U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Pobijedite kroničnu bol u leđima prirodnim putem

Prevela i uredila: Barbara Arbanas Kovačević

NaturalNews

Prva stvar koju treba uzeti u obzir je određivanje vrste boli koji osjećate. U mnogim slučajevima bol u leđima popusti kroz par tjedana. Ukoliko je strogo mišićna zbog naprezanja na poslu ili vježbe, grijanje može pomoći. Preporuča se nastavljanje s uobičajenim aktivnostima ili vježbom.

Ukoliko je vaša bol kronična ili izrazito ozbiljna, bilo bi mudro provjeriti ostale bolesti koje bi zahtijevale druge zahvate. Mogućnost skliznuća diska možda zahtijeva operaciju ili ukoliko je dijagnosticirana infekcija bubrega, ona bi trebala biti uklonjena.

Išijas, upala bedrenog živca od donjeg dijela kralježnice kroz nogu, može utjecati na donji dio leđa dok se bol proteže u jednu ili obje noge. Ali to je obično privremeno i može se liječiti sa svime nabrojanim u ovom članku.

Kod većine prigovora na bol i nelagodu, uobičajena medicina zagovara prepisivanje farmaceutskih lijekova ili lijekova koje možemo kupiti bez recepata kao što je ibuprofen. Ali većina nas može bolje od toga. Postoje načini obuzdavanja akutne ili privremene boli u donjem dijelu leđa bez korištenja narkotika.

Kora bijele vrbe: Bijela vrba se godinama koristi u pomoći pri rješavanju bolova. Kora bijele vrbe sadrži nekoliko fenolnih glikozida sa salicinom koji su najaktivniji u otpuštanju boli. Da, to je ono što se koristi u aspirinu. Ali u aspirinu je korišten sintetički oblik, acetilsalicilna kiselina.

Bijela vrba ili prirodno izdvojen salicin iz kore nema nuspojava koje ima aspirin. Iako metaboličkom procesu pri pretvaranju prirodnog salicina u salicilnu kiselinu može trebati nekoliko sati, učinak je trajniji i učinkovitiji od aspirina.

Magnezij: Kod većine nas postoji nedostatak ovog minerala. Ali da bi se opustili mišići i smanjila bol, potreban je proizvod koji se u velikim količinama lako upija. Transdermalna magnezijeva ulja se mogu primjeniti izravno na bolno područje.

Jedna druga metoda proizlazi iz magnezijevog praha koji je izmiješan s agensima koji pomažu magneziju da se zapjeni u vodi. Ova vrsta magnezija djeluje brzo i opušta živce i mišiće. Potražite te proizvode koji inače sadrže riječ „umirenje“.

Joga: Nježno istezanje uz jogu je često vrlo blagotvorno i korisno za oboljele od kronične boli u leđima. Ali to nije pasivno rješenje. Studiji gdje se održavaju instrukcije i satovi joge su dostupni na mnogim mjestima.

Morate vježbati svakodnevno s ispravnim pristupom pozama koje ne opterećuju i završavati s dobro izvedenom tjelesnom pozom za duboko opuštanje.

Masaža: Može vam biti dovoljno nekoliko sjedećih masaža za leđa ili nekoliko posjeta terapeutima gdje ćete dobiti punu masažu. Možete izbjeći plaćanje profesionalcima ukoliko je vaš partner ili prijatelj voljan raditi na vama.

Kiropraktika: Nekoliko bi posjeta trebalo učiniti svoje. Ukoliko ne bude tako, kiropraktičar vjerojatno može odrediti ako vaš slučaj zahtijeva drastičniju intervenciju. Poneke osiguravajuće kuće će pokriti troškove posjete kiropraktičaru.

Akupunktura: Možete u svojoj okolici potražiti tradicionalnu kinesku medicinsku školu kako biste dobili značajne popuste pri akupunkturi. Studente u tim školama pažljivo nadgledaju liječnici tradicionalne kineske medicine.

Akupunktura se dokazala kao vrlo učinkovita pri rješavanju bolova u leđima. Dobar praktikant ove kineske medicine bi vjerojatno mogao odrediti ukoliko postoji problem s bubrezima. Neki kiropraktičari također primjenjuju i akupunkturu.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.