VREMEPLOV

Predvedska Indija je znala za DNK

Prevela i uredila : Barbara Arbanas Kovačević

Matrix World

daily.bhaskar.com

Vedski znanstvenik iz Indorea tvrdi da DNK nije nedavni izum Zapada nego je to drevna znanost čiji se tragovi prate sve do Mohanjo – Daro civilizacije iz doline Inda. Autor četiri knjige o vedskoj literaturi, dr. CP Trivedi u svojoj posljednjoj knjizi tvrdi da u Vedama postoji prisutnost DNK znanosti. Knjiga „Vedska znanost spram moderne znanosti“ će uskoro biti objavljena.

„Ponosno tvrdim da je DNK po prvi puta otkrivena u Indiji prije više od 18 000 godina. Njezin je opis u Vedama, a brojke se nalaze na pečatima iskopanima u dolini Inda,“ tvrdi dr. Trivedi.

Prihvaćena je teorija o DNK koja je po prvi puta izolirana od strane švicarskog liječnika Friedricha Mieschera 1869. god. Njezinu dvostruku spiralnu strukturu su prvi otkrili Watson i Crick 1953. god., koja je ostala prihvaćena do današnjeg dana. Dr. Trivedi tvrdi da je dokaz o otkriću DNK i procesu podjele stanica vidljiv u arheološkim pečatima i kamenju na područjima Mohenjo i Daro.

„Na DNK se u Vedama odnosi pod nazivom Tvashta i Vivasvat. Njezin slikoviti prikaz je vidljiv na pečatima civilizacije indijske doline,“ kaže dr. Trivedi. Prema znanstveniku, grupa malenih pečata simbolički prikazuje kronološku  evoluciju kreacije od predkozmičkog stanja do evolucije čovjeka. Slikoviti prikaz na pečatima je srodan detaljnoj  strukturi DNK i procesu prijenosa gena kako je opisano u modernoj znanosti, kaže.

Dr. Trivedi je ranije pisao Uredu premijera o svojim tvrdnjama o DNK. „Ured je moj zahtjev proslijedio odjelu za kulturu, indijskoj vladi.  Ali ništa se od tada nije dogodilo,“ žali se. Dr Trivedi je predstavio nekoliko dokumenata o dokazima o DNK u vedskim tumačenjima u inozemstvu. „Nedavno sam svoj rad prezentirao u Ateni i moja su otkrića tamo bila vrlo cijenjena,“ kaže dr. Trivedi.