TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Pronađene dodatne pukotine na krilima Airbusa A380

Prevela i uredila: Barbara Arbanas Kovačević

Matrix World

Yahoo

Airbus je izjavio da je otkrio dodatne pukotine u krilima dvaju A380 superjumbo zrakoplova, ali su inzistirali da najveći  mlazni zrakoplov na svijetu još uvijek ostaje siguran za let.

Ovo je drugi put u nekoliko tjedana da su prijavljene pukotine veličine vlasi u krilima zrakoplova  dvostruke palube koji je prvi puta krenuo u uporabu prije nekoliko godina, i očekuje se da će to dovesti do dodatnih sigurnosnih provjera.

„Airbus potvrđuje da su pronađene dodatne pukotine na ograničenom broju inače nekritične konzole…unutar krila nekih A380-ica,“ izjavio je izrađivač aviona.

„Airbus naglašava da ove pukotine ne utječu na sigurnost upravljanja zrakoplovom“.

Airbus je odbio pozive na prizemljavanje svoje superjumbo flote zbog pukotina koje su prvi puta izašle na svijetlo dana za vrijeme popravka Qantasa A380 koji je zbog eksplozije motora bio oštećen nedugo nakon polijetanja iz Singapura u studenom 2010.god.

Dva službenika avijacijske industrije su rekli da bi europski inspektori za sigurnost naredili dodatne sigurnosne provjere.

Glasnogovornik Europske zrakoplovne sigurnosne agencije (European Aviation Safety Agency – EASA) je u petak potvrdio da bi to uzrokovalo direktivu plovidbenosti .

EASA i njezini američki kolege, Savezna zrakoplovna uprava (Federal Aviation Administration) izdaju na desetke letaka tjedno iz rutinskih ažuriranja hitnih direktiva koje slijede opću paniku.

Posljednji problem s pukotinama je otkriven u dva zrakoplova za vrijeme rutinske dvogodišnje provjere, rekla je glasnogovornica Airbusa.

Odbila je imenovati prijevoznika zrakoplova, ali dva industrijska izvora koji su željeli ostati anonimni, kažu da je posljednje otkriće uključivalo zrakoplov kojim upravlja dubajski  Emirates.

Iako Emirates nisu komentirali posljednje objavljivanje Airbusa, glasnogovornik je rekao da je zračna linija čekala EASA-ino ažuriranje u vezi pukotina koje su pronađene prije nekoliko tjedana na pet A380 letjelica.

„Nastavljamo pomno motriti našu A380 flotu,“ rekao je glasnogovornik. „Zrakoplov ostaje u potpunosti plovidben i ne predstavlja rizik sigurnosnom letu kako su i potvrdili EASA i proizvođač zrakoplova, Airbus. Sigurnost naših putnika i posade je naš prioritet.“

Nešto ranije ovog mjeseca, singapurski Airlines i Qantas je rekao da su pronašli pukotine u krilima A380.

Posljednji je problem otkriven kod iste vrste dijelova kao i prijašnji skup pukotina, na držaču u obliku slova L koji povezuje vanjski dio krila s unutarnjom „rebrastom“ strukturom.

Struktura krila A380; izvor: Airbus

Međutim, pojava i mjesto posljednjeg skupa pukotina su bili različiti. Kod dva od devet zrakoplova koji su ispitani pronađene su nove pukotine u središnjem dijelu krila.

Zrakoplovni stručnjaci kažu da je prisutnost majušnih pukotina riskantnija kada se nalazi blizi korjena krila gdje je opterećenje najveće i najmanje riskantno na vrhu gdje krila obavljaju najmanje svojeg rada.

Projektanti kažu da je moderan zrakoplov napravljen po principu zaštite od kvara koji dozvoljava da se nose ogromni tereti na različitim dijelovima strukture kada jedan dio zakaže, a većina pukotina se obično uoči rano bez uznemiravanja javnosti.

„Ne smatram da bi ljudi neophodno trebali biti zabrinuti zbog pukotina jer su one unaprijed otkrivene i popravljene,“ rekla je Snorri Gudmondsson, docentica svemirskog inžinjerstva na Embry-Riddle Zrakoplovnom Sveučilištu u Daytona Beachu, na Foridi.

„Da otkaže podnožje rebara, teret bi bio preseljen u ostale strukturne dijelove. Oni bi s vremenom i sami razvili pukotine i povećali šanse da budu otkrivene.“

Unatoč tome što je označen kao europski „admiralski brod 21. stoljeća“, A380 je prošao nepredvidljivu vožnju zbog razvojnih problema i Qantasovog gašenja, a Airbus koji je smješten u Toulouseu je zabrinut zbog sprečavanja daljnjih šteta svojem imidžu.

Službenici su rekli da su pukotine najvjerojatnije proizašle iz proizvodnog procesa koji je postavio preveliki pritisak na nosač, poznatiji kao rebrasto podnožje. Sami dijelovi nisu manjkavi, prema stručnim novinama Air Transport Intelligence.

A380 – razvijen uz procjenjene troškove od 12 milijardi € u Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i Španjolskoj – ima na krilima mjesta za parkiranje 70 automobila i raspon krila od 79,8 metara.

Krila su sastavljena u Broughtonu, sjeverni Wales, i poslana teglenicom, brodom i posebnim cestovnim konvojem do sjedišta Airbusa u Toulouseu, Francuska, gdje su spojena s trupom aviona i kokpitom u završnoj montaži.

Airbus je prošli tjedan najavio planove za eksternaliziranjem dijela nekih poslova na manjim zrakoplovnim krilima iz Broughtona do korejske svemirske industrije, mičući vatru iz britanske unije koja kaže da je ovaj postupak nepotrebno pooštrio strano suparništvo.

Airbus, podružnica za izradu zrakoplova EADS-a, je do sada proizvela 68 superjumba, počevši sa singapurskim Airlines koji su prvi zrakoplov preuzeli u prosincu 2007. god. Slijedio je dubajski Emirates i australski Qantas.

Ostali operateri uključuju Air France, njemačku Lufthansu, korejski Air <0034900.KS> i kineski Southern <600029.SS>.