TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Zeleni čaj u kombinaciji s prirodnim kvercetinom ubija stanice raka!

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

Natural News

Katehini zelenog čaja kao što je EGCG (polifenoli) su provjereni sastojci koji poboljšavaju metabolizam i osiguravaju uspješno reguliranje težine, no oni osim ovih dobrobiti imaju i dugačku povijest kao moćno oružje u borbi protiv različitih vrsta raka.

Sastojci zelenog čaja su iznimno jaki antioksidansi koji mogu stvoriti apoptozu ili staničnu smrt – mehanizam koji nedostaje kancerogenim stanicama zbog čega kancerogeno tkivo nekontrolirano raste.

Znanstvenici sa Sveučilišta Rutgers su nedavno objavili rezultate studije u žurnalu Food nad Function u kojoj se objašnjava sinergija između pijenja zelenog čaja i poboljšanja zdravlja zahvaljujući polifenolima i flavonidima u zelenom čaju, a najviše zahvaljujući kvercetinima, ako su dovoljno zastupljeni u našoj prehrani.

Kvercetin pomaže u povećavanju prihvaćanja polifenola iz zelenog čaja i njihovoj integraciji u kancerogenim stanicama gdje smanjuje kancerogenu metilaciju – staničnu diobu – i tako djeluje kao ubojica raka. Ovako pojačan zeleni čaj postaje snažan borac protiv kancerogenih oboljenja.

Kvercetin četverostruko pojačava antioksidantno djelovanje zelenog čaja i njegov učinak protiv razvoja stanica raka.

Miševima koji su imali probleme s nedostatkom imuniteta i karcinomima su znanstvenici davali zeleni čaj u kojemu se nalazi 0,4% kvercetina, dok je druga grupa s istim problemima dobivala običan zeleni čaj, obje grupe su pripravke od zelenog čaja dobivale dva tjedna, na koncu su znanstvenici zaključili da je grupa koja je dobivala zeleni čaj pomiješan s kvercetinom dramatično smanjila kancerogene stanice u bubrezima i plućima dok je grupa s običnim zelenim čajem imala za četvrtinu manje efekte liječenja. Dodatno je otkriveno da je kvercetin smanjio metilaciju kancerogenih stanica koju su poticali antioksidansi polifenola zelenog čaja, koji inače limitiraju anti-kancerogene učinke ovog prirodnog pića.

Znanstvenici su na koncu studije zaključili sljedeće:

Da bi se maksimalno pojačao anti-kancerogeni efekt zelenog čaja ili ekstrakta zelenog čaja potrebno ga je miješati s kvercetinom.

Oni su primijetili da katehini zelenog čaja pokazuju puno jača svojstva antioksidansa od vitamina C ili E, i preporučili su pijenje zelenog čaja u svrhu smanjenja rizika od mnogih malignih oboljenja uključujući i:

  • Rak kože
  • Rak dojki
  • Rak pluća
  • Rak debelog crijeva
  • Rak jednjaka
  • Rak mjehura

Znanstvenici smatraju da je tri do pet šalica svježeg zelenog čaja na dnevnoj bazi kombinirane s kverecetinom iz voća, povrća ili iz suplemenata, na takav način se prirodno povećavaju svojstva našeg tijela da se brani od dobivanja kancerogenih oboljenja.

Komentar Matrix Worlda:

Kvercetin možete kupiti u prahu u svakoj bolje opremljenoj ljekarni ili na internetu. Ovaj spoj pripada vrsti biljnih pigmenata – flavonida – topljivih u vodi i obično se izvlači iz crvenog luka, jabuka, bobičastog voća, grožđa i nekog lisnatog povrća.

Ako se odlučite zamijeniti kavu ili neko drugo piće zelenim čajem obratite pažnju da je čaj iz ekološkog uzgoja i da je napravljen od mladih listića čaja, na taj način ćete izbjeći moguću kontaminaciju teškim metalima naročito kad je zeleni čaj iz Kine ili neke druge zemlje u kojoj je tlo iznimno kontaminirano teškim metalima.

Nikada ne kupujte zeleni čaj u vrećicama jer je kakvoća takvog čaja upitna kao i kemikalije koje se nalaze u vrećicama – filterima. Kada kuhate zeleni čaj najvažnije je ne dozvoliti da voda provre, na jednu šalicu vam je dovoljno jedna puna čajna žličica listića koju ćete staviti u čajni filter, ne ostavljajte čaj u vodi više od 20 sekundi jer ćete u protivnom znakovito smanjiti korisne spojeve zelenog čaja.

Kvercetin u prahu možete miješati s čajem ili ako vam se ne sviđa ukus tada ga možete popiti u kapsulama prije pijenja čaja.

Priroda nam pruža bezbrojne načine sprečavanja oboljenja i liječenja od najtežih bolesti, zeleni čaj zaslužuje našu pažnju i poštovanje, kako u borbi protiv kancerogenih oboljenja tako u poništavanju učinaka stresa i sprječavanja prekomjernog i prijevremenog starenja.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Ako volite zeleni čaj pročitajte i:

Istraživanja otkrivaju: Zeleni čaj je učinkovit u liječenju genetskih poremećaja i nekih vrsta tumora

O prirodnim lijekovima protiv raka pisali smo i u sljedećim tekstovima:

Sjemenke kajsije (marelice) ubijaju stanice raka bez štetnih nuspojava

Vitamin C i borba protiv raka

SREBRENI METAK PROTIV RAKA: Metal koji može ubiti neke tumore bolje od kemoterapije i s manje nus-pojava

ČUDO DR. TULLIA SIMONCINIJA: Soda bikarbona – prirodni lijek protiv raka! Dio: 4

ČUDO DR. TULLIA SIMONCINIJA: Soda bikarbona – prirodni lijek protiv raka! Dio: 3

ČUDO DR. TULLIA SIMONCINIJA: Soda bikarbona – prirodni lijek protiv raka! Dio: 2

ČUDO DR. TULLIA SIMONCINIJA: Soda bikarbona – prirodni lijek protiv raka!

Veza između koloidnog srebra, matičnih stanica, izlječenja i zdravlja

Dokumentarac PBS-a istakao nevjerovatnu učinkovitost marihuane u tretiranju bolesti

Znanstvenici pronašli lijek protiv raka ali nikoga za to nije briga!!??