TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Novo znanstveno otkriće: antitijela nisu neophodna za borbu protiv virusa

Prevela i uredila: urednici MW-a

Matrix World

Natural News
Mit o „neophodnim „ cjepivima razotkriven je novom znanstvenom spoznajom. Iako medicinske i farmaceutske industrije cjepiva otkrivaju nova cjepiva za skoro svaku pojavu, nova studija objavljena u časopisu Immunity potpuno dekonstruira cijelu teoriju cijepljenja.
Ispada da tjelesni prirodni imunološki sustav, sastavljen od urođenih i prilagodljivih (adoptivnih) svojstava, radi zajedno za obranu od bolesti, bez potrebe za antitijelima – produktima cjepiva.

Teorija  cjepiva je da ona oponašaju infekcije potičući  B stanice, jednu od dvije glavne vrste bijelih krvnih stanica u imunološkom sustavu, da proizvode antitijela kao dio adaptivnog imunološkog sustava. Vjeruje se da ta antitijela izazvana cjepivima, koja su dio višeg posebnog adaptivnog imunog sustava, uče imunološki sustav kako izravno odgovoriti na infekcije prije nego što tijelo postaje izloženo.

Ciklus upale. B stanice komuniciraju putem citokina s drugim upalnim stanicama, kao što su T-limfociti i makrofagi

No novo istraživanje naglašava činjenicu da urođeni imunitet igra važnu ulogu u borbi protiv infekcija, a možda i važniju od adaptivne imunosti u sprječavanju ili borbi protiv infekcija. U testovima, antitijela adaptivnog  imunog sustava, sama su pokazala mogućnosti za borbu protiv infekcija, što u suštini pobija teoriju da  antitijela izazvana cjepljenjem služe bilo kojem legitimnom djelovanju u sprječavanju i borbi protiv infekcije.

Urođeni imunološki sustav:
Svi organizmi, čak i drveće, imaju nešto što bi se moglo smatrati urođenim odbrambenim sustavom. Urođeni imuološki sustav je prva linija odbrane. On je nespecifičan, znači stvoren je da manje ili više zadrži sve vani. On je i neprilagodljiv, znači da se njegova djelotvornost ne mjenja s ponovljenom izloženošću stranoj materiji.
Adaptivni imunološki sustav:
Kao dodatak urođenom imunološkom sustavu, živa bića imaju adaptivni (prilagodljivi) imunološki sustav. Ovaj sustav štiti tijelo od specifičnih stranih napadača, gradeći različite taktike prema različitim napadačima. Dijelovi adaptivnog sustava komuniciraju jedan sa drugim i razvijaju pamćenje o raznim napadačima s kojima se sukobljavaju. Pamte prethodne bitke i mogu  unaprijediti brzinu i efikasnost kojom brane organizam.

Dr. Uldrich H. von Andrian s Harvarda navodi : “Naši rezultati su u suprotnosti s trenutnim gledištem da su antitijela apsolutno potrebna za preživljavanje infekcije virusima poput VSV (virus vezikularnog stomatitisa ), te za uspostavu neočekivanih funkcija za B-stanice, kao čuvari makrofaga u antivirusnom imunitetu“.
“Bit će važno dodatno raščlaniti ulogu antitijela i interferona u imunitetu protiv sličnih virusa koji napadaju živčani sustav, kao što su bjesnoća, West Nile virus i encefalitis.”

Kako je pojasnio dr. Russell Blaylock u nedavnom intervjuu s Mike Adamsom, urednikom Natural Newsa, cjepiva ne samo da ne rade kako ih reklamiraju, ona zapravo oštećuju urođeni tjelesni imunitet . Umjesto da uče tijelo kako da reagira na infekcije, cjepiva zapravo spriječavaju sposobnost imunološkog sustava  da proizvodi Th2- tip citokina i potiskuju stanični imunitet, što je ono kako se tijelo štiti od smrtonosnih virusa i bakterija.

Dakle, još jednom, mit da cijepljenje služi bilo kakvom medicinskom legitimnom cilju je dekonstruiran ovim znanstvenim otkrićem. Bez obzira da li medicinska zajednica želi ili ne želi priznati, pro-cjepivo ideologija sve više se nalazi u hrpi prašine zastarjele pseudoznanosti.