978 god, bivši premijer Indije, Morarji Desai, dugogodišnji praktičar urinoterapije,koji je doživo starost od 99 godina što je pripisivao urinoterapiji, govorio je u CBS ovoj emisiji 60 Minutes o toj temi. Desai je izjavio da je urinoterapija savršeno medicinsko rješenje za milijune Indijaca koji si ne mogu priuštiti liječenje.
Engleska glumica Sarah Miles je pila vlastitu mokraću više od trideset godina, tvrdeći da time podiže imunitet protiv alergija, između ostalih zdravstvenih beneficija.
Baseball igrač Moises Alou mokrio je po svojim rukama da se riješi žuljeva, tvrdeći da mu to omogućuje da udara bez korištenja rukavica.
Madonna je razgovarajući s David Lettermanom izjavila da mokri po vlastitim nogama kako bi izliječila svoj problem  atletskoga stopala.
Borac borilačkih vještina Lyoto Machida otkriva u intervjuu da pije vlastitu mokraću. Njegov otac, Yoshizo Machida, priznao je da je nagovorio Lyota da to  počne  raditi nakon što se nije mogao osloboditi od kašlja.
MMA borac Luka Cummo je dugogodišnji zagovornik ove prakse.
Bokser Juan Manuel Márquez pio je vlastitu mokraću tijekom snimanja treninga za HBO seriju promičući borbu  Marquez / Mayweather, te  otkrio kako vjeruje da je praksa bila od velike prehrambene koristi.
Pisac J.D. Salinger je također bio sljedbenik urinoterapije.
Predsjednik Francuske François Mitterrand također se koristio urinoterapijom u svojoj borbi s rakom.

Urinoterapija za borbu protiv raka

Stanice raka otpuštaju različite antigene, od kojih se neki  pojavljuju u mokraći. Oralna urinoterapija je predložena kao novi način liječenja  raka. To će pružiti limfnom sustavu  mnoge tumorske antigene protiv kojih antitijela mogu biti proizvedena. Ta antitijela mogu prolaziti kroz krvni sustav i napadati tumore i njegove stanice.

Dr. BV Khare, alopatski liječnik i sljedbenik urinoterapije, kaže: “talijanski kirurg Stanislau R. Burzynski, sada naseljen u Americi, izdvojio je anti tumorske stanice iz ljudskog urina i pokazao izvanredne rezultate u liječenju raka. Druga tvar, nađena u velikim količinama u urinu se zove dehidroepiandrosteron (DHEA). To je hormon povezan s testosteronom. Istraživanje je pokazalo da ima anti-tumorska, anti-pretila svojstva i svojstva protiv starenja. Također je utvrđeno da kada se urea reciklira ingestijom, pretvara se u  esencijalne aminokiseline. ”

Na pitanje da li se treba prakticirati samo tijekom bolesti, dr. Khare je odgovorio: “Zašto želite da se to uopće zaustavi?  Ja ne patim od bilo koje bolesti, ali sam na tri čaše svog urina svaki dan i masiram tijelo urinom svako jutro i okupam se nakon jednog sata. Baš kao i pranje zuba ili odlazak na WC svakog jutra, to mora biti ugrađeno u našu dnevnu rutinu. Znam četveročlane obitelji koje nisu otišle liječniku za bilo koju bolest više od godinu dana nakon što su upućeni u urinoterapiju.“

Nobelovac Albert Sczent Georgyi je izveo niz pokusa učinaka metil glyoxala, sastavnog dijela mokraće, s oboljelima od raka, i imao je značajanog uspjeha u nekoliko slučajeva.

PH urina, u blizini je neutralnog, odnosno 7, ali obično varira između 4,5 do 8.

Dr. Dharmadhikari iz Pune u državi Maharashtra u Indiji, je pokušao terapiju urinom na više od 200 pacijenata, te je iznio provedena znanstvena istraživanja koji se odnose na ovu terapiju. Ovdje su zaključci:
–       Tijelo počinje apsorbirati više kisika iz atmosfere nakon početka terapije, a metaboličke reakcije se ubrzavaju. Rezultati     velikog broja eksperimenata podržavaju ovaj zaključak.

–           Početak urinoterapije uvijek prati spor, ali definitivno povećan broj crvenih krvnih tjelešaca kao i hemoglobina u krvi.

Dr. Dharmadhikari smatra da te promjene u tjelesnim funkcijama igraju vrlo važnu ulogu u liječenju poremećaja. U knjizi  „ joga ” koju je objavio Bihar School of Yoga ,  Monghyr, obrazovan i učen liječnik pripisuje učinkovitost mokraće iz sljedećih razloga:

–          Mokraće dodaje bitne hranjive sastojke i popravlja nedostatak bilo kojeg hranjiva u tijelu.

–          Urin sadrži vrlo aktivne enzime, koji imaju koristan učinak na sve fiziološke reakcije koje se odvijaju u tijelu.

–          Urin sadrži vrijedne soli neophodne za tijelo.

–          Hormoni sadržani u urinu su od velike koristi za tijelo.

–          Urin ima baktericidna svojstva. Stoga uništava bolest koju uzrokuju bakterije u tijelu, posebno one koje se odnose na probavni trakt.

–          Tvari prisutne u mokraći povećavaju i ističu prirodnu moć otpornosti na bolesti.

–          Tvar pod nazivom “urea” u mokraći je diuretik i povećava učinkovitost bubrega.

–           Mokraća je tonik koji jača tijelo, i ‘eliksir’ dugovječnosti.

 

Još neka svojstva urina

Hormon erythropoietine, jedna od tvari obično prisutnih u mokraći, potiče koštanu srž da poveća stopu proizvodnje eritrocita. To je razlog zašto kod anemičnih pacijenata dolazi do značajne koristi od urinoterapije.

Drugi hormon prisutan u mokraći, adenylate ciklaza, koordinira djelovanjem svih hormona u tijelu kroz proizvodnju tvari poznatije kao ciklički AMP.

Prostaglandin je hormon koji je neophodan za kontrakcije mišića maternice. Mnogi znanstvenici smatraju da taj hormon može djelovati kao kontraceptiv. Također i širi krvne žile, smanjuje napetost, opušta mišićne stijenke bronha, te obavlja mnoge metaboličke funkcije.

Urin sadrži i spolne hormone, inzulin i hormone rasta.

Aglutinini i antitjela: neutraliziraju djelovanje  virusa dječje paralize i ostalih virusa.

Antineoplaston: selektivno sprječava razvoj stanica raka bez utjecaja na zdrave stanice.

Alantoin: dušična kristalna tvar koja promiče ozdravljenje, od oksidacije mokraćne kiseline. To se koristi u proizvodnji mnogih krema za kožu.

DHEA (dehidroepiandrosteron): steroid izlučeni iz nadbubrežne žlijezde, prisutnanu velikim količinama u urinu muškarca. To spriječava pretilost, produljuje život životinjama, te ga je moguće koristiti protiv anemije, dijabetesa i raka dojke. DHEA stimulira razvoj koštane srži i povećava proizvodnju crvenih krvnih stanica, monocita, makrofaga i limfocita. Niska razina DHEA čini se da je povezna sa starenjem. Neutralizator kiselosti želuca: spriječava nastanak i razvoj želučanih čireva.

H-11: inhibira rast stanica raka i smanjuje postojeće tumore bez ometanja proces oporavka

HUD (Human urin derivat) pokazuje izvanredna antikancerogena svojstva.

Trimethyl-glyoxal: uništava stanice raka.

Proteoglobulini: plazma proteini sadrže anti-tijela protiv određenih alergena, oni su jednaki proteinima iz imoglobulinskog krvnog seruma.

Ispiranje nosa urinom

Način korištenja vlastitog urina

Postoje različiti načini korištenja urina, najpoznatiji je oralni unos, no koristi se i za masažu, zatim ukapavanjem, klistiranjem i inekcijama.
Važno je da se koristi prvi jutranji urin ( najbolji je između 3 i 4 ujutro ), i to srednji mlaz. Dnevno treba popiti bar litru vode.  Naravno, nikako ne možemo koristiti urin ukoliko trošimo neke lijekove, droge ili lošu, prerađenu hranu.
Kapi svježeg urina mogu se staviti direktno ispod jezika, da se organizam navikne na okus i dojam.
Zatim se doza postupno povećava sve do količine za koju smatrate da postiže zadovoljavajuće rezultate; tako ta doza može dostići i jednu punu čašu!
Najpametnije je savjetovati se sa stručnjacima ovog područja u vezi načina korištenja vlastitog urina.
Ne žuri naprijed dok nisi pitao za put. – kineska poslovica

No jedno je sigurno, koliko god nam izgledalo nevjerovatno ili gadljivo, ne zaboravimo i to da smo kao bebe u majčinoj utrobi plivali u amnionskoj plodnoj vodi koju stvaraju zajedno dijete i majka, a dijete je stvara kroz svoju funkciju bubrega, tako da smo život zapravo i započeli unošenjem vlastitog urina.

Prva svjetska konferenciji o urinoterapiji bila je 1996.g. u mjestu Goa, u Indiji.
Druga svjetska konferencija o urinoterapiji održana je u Njemačkoj 1998.g.
Treća svjetska konferencija je održana u Belo Horizonte, Brazil, 2003. godine.
Četvrta svjetska konferencija održana je u Seoulu, Korea, 2006. godine.
Peti svjetski kongres održan je 2009. godine u Guadalajari, Jalisco, Mexico.

To su sigurni pokazatelji da su ljudi pokazali ineres da preuzmu stvari u svoje ruke i da donose odluke o svom zdravlju na zdrav i prirodan, i naravno , posve besplatan način.

PRVI DIO TEKSTA O URINOTERAPIJI

Reference:

URINOTHERAPY (Urine Therapy)

Healing – The miracles of urine therapy

Genadij Petrovic Malahov – Urinoterapija

Urine therapy

Wiki – Urine

Urine therapy:  Suggested programs

Urine Therapy