VREMEPLOV

Otkriveni drevni religijski tekstovi koji bi mogli uništiti kršćanstvo

Prevela i uredila: Barbara Arbanas Kovačević

Matrix World

devicemag.com

Kršćanstvo će kolabrirati, tvrdi iransko novinarstvo. Razlog? Nedavno iskopani religijski tekst pisan na životinjskoj koži koji datira iz petog stoljeća.

Tekst za kojeg se vjeruje da je autentična verzija Evanđelja po Barnabasu, Isusovom učeniku,  je trenutno u posjedu turskih vlasti koje su ga zaplijenile od krijumčara koji su prenosili antikvitete.

Prema iranskim medijima, knjiga ima moć urušiti temelje kršćanstva i uznemiriti svjetsku politiku svojom tvrdnjom da Isus nikada nije bio razapet.

Nadalje, u knjizi se tvrdi da je Isus predvidio dolazak proroka Muhameda, tvrdi iranski The Basij Press.

Knjiga koja je pisana sirijskim jezikom, na aramejskom dijalektu, je dovoljno zaintrigirala i Vatikan da od turskih vlasti službeno zatraži uvid u knjigu.

Iako je status tog zahtjeva nepoznat, turske vlasti još uvijek vjeruju da je knjiga genijalna i spremljena je u Palači pravde u glavnom gradu Ankari. Postoje neki izvještaji da je premještena u gradski etnografski muzej uz snažnu zaštitu naoružanih snaga.

Iako su mnogi odbacili ove tvrdnje kao smiješne i antikršćansku propagandu koju provodi Iran, iranski mediji tvrde da će knjiga uzrokovati pad kršćanstva.

Prema iranskim tiskovinama, knjiga predviđa dolazak posljednjeg islamskog mesije i dokazuje da je Islam posljednja i ispravna religija.

Bila je 2000. god. kada su turske vlasti uhvatile grupu krijumčara i kod njih pronašli tekst.

Iako su mnogi nezavisni stručnjaci izrazili sumnju u vezi autentičnosti knjige kao izvorne Barnabasove Biblije, iranske tiskovine izvještavaju da će knjiga revolucionarizirati religije svijeta.