U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Pepsi nove generacije – manje šećera više otrova!

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

Matrix World

Natural News

26.03.2012., Pepsi je predstavio posljednju novost u paleti svojih proizvoda gaziranih pića fokusiranih na potrošače koji „žele paziti na svoje zdravlje.“ Prema izvješću za tisak, proizvod pod nazivom Pepsi Next je stvoren: „Za segment potrošača koji ne žele piti pića sa šećerom niti pića s oznakom „Diet.“

Pepsi je uvjerena kako ovi kupci vole ukus Pepsija no smatraju da s proizvodima koju su dijetni ne mogu dobiti puni okus kole. Pepsi NEXT će nadomjestiti prazninu u toj kategoriji na tržištu.

Pepsi je iznimno pazila na reklamu budućeg proizvoda s tvrdnjama: „Ovaj proizvod je spremljen s pravilnom mješavinom ukusa kole i različitim spojevima sladila s kojima se gotovo u potpunosti replicira okus regularne kole.“

Pepsi je unutar marketinga za ovaj proizvod najavila 60% manje šećera, 15 grama po limenci nasuprot 40 grama šećera u regularnoj Pepsi koli. Iako tržište želi manje količine šećera važno je reći da se u ovom slučaju ukus nove Pepsi pravi uz pomoć tona karameliziranog sirupa od kukuruza koji je ništa drugo nego li polu-dehidriran šećer, s tim se dobiva poznati slatkasti „bljak“ ukus Pepsija na koji je ova kompanija ponosna.

No dobro u ovom slučaju glavnu slatkoću neće samo „zašećeriti“ aspartam (o kojemu smo pisali ovdje i ovdje) već sukraloza (E955) i kalijev-acesulfam (Ace K)!!

Tako da će novi proizvod u sebi imati ne jedan, dva ili tri otrova već ČETIRI OPASNA I OTROVNA SLADILA: HFSC, aspartam, sukraloza i kalijev-acesulfam.

Pepsi je u svom marketingu novog proizvoda također izbjegla spomenuti nevjerojatnu količinu natrija od 60 miligrama po limenci od dosadašnjih 30-40 miligrama u zavisnosti od proizvoda. Najveća je ironija što se u deklaraciji Pepsi Next proizvoda navodi kako ovaj proizvod ima „malo natrija.“ To može samo Pepsi napisati jedno a u stvarnosti napraviti proizvod s duplo više natrija, HFSC-a, aspartama i sukraloze. Pepsi je i ovaj put napravila marketing koji ne vodi nimalo brige i interesa o zdravlju korisnika njenih proizvoda.

Evo još nekih opasnih sastojaka koji se kriju u Pesiju Next:

U vodu za Pepsi se dodaje fluor.

Kukuruzni fruktozni sirup uzrokuje nekontrolirano debljanje i oštećuje jetru.

Umjetna karamel boja je kancerogena.

Fosforna kiselina uzrokuje koroziju zuba i gotovo je loša kao i kiselina iz akumulatora.

Natrijev citrat – može uzrokovati mišićne spazme, povećanu količinu natrija u krvi i mnoge druge nepoželjne efekte na zdravlje.

Kafein – uzrokuje ovisnost, uništava nadbubrežne žlijezde, stvara stres.

Apartam je kancerogen spoj koji stvara niz ozbiljnih bolesti, o njemu smo pisali ovdje i ovdje.

Limunska kiselina – uništava caklinu zuba.

Kalijev-acesulfam – može uzrokovati kancerogena oboljenja i oboljenja štitne žlijezde.

Sukraloza – uništava probavne organe i dobre bakterije u crijevima, uzrokuje debljanje i druge poremećaje.

Ako vam slučajno padne na pamet kupiti Pepsi Next ili neko drugo visoko reklamirano gazirano piće na tržištu, razmislite o činjenicama koje ste pročitali u ovom tekstu, jer u ovakvim proizvodima nema ničega što bi pomoglo vašem zdravlju, već upravo suprotno.

Komentar Matrix Worlda:

Ako vas inreresira kako naše tijelo reagira na jednu jedinu limenku kole pročitajte tekst pod nazivom: “Što se dogodi našem tijelu kada popijemo limenku kole?,” kako na nas utječe umjetna karamel boja u kolama; “Industrija gaziranih pića očajno pokušava izbjeći klasifikaciju kancerogenih kemikalija u boji karamele,”  i što se nalazi u dijetnim gaziranim pićima; “Dijetna gazirana pića – tihe ubojice?“.