PONERIZACIJA DRUŠTVA

Bill Gates financijer eksperimentalnog sprejanja atmosfere česticama sumpora

Autor: Filip Dujmušić
Matrix World

Eksperimentom financiranim od strane Microsoftova osnivača Bill Gatesa  raspršit će se tisuće tona  čestica sumpora iznad Novog Meksika kao dio geoinžinjerske studije, unatoč činjenici da su društva za zaštitu okoliša upozorila kako bi proces mogao imati katastrofalne učinke na Zemljin eko-sustav.

David Keith, jedan od istražitelja, tvrdi da bi solarni geoinžinjering mogao biti jeftina metoda za usporavanje globalnog zagrijavanja, ali drugi naučnici upozoravaju da bi to moglo imati nepredvidive i pogubne posljedice za Zemljin klimatski sustav i zalihe hrane, prenosi Guardian. Inače upravo on upravlja fondom višemilijunskog  istraživanja.

Njegov američki eksperiment, proveden u suradnji sa Jamesom Andersonom, održat će se u roku od godinu dana i uključuje oslobađanje nekoliko desetaka ili stotina kilograma čestica za mjerenje utjecaja na ozonski kemijski sastav, i za testiranje načina kako napraviti sulfatni aerosol odgovarajuće veličine.  Budući da je nemoguće simulirati složenost stratosfere u laboratoriju, Keith izjavljuje da će eksperiment pružiti priliku za poboljšanje modela kako se ozonski sloj može mijenjati prskanjem sulfata u mnogo većim razmjerima.

Slika je vlasništvo Deesillustration.com. Najnovija prijevara za raspravu o takozvanom “globalnom zagrijavanju” uključuje trošenje milijardi dolara za sprejanje atmosfere sitnim česticama zbog navodne potrebe odražavanja sunčeve svjetlosti natrag u svemir, a time i hlađenja planete.

Kako prenosi InfoWars, projekt Sveučilišta Harvard, u kojem će se reflektirajuće čestice osloboditi iz balona na visini od 25000 metara iznad Fort Sumnera u Novom Meksiku, financiran je od strane Bill Gatesa, koji je ranije ove godine svojim financijskim ulaganjima podržao manipulaciju klime putem geoinžinjeringa, o čemu smo već pisali ovdje.

Rizici koji su uključeni u prskanje gornje atmosfere česticama sumpora toliko su veliki da su čak i ekolozi koji podržavaju izmišljeno globalno zatopljenje strogo upozorili na rizike, kao što je šef  Greenpeacea britanski naučnik Doug Parr, koji osuđuje pokušaje geoinžinjeringa kao „čudne“ i „opasne“.

Doista, posljedice bi mogle biti razorne za siromašne ljude trećeg svijeta. Meteorolog Alan Robock sa sveučilišta Rutgers je stvorio računalne simulacije koje pokazuju da bi oblaci sulfata mogli oslabiti Azijske i Afričke ljetne monsune a samim time i smanjiti kišu koja navodnjava prehrambene usjeve milijardu ljudi.

„Zamislite da smo izazvali sušu i glad kroz pokušaje da ohladimo planet“, izjavio je Robock na Geoinžinjerskoj konferenciji 2010. godine.

Stephen Schneider sa Sveučilišta Stanford, koji je predložio bizaran plan da pošalje svemirske brodove u gornji sloj atmosfere koji će se koristiti za blokiranje Sunčevih zraka, priznaje da geoinžinjering može izazvati “sukob između nacija, ako projekti pođu po zlu.”

Ovo su posljedice kiselih kiša za šumu Jizera, Češka.

“Posljedice uključuju i potencijalnu prijetnju za daljnja oštećenja ozonskog sloja i poremećaj oborina, osobito u tropskim i subtropskim područjima – što bi pogubno uticalo na zalihe hrane za milijarde ljudi,” izjavio je Pat Mooney, izvršni direktor ETC Grupe. “Time se neće učiniti ništa kako bi se smanjila razina stakleničkih plinova u atmosferi ili zaustavilo trovanje oceana. A solarni geoinžinjering će vjerovatno povećati rizik od klimatski vezanog međunarodnog sukoba – s obzirom da modeliranje do danas pokazuje da predstavlja veći rizik za globalni jug”.

Osim nepoznatih opasnosti, ono što je poznato o tome što se događa kada se okolina napuni sumpornim dioksidom je loše, budući da je spoj glavni sastojak kiselih kiša, koja prema EPA-i “uzrokuje trovanje jezera i potoka i doprinosi oštećenju stabala na velikim visinama (primjerice, stablima crvene smreke iznad 2000 metara) i osjetljivom šumskom tlu. Osim toga, kisele kiše ubrzavaju propadanje građevinskih materijala i boje, uključujući i nezamjenjive građevine, kipove i skulpture koje su dio naše nacionalne kulturne baštine. ”

Zdravstveni učinci bombardiranja neba sumpornim dioksidom već podižu ozbiljna pitanja o tome da li bi takvi programi uopće trebali biti dozvoljeni.
Sljedeći zdravstveni učinci su povezani sa izlaganjem tom toksičnom spoju.

– Neurološki učinci i promjene u ponašanju
– Poremećaj cirkulacije krvi
– Oštećenja srca
– Utjecaj na oči i vid
– Reproduktivni neuspjeh
– Oštećenje imunološkog sustava
– Želudac i probavni poremećaj
– Oštećenje jetre i funkcija bubrega
– Oštećenja sluha
– Poremećaj hormonalnog metabolizma
– Dermatološki učinci
– Gušenje i plućne embolije

Prema Wikipediji, elementarni sumpor je netoksičan. Kada sumpor gori u zraku, stvara sumporni dioksid. U vodi, taj plin stvara sumpornu kiselinu i sulfite, koji su antioksidansi a oni sprječavaju rast aerobnih bakterija i omogućavaju njegovo korištenje kao dodatak hrani u malim količinama. Međutim, u visokim koncentracijama te kiseline škode plućima, očima i drugim tkivima. U organizmima bez pluća poput insekata i biljaka, sprječava disanje u visokim koncentracijama.

Bill Gates u društvu Warrena Buffetta, članovi kluba milijardera.

Čak i pro-geoižinjering znanstvenik Mark Watson, priznaje da bi ubrizgavanje sumpora u atmosferu moglo dovesti do “kiselih kiša, uništavanja ozona ili vremenskih poremećaja.”

S obzirom na činjenicu da je Bill Gates član tajnog kluba milijardera koji se sastaju kako bi razgovarali o opasnosti uzrokovanoj zbog prenapučenosti, mnogi smatraju da je podmukao jer istodobno financira projekte koji bi mogli smanjiti broj stanovnika siromašnih područja u svijetu uzrokujući suše koje bi mogle ubiti milijune.