PONERIZACIJA DRUŠTVA

Zaklada Billa i Melinde Gates financira istraživanje o narukvici koja prati mentalne reakcije

Prevela i uredila: urednici MW-a

Matrix World

Natural News

Nametanje cjepiva čitavom svijetu očito nije jedini cilj zloglasne Zaklade Billa & Melinde Gates, sada financiraju istraživanja o narukvici za ljude koja ima sposobnost mjerenje emocionalne i fizičke reakcije na različite podražaje. Prema časopisu The Washington Post , Zaklada Gates već je potiho potrošila više od milijun dolara na istraživanje o biometrijskim narukvicama, koje mogu zauvijek promijeniti način na koji učenici uče i nastavnici poučavaju.

U kontroverznom potezu koji je tek nedavno iznesen u javnost, Zaklada Gates je navodno krajem prošle jeseni odvojila preko pola milijuna dolara Sveučilištu Clemson, Južna Kalifornija, a više od 600.000 dolara  Nacionalnom Centru za Vrijeme i Učenje (NCTL), grupaciji posvećenoj poboljšanju postignuća učenika. Obje potpore su namijenjene za financiranje istraživanja o učinkovitosti narukvice s “galvanskom reakcijom kože”, koje procjenjuje fiziološke reakcije studenata na materijal za učenje.

Ideja je da kada je student, na primjer, izložen novim nastavnim planovima  svog učitelja, narukvica će detektirati električne promjene na koži i unutar njegova tijela koji se mogu koristiti za procjenu koliko on dobro uči te informacije. Narukvica može otkriti različite kognitivne odgovore u mozgu učenika koji ukazuju da li ga ili ne taj određeni nastavni stil učinkovito angažira prema njegovim sposobnostima učenja.

Nema više spavanja na predavanjima, sve vas snima Big Brother, ali sad vas ne snima kamerom, već doslovce čita vaše misli!

Narukvice za praćenje bi mogle dodatno dehumanizirati američki sustav obrazovanja

Koncept programa narukvica može izgledati kao da zapravo može pomoći u poboljšanju kvalitete obrazovanja u Americi. Uostalom, što bi moglo biti loše kod praćenja urođenih emocionalnih i kognitivnih reakcija na vanjske podražaje u svrhu poboljšanja načina na koji učitelji obrazuju svoje učenike?

S druge strane, praćenje učenika na ovaj način moglo bi otvoriti vrata za još dehumaniziranije pristupe obrazovanju. Standardizirani testovi, ocjene nastavnika na bazi brojeva,  i razni drugi obrazovni formati već su u velikoj mjeri ugrozili ljudski element koji je imao integralnu ulogu u američkom obrazovanju.

Narukvice također mogu dodatno osujetiti obrazovno okruženje pružajući studentima ono što žele prije nego li ono što im je potrebno. Korištenje emocionalnih reakcija  studenata na različite materijale za učenje kao mjeru koliko kvalitetno učitelj predaje je manjkav pristup koji bi mogao poslati mnoge kvalitetne, veteranske, predavače u prošlost.

Koji je prava pozadina iza programa narukvica za praćenje?

Kada se kontroverza o narukvicama za praćenje pojavila, a osobito financiranje istraživanja od strane Zaklade Gates, pristalice ove tehnologije su negirale da će njihovo korištenje negativno utjecati na obrazovni sustav. Deborah Veney Robinson, viša savjetnica za priopćavanje pri Zakladi Gates, nedavno je izjavila za Forbes da se narukvice neće koristiti za procjenu performansi predavača, kako tvrde protivnici.

Bill i Melinda Gates, osnivači Zaklade Gates, svjetski “dobrotvori” i unapređivači kvalitete života ljudi, a zapravo su financijeri svakojakih istraživanja kojima je u cilju kontrola stanovništa i depopulizacija planete.

Ali ako one nisu namijenjene za procjenu performansi predavača, za što su onda točno? To je pitanje koje sada postavljaju mnogi edukatori i istraživači. Sigurno Zaklada Gates ima neku vrstu plana s programom koji nije u potpunosti otkriven.

“Zašto oni žele narukvice s bežičnim senzorima za djecu i učitelje koje mogu vrednovati fiziološke reakcije?” pita se Diane Ravitch, pedagog i istraživački profesor obrazovanja na Sveučilištu New York, koja je skeptična glede istraživačke namjere Zaklade Gates. “Koja je svrha ovog istraživanja? Ja još uvijek ne razumijem za što su one narukvice.”

Na temelju drugih programa Zaklade Gates, nije previše za pretpostaviti da se narukvice za praćenje mogu  koristiti za uklanjanje učenika ili učitelja koji ne nasjedaju na programe cjepljenja, na primjer, ili onih koji se protive lažnim tvrdnjama, kao što je globalno zagrijavanje. Praćenjem onog što se uči i kako učenici reagiraju na to, Big Brother bi teoretski mogao pročitati ljudski um u stvarnom vremenu, a to ima neke prilično uznemirujuće implikacije.

Koliko će proći prije nego li škole počnu zahtijevati da se učenici povežu u sustav preko narukvica za praćenje tako da  vlast u suštini može nadzirati i kontrolirati ljudsku misao? Hoće li narukvice jednog dana biti modificirane za isporuku električnih udara studentima koji će „izaći iz reda“, ili će odstupati od podataka kojima ih se uči? Novi  je vrli svijet pred nama, a Zaklada Gates pomaže otvoriti put izravno u njega.

Komentar Matrix Worlda:
Ni ne slutimo u što je sve upletena Zaklada Gates, ne prestaju nas neugodno osvještavati. Njihovim “dobročinstvima” se ne nazire kraj, a sva su usmjerena na kontrolu ljudi i depopulizaciju.
Pročitajte naše članke u kojima razotkrivamo njihovu pravu pozadinu:

Bill Gates, Monsanto i eugenika

Netestirano cjepivo diljem Indije izaziva simptome nalik dječjoj paralizi

Bill Gates otkriven kao financijer istraživanja i promocije chemtrailova širom svijeta!