U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Istraživanje: neke infekcije su povezane s rakom

Prevela i uredila: urednici MW-a

Matrix World

Daily Tech

U nedavnoj studiji je otkriveno da  četiri specifične infekcije mogu biti u velikoj mjeri odgovorne za jedan od šest slučajeva karcinoma diljem svijeta. Te infekcije infekcije su; Humani papiloma virus, Helicobacter pylori i hepatitis B i C, a odgovorne su za oko 1,9 milijuna slučajeva raka crijeva, grlića maternice i jetre.

Dr. Catherine de Martel i dr. Martyn Plummer, iz Međunarodne agencije za istraživanje raka u Francuskoj, su otkrili da te četiri infekcije mogu biti vezane za određene vrste raka kod muškaraca i žena.

Prema studiji, odnos između tih infekcija i karcinoma su tri puta vjerovatniji u zemljama u razvoju poput istočne Azije (22,9%) u odnosu na razvijeni svijet kao što je Velika Britanija (7,4%).

Istraživanje je također pokazalo pojedinačne rezultate za žene i muškarce. Na primjer, 50 posto raka se odnosi na infekcije grlića maternice kod žena, a 80 posto slučajeva raka vezanih uz infekcije kod muškaraca su rak jetre i želuca.

“Infekcije s određenim virusima, bakterijama i parazitima su neke od najvećih uzroka raka u svijetu ali također imaju i mogućnost prevencije. “, navode de Martel i Plummer. “Primjena postojećih javnozdravstvenih metoda za prevenciju infekcije, kao što je cijepljenje, sigurnija praksa ubrizgavanja ili antimikrobni tretmani, može imati značajan učinak na buduće slučajeve raka u svijetu.”

Studija je otkrila da se trećina infekcija odnosi na ljude mlađe od 50 godina.

Ova studija ispituje incidencije za 27 različitih vrsta karcinoma u 184 zemalja širom svijeta. HPV je bio povezan s rakom vrata maternice, hepatitis B je povezan s karcinomom jetre i H. pylori je povezana s rakom želuca.

Komentar Matrix Worlda:

Sigurno je da dugotrajne infekcije bakterijama, virusima, gljivicama ili parazitima mogu biti povezane s rakom, jer svaka dugotrajna infekcija iscrpljuje organizam i oslabljuje imunitet. No važno je napomenuti da preventiva u vidu cijepljenja ili unošenje raznih lijekova nikako nije opcija spasa, već naprotiv. Svaki organizam je izložen velikom spektru raznih infekcija, pa ipak ne oboljevaju svi. Oboljevaju oni kojima je imunitet oslabljen i to zbog stresa i izloženosti raznim zagađenjima iz zraka, vode i hrane. Otpornost organizma se gradi, svakodnevno, izbjegavajući sva ta zagađenja a posebno stres. Da bi ostali zdravi, i da biste se izlječili ako ste bolesni, najvažnije je da tražite sve dostupne informacije te da ne nasjedate na propagandu medicinskih i farmaceutskih lobija.