PRIZMA DRUŠTVA

Cjepivo MMR izaziva autizam, potvrđeno na talijanskom sudu

Prevela i uredila: urednici MW-a

Matrix World

Natural News

Dugo godina su priče očajnih roditelja jezivo slične. Malo dijete, cijepljeno s MMR cjepivom dobiva lagane nuspojave – temperaturu i odbijanje hrane, no zatim razvija autistične simptome.
Dok vodeće medicinske struke poriču vezu između autizma i trostrukog cjepiva protiv ospica, zaušnjaka i rubeole, bilo je mnogo onih koji su tvrdili suprotno. Statistike pokazuju da povećanje autizma alarmantno korelira s uvođenjem i unosom MMR cjepiva. No na talijanskom sudu došlo je do značajne presude za roditelje koji tvrde da je za djetetov autizam krivac MMR cjepivo.

Devetogodišnji autistični dječak Valentino Bocca, koji je razvio autizam nakon primljenog cjepiva MMR, s roditeljima. Slika je vlasništvo Daily Maila.

Roditelji dječaka Valentina Bocce su dobili odštetu od strane talijanskog Ministarstva zdravstva u iznosu od 112,000 eura. Sada traže dodatnih 800.000 eura u građanskoj parnici. Priča je tragična kao i sve slične. Valentino, koji se normalno razvijao, s 14 mjeseci je primio cjepivo MMR te počeo patiti od dijareje, izgubio je interes za hranu i za nekoliko dana izgubio je sposobnost da sam koristi svoju svoj žlicu. Stanje se uskoro pogoršalo, počeo je biti nemiran noću, vrištati satima od boli. Kasnije je utvrđeno da je patio od sindroma bolnih crijeva što je česta pojava kod djece s autizmom. Uz prilagođenu prehranu bez pšenice i mlijeka, mogao je spavati, ali simptomi autizma ostali su i dalje, pa iako ima već devet godina, još uvijek ne govori.

O slučaju su svjedočila  tri istaknuta vještaka koji su se složili da  “osim postojećih uvjeta postoji i razumna znanstvena vjerojatnost da je MMR cjepivo izazvalo Valentinovo stanje.”
Sudac Lucio Ardigo se složio da je “nedvojbeno utvrđeno” da Valentino boluje od “autističnog poremećaja povezanog sa srednjim kognitivnim zastojem “, te da je njegova bolest  povezana s primanjem cjepiva. Talijansko MMR cjepivo ima iste sastojke kao i ono koji se koristi u Velikoj Britaniji i SAD-u.

Hoće li dokaz o povezanosti između autizma i cjepiva biti zanijekana s američke i engleske strane?

MMR cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeole koje je povezano s razvojem autizma kod djece.

U Americi više od 5000 obitelji poznatih vodećim medijima vjeruje da  MMR cjepivo  izazva autizam kod djece, a stvarna brojka mogla bi biti puno veća. Sudske odluke protiv MMR-a su: 90.000 GBP (engleska funta) za isplatu zbog oštećenja mozga dječaku Robertu Fletcher u i 1,5 milijuna dolara za isplatu Hannah Poling koji je dobila MMR i šest drugih cjepiva u jednom danu, te zatim razvila autizam.

To je slaba utjeha obiteljima djece koja su razvila autizam kao rezultat tih cjepiva. Međutim, uobičajeno uvjerenje kod medicinske struke je da je bolje cijepiti dijete nego ne. Prisilni način kojim se vlade u SAD-u i Europi zauzimaju za cijepljenje MMR-om, navelo je mnoge roditelje da vjeruju da nemaju izbora, unatoč tome što je cjepljenje dobrovoljno (u nekim zemljama je dobrovoljno op.ur.).  U slučaju Valentina Boke to pro-cjepivo propaganda je štetna za vladin slučaj.

S ovom presudom, donesen je pravni presedan u Italiji koji bi mogao izazvati lavinu. Mnogi roditelji će zatražiti svoje pravo na naknadu protiv vlada koje su se urotile u jednom od najvećih medicinskih zataškavanja svih vremena. Zataškavanja koje ima cijenu karijere, patnje djece i živote njihovih roditelja.