VREMEPLOV

Povijest tragedija obitelji Kennedy

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

Matrix World

Discovery News

Samoubojstvo Mary Richardson Kennedy, bivše žene Roberta Kennedyja Juniora, zadnje je poglavlje tragične povijesti obitelji koju su Amerikanci budno pratili zadnjih 80 godina.

Mary Richardson Kennedy ubila se u 52. godini.

Klan Keneddyjevih bez Teda koji je tada bio beba.

Sve devetero djece koje su podigli Rose Elisabeth i Joseph Patrick Kennedy Sr. imali su interesantne životne priče. No Rosemary Kennedy je patila od psihološkog poremećaja i vrlo moguće mentalne retardacije. 1941.g. liječnici su predložili njenom ocu da bi lobotomija mogla ukloniti psihičke probleme, no taj je zahvat Rosemary potpuno onesposobio.

Ona je ostala u privatnoj mentalnoj ustanovi sve do smrti 2005., godine.

Dugo prije ulaska Johna F. Kennedyja u političku arenu, Joseph Kennedy Sr. – patrijarh obitelji –gurao je svog najstarijeg sina Josepha Kennedyja Juniora u  karijeru političara.

Joseph Kennedy Jr. Fotografija vlasništvo Lifea.

No taj plan naglo je prekinut kada je 12.08.1944.g. bombarder u kojemu se nalazio Joseph mlađi, eksplodirao nad Engleskim kanalom. Joseph je tako poginuo u svojoj 29 godini. Eksplozija zrakoplova vaporizirala je tijelo ovog Kennedyja tako da obitelj nikada nije dobila njegove posmrtne ostatke.

Nepune četiri godine nakon smrti najstarijeg sina, Kathleen Kennedy – četvrto dijete Kennedyjevog klana – umrla je u padu zrakoplova u Francuskoj, imala je tek 28 godina.

Nesumnjivo, najpoznatija tragedija obitelji Kennedy i možda najužasnija za SAD, bilo je ubojstvo predsjednika John F. Kennedyja.

22.11.1963., predsjednika je navodno ubio Lee Harvey Oswald za vrijeme predsjedničke posjete Dallasu. Teksas je bio dio Kennedyjevog proputovanja SAD-om jer se JFK ponovno kandidirao za vodeću funkciju u državi.

Smrt četrdesetšestogodišnjeg predsjednika šokirala je naciju. Gotovo 50 godina nakon njegovog ubojstva  mnogi Amerikanci još uvijek ne vjeruju da je Oswald krivac za predsjednikovu smrt. Različite teorije zavjere pronašle su krivce za ubojstvo u mnogim organizacijama, od mafije do KGB-a i CIA-e.

Pet godina nakon ubojstva starijeg brata, Robert F. Kennedy, tada senator, započeo je kampanju za nominaciju predstavnika demokratske stranke za predsjedničku utrku.

Unatoč kasnom ulaskom u utrku i borbe protiv tadašnjeg predsjednika Lindona B. Johnsona (sve dok se Johnson nije povukao iz kampanje) Kennedy je brzo preuzeo vodstvo i zadobio veliku podršku članova ove stranke.

Netom nakon pobjede i dobivanja potpore kalifornijskih članova demokratske stranke koji su potvrdili Kennedyja za svog predsjedničkog kandidata, 05.07.1968.,g. RFK je održao govor pred članovima stranke u hotelu Ambassador u Los Angelesu i oni su ga podržali. Održavši govor , RFK je odlučio napustiti dvoranu i  krenuti prečicom kroz kuhinju gdje ga je, navodno, upucao Sirhan Sirhan, koji je tvrdio da je ubojstvo počinio zbog Kennedyjeve potpore Izraelu.

1964.g. Edward „Ted“ Kennedy gotovo je umro u zrakoplovnoj nesreći; tada su nastradali pilot i stjuardesa. Ted je zadobio mnogobrojne teške povrede: slomljene kralježnjake u gornjem dijelu leđa i puknuta rebra koja su mu probušila pluća,a te ozljede će mu stvarati užasne bolove do kraja života.

Pa ipak, druga će nesreća proganjati do kraja života najmlađeg od djece iz Kennedyjeva klana.Riječ je o incidentu u Chappaquiddicku.

Nakon cijele noći provedene na zabavi 18.07.1969., jednu godinu nakon smrti svoga brata Ted je sletio sa svojim automobilom s mosta na otoku Chappaquiddick. On se nekako uspio spasiti iz potonulog vozila ostavljajući suputnicu Mary Jo Kopeche iza sebe. Mary Jo se udavila. Njeno tijelo je izvađeno iz automobila sljedeći dan.

1984. g. prokletstvo Kennedyjevih je po prvi put udarilo novu generaciju obitelji.

David Kennedy, sin Roberta F. Kennedyja, nikada se nije oporavio od smrti svojega oca. Malo nakon ubojstva RFK-ja David je počeo koristiti droge kako bi se nekako nosio sa svim obiteljskim tragedijama.

1973. g. David je skrivio automobilsku nesreću u kojoj je slomio kralježnjak što mu je  uzrokovao jaku bol. Nakon toga David je postao ovisnik o analgeticima.

25.04.1984. g. David je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Palm Beachu na Floridi. Smrt je nastupila zbog predoziranja kombinacijom analgetika, antipsihotika i kokaina.

31.12.1997. g. Michael Kennedy, drugi sin RFK-ja, poginuo je za vrijeme prijateljske utakmice američkog nogometa sa svojom djecom  kada je slučajno naletio na drvo i na mjestu ostao mrtav.

Bilo mu je tek 39 godina.

16.07.1999.g.  John F. Kennedy junior, jedini sin bivšeg predsjednika, vozio je maleni zrakoplov iz okruga Essex za New Jersey, sa stajanjem na otoku Martha’s Vineyard. Njegova žena Carolyn Jeanne Bassette i njezina sestra također su bile u zrakoplovu.

Dok su letjeli nad Atlantikom, za vrijeme noći i po maglovitom vremenu, Kennedy je postao dezorijentiran i srušio je zrakoplov u more. Nitko nije preživio nesreću.

Kennedy je imao 38 godina za vrijeme nesreće.

Komentar Matrix Worlda:

Braća JFK i RFK ostavili su neizbrisiv pozitivan trag u visokoj politici SAD-a koja se ne može pohvaliti bilo čime “dobrim” nakon ubojstva braće Kennedy, osim potpunog srozavanja i sve osebujnijih, a manje humanijih likova koji su vodili ovu zemlju i, na žalost, globalnu politiku. Željeli bismo vjerovati kako patokracija – vladavina psihopata, neće moći dovijeka uništavati  političare nalik Kennedyjevima. JFK i RFK zalagali su se za mir, smanjenje vojnih resursa, stvorili su socijalnu pomoć, medicinsku zaštitu i državno osiguranje za svakog Amerikanca, također su smatrali da najbogatiji moraju plaćati najviše poreze dok se socijalni slučajevi trebaju osloboditi svih davanja državi dok se ekonomski ne oporave, i zadnja stvar koju su zagovarali bila je visoka i suvremena edukacija bez obzira na rasu, religiju i materijalno stanje. Sve te njihove odluke i promjene anulirane su do početka osamdesetih godina XX. stoljeća. Očigledno je da je klan Kennedyjevih bio veliki trn u oku patokracije koji se nije smio tolerirati.

Koliko su Kennedyjevi bili mirnodopski orijentirani otkrijte u tekstu: JFK: zašto je ubijen i zašto je to važno?

Koliko su svemirska utrka i nepoznanice o NLO-imale utjecale na eliminaciju JFK-a otkrijte u tekstu: Tajni dopis pokazuje da je JFK zahtijevao NLO dokumente deset dana prije svoje smrti, je li zbog svog interesa o tim tajnim spisima ubijen?