PONERIZACIJA DRUŠTVA

Uhićen vođa ilegalnog lanca preprodaje ljudskih organa

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

The European Union Times

Tužitelj Europske Unije je izjavio kako je uhićen izraelac osumnjičen za organiziranje ilegalne mreže preprodaje ljudskim organima.

„Dobili smo informaciju da je Moshe Harel uhićen u Izraelu zbog preprodaje  ljudskih organa i drugih kriminalnih radnji,“ izjavio je specijalni tužitelj EU-a Jonathan Ratel.

Za Harelom traga policija na Kosovu jer je zajedno sa svojim kolegama izveo 30 ilegalnih otklanjanja i transplantacija bubrega. Kosovske vlasti su izdale internacionalnu potjernicu za ovom osobom.

Harelova kriminalna organizacija je tragala za siromašnim ljudima iz istočne Europe i Azije, kojima je obećano 15.000 Eura po donaciji organa.

Harel se sumnjiči za organiziranje ilegalne grupe za uklanjanje i preprodaju ljudskih organa.

Izrael još uvijek nije potvrdio Harelovo uhićenje.

Tiskovina Ha’aretz je neposredno prije objave ove vijesti pisala o tome da je barem deset izraelskih državljana uhićeno zbog sumnje da pripadaju mafijaškoj grupi za trgovinu ljudskim organima.

Talijanska fondacija za ljudska prava pod nazivom „New Generation Foundation for Human Rights and the Everyone Group“ je objavila dokaze o tome da žitelji Sinaja kradu organe kako bi ih prebacili u Izrael. Pronađeni su mnogi masovni grobovi na istoj lokaciji, u kojima se nalaze tijela afrikanaca i afrikanki na kojima nedostaju određeni organi.