VREMEPLOV

Hitlerovi medicinski zapisi otkrivaju koje je zdravstvene probleme imao

Prevela i uredila: Barbara Arbanas Kovačević

LiveScience.com

Adolf Hitler je nekontrolirano prdio, koristio kokain kako bi pročistio sinuse, konzumirao i po 28 droga svojevremeno i primao injekcije ekstrakta bikovih testisa kako bi unaprijedio svoj libido.

Potresna otkrića proizlaze iz Hitlerovih medicinskih zapisa koji se sada nude na aukciji u Alexander povijesnim aukcijama Stamforda u Connecticutu. (Ovdje možete pogledati katalog.)

Nadmetanje za dokumente – koji uključuju rendgenske snimke različitih pogleda na diktatorovu lubanju, nalaze testova nekoliko elektroencefalograma (EEG) i skice unutrašnjosti njegovog nosa – je završilo u utorak i srijedu.

Dokument se sastoji od 47 stranica mape koju su ispunili njegovih šest liječnika, od kojih je svaki specijalitzirao za drugo područje liječenja i od izvještaja dugog 178 stranica datiranog na 12. lipnja 1945. god., a kojeg je sastavio dr. Erwin Giesing dok je bio zatočen od strane američkih snaga.

Američka je vojska naručila medicinske zabilješke dobivene od Hitlerovih osobnih liječnika, Billa Panagopulosa, predsjednika Aleksandar autografije, objavio je New York Daily News.

Iako ne postoje službeni zapisi koji se odnose na Hitlerovu ljubav spram kokaina, Giesing je napisao da je diktator ušmrkavao kokain u prahu kako bi „pročistio sinuse“ i „omekšao“ svoje grlo. S obzirom da je počeo „žudjeti“ za drogom, njegove su doze morale biti smanjivanje, napisao je Giesing.

Dokumenti otkrivaju još jedan ne baš pohvalan aspekt Hitlerovog života: der Führer je „patio od nekontrolirane nadutosti“.

U pokušaju kontroliranja istoga, on je redovito unosio do 28 droga, uključujući pilule „protiv vjetrova“ temeljene na strihninu, otrovu koji je uzrokovao oboljenje jetre i trbuha.

Jedan je od liječnika, Theodore Morrell, izvijestio da je Mein Kampf luđak zaprimio injekcije sjemenih vezikula, testisa i prostate mladih bikova.

„Morrell vjeruje da je Hitler, iako nije često uključivan u seksualne aktivnosti, imao snošaj s Evom Braun, iako su navikli da spavaju u odvojenim krevetima,“ piše u jednom od dokumenata.

Od medicinskih se izvještaja očekuje da će dostići pojedinačnu cijenu od 2000 $.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.