TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Istraživanje potvrđuje da cestovni korisnici ometaju GPS signale

Prevela i uredila: Barbara Arbanas  Kovačević

Matrix World

phys.org

Bob Cockshott, direktor Pozicija, navigacija i proračuna vremena je na konferenciji ICT poznavanja mreže prijevoza rekao: „ Dokazi dobiveni nadgledanjem cestovnih pravaca pokazuju da smo se s potencijalno ugrožavajuće situacije pomaknuli do vrlo opasne kojoj sada moramo posvetiti pažnju. S obzirom na GPS sustave u morskom okolišu, naglasile su opće vlasti svjetionika, naša ranjivost na zemlji i moru ne bi trebala biti podcijenjena. Ova je konferencija kao neposredan problem iznjedrila sljedeću generaciju prijetnji u obliku podvala i vremenske sabotaže – namjerno krivo navodeći korisnike u kriminalne svrhe rađe nego negirajući uslugu. Moramo se uvjeriti da uz bavljenje prijetnji uzrokovanih blokiranjem, moramo ostati ispred kriminalnog miljea.“

Dokazi o nezakonitom prigušivanju u VB dolazi od nadgledanja cestovnih pravaca koje je proveo SENTINEL projekt koji provjerava mogu li satelitski navigacijski sustavi, uključujući GPS, biti sigurni za korištenje.

Monitori za ometanje su do sada postavljeni na oko 20 lokacija u VB. Na jednoj posebnoj lokaciji, koja je bila kontinuirano nadgledana posljednjih 6 mjeseci, zabilježeno je više od 60 pojedinačnih ometanja, a rezultati na drugoj lokaciji su doveli do otkrivanja uređaja. Sljedeći korak je ažuriranje opreme za nadgledanje kako bi mogla razlikovati različita ometanja što bi istražiteljima pružilo bolji uvid u broj osoba koje na određenoj lokaciji ometaju GPS signale.

Projektni konzorcijum vodi Chronos Technology, the Forest of Dean, osnovni dobavljač mjerača vremena i GPS rješenja čiji je osnivač Charles Curry predstavio svoja saznanja.

„SENTINEL je postavljen kako bi se uhvatio u koštac s prijetnjom ometanja GPS-a u tri stupnja – identifikacija, detekcija i smanjenje. Dok je identifikacija prijetnje dobro postavljena, i kroz nadgledanje cestovnih pravaca mi ostvarujemo sjajne napretke u otkrivanju i lociranju tih uređaja, posljednji stupanj, smanjenje, još uvijek na neki način ovisi o aplikaciji i industrijskom sektoru. Pitanje za vlasti jest što ćemo učiniti kada vlasnici tih uređaja koji ometaju budu identificirani i kako možemo ostale spriječiti da ih koriste.“

Rezultati SENTINEL-a će biti popraćeni prezentacijom općih tijela svjetionika naglašavajući koliko se pretjerano brodovi oslanjaju na GPS. U 2010. god. istražitelji su otkrili nisku razinu ometanja s obale i pregledali su njihov učinak na razne sustave na brodovima u Engleskom kanalu. Utjecaji su uključivali:

  • Brodovi skreću s kursa bez znanja posade
  • Brodovi daju pogrešne informacije drugim brodovima o njihovoj poziciji – iznimno povećavajući vjerojatnost sudara
  • Pad komunikacijskih kanala, što posadu sprečava da razgovara s obalnom stražom
  • Pad sustava hitne službe koji šalje upozorenje i vodi spasioce
  • Alarmi iz brodskog radara i kompasa

Ekspert i konzultant za sustav mjesta i vremena, profesor David Last kaže: „Iako smo očekivali poremećaje na zaslonu brodske sheme, istraživanje je otkrilo četiri ili pet ostalih sustava, svih vezanih uz GPS koji se pokvario. Širenje tehnologije za ometanje, koja se koristila u ovim pokusima, uz uređaje dostupne na interenetu za 50 £, stvaraj velike incidente na moru, bez obzira jesu li slučajni ili namjerni, ali su opasni. U narednom ćemo desetljeću u Engleskom kanalu, najzastupljenijem morskom pravcu, takva događanja vjerojatno viđati.“

Uz ometanje GPS-a, sudionici konferencije će potražiti sljedeću veliku prijetnju navigacijskom sustavu. Zavaravanje stvara pogrešne GPS signale koji mijenjaju korisnikovu percepciju vremena i mjesta. Uz pravu tehnologiju to može biti napravljeno bez da žrtva zna za to i da bude virtualno neuhvatljivo.

Todd Humpheys sa Sveučilišta u Teksasu posjeduje najmoćniji civilni GPS zavaravatelj. Na konferenciji 2012. god. on je izvjestio o testiranjima koje je proveo njegov tim nad uređajima temeljenima na GPS-u koji se u Americi koriste kod odašiljača za mobilne telefone. Takvi napadi mogu slomiti mrežu, sprečavajući tornjeve da dostavljaju pozive.

„Za sada nije zabilježen niti jedan visokoprofilni napad, ali primjećujemo dokaze osnovnog zavaravanja koje su vjerojatno proveli odmetnuti pojedinci ili male skupine. Dok je skok u napredniju podvalu kojoj se ne može ući u trag veliki, ista je stvar i s nagradom .Zbog toga kriminalci skoro zagarantirano to proučavaju. Sve što je potrebno jest jedna osoba koja će sve to sakupiti i objaviti i imat ćemo ogroman problem.“

Jedan od ugroženih odjela je visokofrekventna trgovina financijama. Todd upozorava da kriminalci mogu zbaciti GPS-ov vremenski sustav koji vremenski označava trgovinu financijama, proces znan kao ‘sabotaža vremena’. Nedosljednost od samo nekoliko milisekundi može stvoriti zbunjenost i beskurpuloznim trgovcima omogućiti iskorištavanje svojeg znanja o razlici u vremenu kako bi priskrbili financijsku dobit putem arbitraže internog tržišta.