PONERIZACIJA DRUŠTVA

Uskoro će vas moći uhititi zbog uzgoja obične rajčice

Prevela i uredila: Violeta Štetić

Matrix World

Friends Eat

Dok naša vlada predaje milijarde bankarima s Wall Streeta, nezaposleni Amerikanci žive u gradovima od šatora i u rekordnom broju skupljaju markice za hranu. Sad kada nam je to najpotrebnije, uzgajanje vlastite hrane možda će postati protuzakonito i kažnjivo s do $1.000.000. Mislite da se šalim? Upoznajte prijedlog zakona HR 875, sigurnosni akt modernizacije sigurnosti hrane iz 2009., predstavljen od strane Rose DeLauro, čiji suprug Stanley Greenburg radi za Monsanto.

Ludost ne prestaje ovdje – ribarice, hotdog štandovi, štandovi s povrćem iz susjedstva i poljoprivredne tržnice postat će federalno regulirane istim drakonskim zakonom. Kao i uvijek, spin je dizajniran tako da vi (javnost) povjerujete da su novi propisi za vaše vlastito dobro. Pod varljivom maskom zaštite, cilj ovog prijedloga zakona je kristalno jasan: spriječiti nas da lokalno uzgajamo vlastitu hranu kako bi međunarodna agropoduzeća potpuno kontrolirala proizvodnju i distribuciju naše opskrbe hranom. Upućujem vas na uobičajene sumnjivce – Monsanto, ADM, Sodexo, Tyson i Smithfield.

Kukuruz u gornjem dijelu slike je Monsantov proizvod, na donjem dijelu slike vidite staru sortu kukuruza.

Prijedlog zakona je dizajniran tako da omogući korporacijama da, uz pomoć unajmljenih vladinih revolveraša, izguraju malu konkurenciju (vas i mene) iz poslovanja. Ovo je toliko podlo koliko može biti, ljudi. Od početka postojanja čovjeka lovili smo i uzgajali svoju vlastitu hranu – to je dio nas. Uskratiti nam temeljni čin preživljavanja jednako je masovnom porobljavanju o kakvome čitate samo u povijesnim knjigama, kao ono pod faraonom za vrijeme starog Egipta.

Vrebajući u labirintu tehničkog odvjetničkog žargona, prijedlog zakona postavlja mahnita restriktivna propisna opterećenja na prosječnog uzgajača povrća, male organske poljoprivrednike ili bilo koga tko bi jednog dana poželio uzgojiti maleni vrt. Prijedlog zakona će tražiti od svakoga povezanog s uzgajanjem, skladištenjem, transportom ili preradom hrane da bude podložan inspekcijama federalnih agenata o njihovom posjedu i svim podacima povezanim s proizvodnjom hrane; od vas će biti traženo da provodite specijalne testove, držite uzorke i podatke i da dopustite vladinim službenicima da vam određuju uporabu kemijskih pesticida, gnojiva, posebnih vrsta nutrijenata, pakiranje i određivanje temperature.

Na nepatentirane stare sorte voća i povrća ne plaćaju se tantijemi, zbog toga pokušavaju zabraniti organsku poljoprivrednu proizvodnju.

Kršenje bilo kojih od ovih odredbi značilo bi za prekršitelja oduzimanje vlasništva, zatvaranje i kazne do $1.000.000. Primjena ovih tobožnih pravila dizajnirana je da bude tako skupa i vremenski zahtjevna, da se nitko uopće neće htjeti upuštati u uzgoj vlastite hrane ili zbog rizika od zatvaranja i plaćanja kazni za sudjelovanje na crnom tržištu.

Linn Cohen – Cole iz Oped News piše:

Prijedlog zakona je monstruozan na svakom nivou – moć koju će dati Monsantu, kriminalizacija sjemenskih banaka, uvjeti za zatvor i kazne zapljenom za poljoprivrednike, 24-satno GPS praćenje njihovih životinja, služnost nad njihovim vlasništvom kako bi se dopustio ulazak vlade bez naloga, ukidanje njihovih vlasničkih prava, nametanje prljave, pohlepne industrijske strane anti-poljoprivrednih međunarodnih „industrijskih“ standarda neovisnim farmama – jedinom dijelu našeg sustava hrane koji još funkcionira, planirana eliminacija poljoprivrednika svim ovim sredstvima.

Korporacije žele zemlju, žele intenzivnu industrijalizaciju, žele kraj normalnih životinja tako da ih mogu zamijeniti vlastitima patentiranima genetski modificiranima koje posjeduju, žele kraj normalnog sjemenja a time i sjemenskih banaka koje imaju poljoprivrednici ili pojedinci. Žele kontrolu nad svim sjemenjem, životinjama, vodom i zemljom.

Komentar Matrix Worlda:

Mnogi će reći, pa što ovakvi zakoni se donose u SAD-u, daleko je SAD. Ali u zadnjih par decenija smo imali priliku vidjeti da naši političari uvoze sve što ne treba iz amerike i “razvijenog” svijeta. Što god se ozakoni u SAD-u, prije ili kasnije dođe do naših država. Mi smo već imali priliku vidjeti koliko patokracija – vladavina psihopata, želi suzbiti esencijalne potrebe ljudi, zabranjivanjem skupljanja kišnice (SAD), drakonski CODEX ALIMENTARIUS (Novi Zeland, SAD, Belgija), guranjem Monsantovih proizvoda svugdje po svijetu. Ako još uvijek imate sumnju da je situacija krajnje ozbiljna i da se radi i o našim slobodoama i pravima za zdrav život pročitajte slijedeće tekstove:

Obama potpisao zakon kojim Monsanto dobiva imunitet!

Hoće li uzgajanje hrane za vlastite potrebe uskoro postati stvar prošlosti?

Skupljanje kišnice zabranjeno u mnogim dijelovima SAD-a – vlada je prisvojila vlasništvo nad kišnicom

Četiri dokaza da FDA uopće ne brine o ljudskom zdravlju

Proizvodnja hrane za vlastite potrebe je protuzakonita? NE U MOM DVORIŠTU!!

Novi zakon u Novom Zelandu oduzima ljudima osnovno pravo uzgajanja vlastite hrane

Bill Gates, Monsanto i eugenika

Monsantov Roundup uzrokuje mentalne bolesti i gojaznost

Monsantov GMO kukuruz doprinosi rastu tjelesne težine i ometa rad organa

Posljedice konzumacije GM soje

MONSANTOV ‘ROUNDUP’ stvara super-korov koji proždire preko 120 milijuna hektara!

Bijela kuća odbija otkriti svoju vezu s Monsantom

MONSANTOV SVIJET POTKUPLIVANJA I TROVANJA: Kako je vlada SAD-a postala servis i potrčko Monsanta!?

Kako izbjeći GM hranu

GMO rasprava je završena: GM usjevi se moraju odmah staviti van zakona

Dokazano: Monsatnov genetski modificiran kukuruz i herbicid Roundup uzrokuju rak!