U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Zdravstveno upozorenje – otrovi na policama supermarketa

Prevela i uredila: Barbara Arbanas-Kovačević

Matrix World

Wake-up World

Svatko tko uzima vitamin C (a većina bi ljudi trebala) trebao bi izbjegavati slijedeća ‘meka’ pića: Sunkist, Fanta, Diet Coke, Sprite i Pepsi MaX. Ova pića sadrže natrij benzoat, 211 na naljepnici. Kemijska reakcija između vitamina C i natrij benzoata stvara benzen koji je vrlo kancerogena kemikalija.

Benzen može ozbiljno oštetiti DNA u mitohondrijima sve do točke kada ju u potpunosti  onesposobljava, zajedno ju izbacujući. Mitohondriji konzumiraju kisik kako bi vam dali energiju, i ako ih oštetite, dolazi do ozbiljnih nepravilnosti u radu stanica koje su često fatalne. Široki raspon bolesti je vezan uz oštećenje DNA, uključujući Parkinsonovu bolest i popriličan broj neurodegenerativnih bolesti.

Ovo slijedi priču o Mentosima i dijetalnoj Coca-Coli. Nemojte miješati niti ovo dvoje jer oni uzrokuju kemijsku reakciju (eksploziju) u trbuhu. To se ne odnosi samo na Mentose, nego na sve ‘mint’ proizvode: Mint Life Savers, Tic Tac’s, Cool Mint’s, itd. Ovdje nije krivac mentol, nego aspartam u dijetalnim pićima, 951 na naljepnici. Također izbjegavajte 950, acesultam F (ista stvar). Trovanje aspartamom je znanstveno povezano s 92 simptoma bolesti…Hoćete li i dalje piti vaša dijetalna pića?

Većina je europskih zemalja zabranila uvoz i korištenje aspartama u svojim zemljama uključujući sve proizvode od saharina, na primjer Equal, Nutra-Sweet, Spoonful i sva dijetalna pića, uključujući  6000 potrošačke robe i pića koji se prodaju na policama supermarketa. Ova zabrana utječe na korištenje ovog proizvoda u bilo kojem potrošačkom proizvodu, a njena povreda donosi kazne koje iznose od 9000 € do 90 000 €.

Meksiko također razmatra zabranu svih 6000 proizvoda od aspartama na svojim policama supermarketa. U Meksiku je aspartam poznat kao Rumsfeldova bolest, prema imenu George Bushovog prijatelja Donalda Rumsfelda. Monsanto posjeduje tvrtku Nutra-Sweet i Searle, a postavio je Rumsfelda kao svojeg glavnog direktora kako bi on mogao koristiti svoju snagu u Parlamentu kako bi ovaj smrtonosni otrov prošao FDA i potaknuo njihovu prodaju proizvoda od aspartama.

Izbjegavajte sve zubne paste proizvedene u Kini, osobito Colgate jer sadrži etilen glikol. To je protuzamrzavajuće sredstvo, vrlo toksično, pa čak i fatalno – uništava bubrege, jetru, pluća, krvne stanice, srce i nervni sustav. Također se nalazi u nekim vodicama za ispiranje usta, šminki, losionima nakon brijanja, dječjem puderu i maramicama, šamponima i dezodoransima.

Izbjegavajte Smarties – oni sadrže gotovo sve otrovne boje koje se nalaze na tržištu. Najgore su 102 i 104, a najgore od svih su 110 (karcinogena), 124 (nepoželjna), 128 (izniman oprez). 129, 131 i 133 su također karcinogene.

Povrh svega, Smarties čak nisu napravljeni od čokolade. Niti su Tim Tam. Sintetička čokolada nema nikakvu hranidbenu vrijednost.

Čitajte naljepnice na hrani. Jednoga bi dana to moglo spasiti vaš život.