PONERIZACIJA DRUŠTVA

Žena iz Quebeca je bila „skuhana do smrti“

Prevela i uredila: Barbara Arbanas Kovačević

Matrix World

nationalpost.com

Policija iz Quebeca je dovršila izvješće o bizarnoj smrti Chantale Lavigne – koja je bila „skuhana do smrti“ na seminaru za osobni razvoj – i istražitelji se nadaju da će se uskoro susresti s tužiteljem zaduženim za slučaj.

Tužitelj će odlučiti „ da li će biti podignuta optužnica i, ukolko tome bude tako, kakva će ona biti,“ rekao je Rene Verret, glasnogovornik tužiteljevog ureda.

Način na koji je Lavigne umrla je „vrlo neuobičajen“, napomenuo je Verret.

Izvješće s autopsije Lavigneinog tijela još mora biti dovršeno, izjavio je ured mrtvozornika iz Quebeca. Ali Radio Kanada je citirao mrtvozornika Gillesa Saintona koji je rekao da je 35-ogodišnja majka dvoje djece iz St. Alberta „skuhana do smrti“.

Sainton je taj intervju održao prošlog studenog za TV show Endquete, rekao je Dana Deslauries, odvjetnik mrtvozornikovog ureda.

Lavigne je umrla u bolnici nakon što je, uz još osmero ljudi na seminaru za osobni razvoj naziva Umiranje u svjesnosti, prekrivena blatom, umotana u plastiku, smještena u deku i imobilizirana na način da su im se glave nalazile u kartonskim kutijama oko devet sati uz naputak neka hiperventiliraju.

Lavigne je bila odvojena i u nesvijesti uz tjelesnu temperaturu od 40.5 °C  na području Ferme Reine de la Paix u Drummondvilleu, području s kojeg  je stigao poziv službi za pomoć, za kojeg Radio Kanada kaže da ga je uputila Gabrielle Frechette, samozvani terapeut koja je bila upravitelj  seminara.

49-godišnja žena, koja je u isto vrijeme odvedena u bolnicu, je preživjela.

Soba u kojoj se odigravalo preznojavanje polaznika tečaja

Radio Kanada je citirao Saintona koji je rekao da je Lavigne umrla od hipertermije kada tijelo proizvodi ili je podvrgnuto većoj toplini od one koju može raspršiti. Normalna temperatura ljudskog tijela iznosi 37 °C.

Sainton „nije dovršio svoje izvješće,“ rekao je Deslauriers. „Obično je potrebno oko devet mjeseci prije nego što izvješće mrtvozornika bude spremno.“

Rezultati nedovršenog izvješća s autopsije su potrebni kao „dio dokaza koje će mrtvozornik iskoristiti kako bi dovršio svoj izvještaj,“ rekao je Deslauriers.

„Postoji ogromna količina pritužbi o periodu vremena potrebnom da bi se zaprimilo izvješće o autopsiji,“ dodao je naglašavajući da je za neka izvješća s autopsije potrebno dvije godine kako bi bila dovršena. „Mnoge obitelji čekaju izvješće mrtvozornika.“

Gabrielle Frechette, samozvani terapeut

Prema Radiju Kanda, Frechette je dva desetljeća  održavala tečajeve samonapredovanja i tvrdi da kanalizira Melchisedecha, biblijskog lika.

Frechette je za Radio Kanadu, što je bilo pušteno uživo, izjavila da je do sada oko 2000 osoba završilo njezin tečaj.

Lavigne je očito dovršila 85 seansi i platila više od 18 900 $.