U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Liječenje hemoroida koji krvare s aloe verom

Prevela i uredila: urednici MW-a

Hemorrhoids.org

Kad se radi o hemoroidima, najvažnija stvar koju možete učiniti je da spriječite zatvor i naprezanje koje ide zajedno s tim. Oboje može uzrokovati razvoj hemoroida, a može pogoršati postojeće stanje hemoroidnog tkiva.

Ukoliko se hemoroidi ipak dogode, važno je spriječiti daljnju iritaciju već upaljenog hemoroidnog  tkiva kako bi se omogućilo izlječenje. Postoji niz prirodnih lijekova koji se mogu koristiti za liječenje hemoroida koji pomažu ublažiti i liječiti upaljeno i nadraženo tkivo.

Aloe Vera kao tretman za hemoroide

Aloe Vera je jedan popularan prirodni lijek koji je dokazano učinkovit u liječenju hemoroida. Aloe Vera se odavno koristi za liječenje opeklina zbog svojeg ublažavajućeg, blagotvornog i protuupalnog svojstva, a ta ista svojstva su idealna za liječenje hemoroida. Osim toga, budući da je to prirodni lijek, aloe vera ima malo ili nimalo nuspojava kada se koristi pri liječenju.

Kada se nanosi na hemoroide, Aloe Vera smiruje i ublažava upalu tkiva, donoseći trenutno olakšanje. Njena protuupalna svojstva smanjuju upaljeno hemoroidalno tkivo, što omogućava priliku da tkivo ozdravi.

Činjenica da je Aloe Vera  također astringent (sastojak koji steže tkiva) je još jedan razlog zašto je biljka učinkovita za liječenje hemoroida. Astringent pomaže smanjiti hemoroidno tkivo i djeluju umirujuće na simptome. Aloe vera pomaže pri oslobađanju od svrbeža i osjećaja žarenja, te smanjuje otekline.

Aloe vera se može koristiti kao gel, u prahu, kao sok te kao usitnjena smjesa.

Kada koristite aloe veru za liječenje hemoroida, najbolje je koristiti lišće direktno s biljke i primjeniti gel direktno na anus. Također možete koristiti list aloe za liječenje unutarnjih hemoroida i to tako da operete list u destiliranoj vodi, ogulite s jedne strane i savijete list tako da čini neku vrstu čepića s oguljenom stranom prema van. Tako se može umetnuti u anus te pružiti olakšanje za unutarnje hemoroide.

Ako nemate pristup biljci aloe, možete koristiti 100% organski cijeli list aloe. Može se naći u većini trgovina zdrave hrane. Aloe vera proizvodi također mogu doći u obliku čepića koji se može umetnuti u otvor debelog crijeva. Ti se čepići mogu staviti u zamrzivač neko vrijeme prije nego što se umetnu u rektum. Hladnoća zapravo pomaže u pružanju još više olakšanja kod simptoma kao što su bol i upala.

Mnogi oboljeli su također bili u mogućnosti aplicirati aloe veru putem klistira. Jednostavno se može izmiješati aloe vera gel u jednoličnu smjesu, a zatim ga staviti u klistir aparat. Gel može ostati u rektumu cijelu noć, te će pružiti dugotrajno olakšanje od hemoroidnih simptoma, uključujući krvarenje, bol i pečenje.

O ljekovitim svojstvima biljke aloe vera smo već pisali, a članak možete pročitati ovdje.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.