PONERIZACIJA DRUŠTVA

Iz nuklearke Fukushima u ocean curi radioaktivna voda za hlađenje reaktora!

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

Matrix World

1233 ABC Newcastle

U zadnjih 24 sata je oko 12 tona vode kontaminirane radijacijom iscurilo iz osakaćene nuklearne elektrane u Fukushimi. TEPCO – vlasnik nuklearne elektrane Fukushima – vjeruje da je većina vode otekla u Pacifik. Tvrde da je kontaminirana voda procurila iz pumpe za hlađenje.

Voda sadrži radioaktivni stroncij koji se akumulira u kostima i stvara leukemiju. Ovo je drugi put u dva tjedna da je radioaktivna voda iscurila iz nuklearke, što je prisililo TEPCO da izda još jednu ispriku.

Prošli je mjesec oko 120 tona radioaktivne vode je iscurilo iz nuklearke iz sustava za dekontaminaciju, TEPCO smatra da je oko 80 litara dospjelo do oceana.

Sva voda koja se koristila za hlađenje reaktora sadrži ogromne količine radioaktivnih izotopa i ona se trebala filtrirati kroz posebne sustave kako bi se mogla reciklirati za hlađenje.

„Naša uprava je potvrdila da je voda za hlađenje iscurila kroz spojeve na cijevima pumpe,“ izjavio je glasnogovornik TEPCOA, on je također dodao slijedeće: „Moguće je da je dio vode iscurio izvan nuklearke i dospio do oceana.“

Isti glasnogovornik tvrde da je istjecanje sanirano i zaustavljeno, on tvrdi da je u tijeku istraga zbog čega se dogodila ova nezgoda i da se trenutačno utvrđuje koliko je vode iscurilo u Pacifik.

Fukushima je još uvijek razrušena i radioaktivna.

Nuklearka koja se nalazi 220 kilometara sjevero-istočno od Tokija je ozbiljno oštećena s topljenjem nuklearne jezgre i eksplozijom koja je nastala nakon masivnog potresa i tsunamija 11.03.2011.

Zbog te nesreće ogromne količine radijacije su kontaminirale veliko područje, također je ogromna količina radijacije došla i do mora, kontaminirajući; prirodu, tlo, zrak i hranidbeni lanac na širokom području i to mjesecima nakon nesreće.

Gradovi u radioaktivnoj zoni oko Fukushime ostat će napušteni narednih 30. godina jer je nivo radijacije prevelik za život.

Na desetke tisuća ljudi su evakuirani iz opasne zone oko nuklearke koja je dan danas toliko radioaktivna da se u njoj opasno zadržavati.

Čišćenje od radijacije se u tom području polako odvija i već se čuju upozorenja da se u nekim od gradova oko nuklearke uopće više neće moći stanovati u naredne tri decenije.

Komentar Matrix Worlda:

Već mjesecima upozoravamo da nam se laže o ozbiljnosti situacije s Fukushimom i količinom radijacije koja nas sve još uvijek truje. TEPCO nije u stanju sanirati situaciju isto kao što ne želi da saznamo koliko će narednih generacija umirati zbog kancerogenih oboljenja širom Japana i Zemlje zahvaljujući radijaciji koja još uvijek istječe iz tri oštećena nuklearna reaktora Fukushime.

Pročitajte i ostale tekstove:

Laži o niskom nivou radijacije iz Fukushime!

Gotovo polovina djece u regiji Fukushima imaju radioaktivni jod u štitnoj žlijezdi

Zašto raste broj oboljelih od raka štitnjače? Može li se za to optužiti fluorirana voda, rentgensko zračenje i radijacija?

Vlade širom svijeta podižu nivo dozvoljene radijacije na bazi politike, a ne znanosti!!!

NUKLEARNA OPASNOST: Istaljena nuklearna jezgra reaktora u Fukushma-i uskoro dostiže zadnju donju oplatu nuklearnog kontejnera!!!

Koliko je opasna Japanska radijacija i svi dosadašnji nuklearni eksperimenti – skrivaju li se činjenice od javnosti?

Japanski do-ministar Yasuhiro Sonoda pije vodu iz Fukushime, da bi dokazao da je dekontaminirana?!

Radijacija je uzročnik svih kancerogenih oboljenja povezanih s duhanom!