U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Utjecaj vašeg pH faktora na rast i razvoj tumora

Autor: urednici MW-a

Matrix World

Ljudski metabolički proces ovisi o jednom ključnom čimbeniku, o pH vrijednosti  plazme u krvi. PH skala je vrlo jednostavna. Niska očitanja na pH skali su kisela a visoka su očitanja više alkalna (lužnata). Kroz homeostaze, tijelo održava zdravu razinu pH u plazmi na 7,4. Iako se pH vrijednost u tijelu mijenja ovisno o  obrocima, vježbanju, stresu, hormonima i spavanju, zdrav i uravnotežen pH bi trebao biti između 7,0 do 7,5.

Krvna plazma je vanstanična tekućina koja se dobiva kada se iz nezgrušane krvi izdvoje krvne stanice. Plazma ima višestruku ulogu, služi kao transportno i obrambeno sredstvo, regulira pH vrijednost  te ima ulogu u hemostazi i homeostazi. Regulaciji pH krvi osigurava se preko organskih i neorganskih sastojaka plazme.

Jednostavan princip koji se primjenjuje u pogledu zdravlja i bolesti je da niski PH stvara okruženje pogodno za bolesti a viši, alkalni pH, promiče zdravlje.

Kako navodi Green Med Info, tri su faktora koji utiču na kiselost vašeg pH:

–          Konzumiranje hrane koja zakiseljava organizam (mlječni proizvodi, šečer i rafinirane žitarice)

–          Izuzetan fizički napor

–          Emocionalni i mentalni stres

Kada vrijednosti pH idu u prilog kiselom mikro-okolišu, domino efekt je stvoren. Toksini koji se ne izlučuju pravilno stvaraju povoljno okružje za napredovanje patogena poput bakterija, virusa i gljivica. Također, dugotrajna iritacija stanične membrane od strane karcinogena iz okoliša blokira unos potrebnog kisika. Kada stanicama nedostaje kisika stvara se mliječna kiselina i one postaju kisele. To stvara idealno okruženje za razvoj i množenje stanica raka.

Istraživanja  provedena na Sveučilištu u Bariju u Italiji pokazala su da je zajedničko svim tumorima, bez obzira na njihovo podrijetlo njihov kiseli okoliš. Tumor raste s kiselom pH i hipoksijom, odnosno niskom razinom kisika.

Žene koje idu na kemoterapiju također bi trebale znati da njihov kiseli pH može negativno utjecati na kemosenzibilnost stanica raka dojke. Nedavna studija provedena u Kini pokazala je da je ključni čimbenik otpornosti na kemoterapiju, odnosno ne reagiranje na istu, kiseli okoliš stanica raka.

Dakle još jedna potvrda da nam kemoterapija ili zračenje uopće nisu potrebni, da na njih slabo odgovaramo te nam zapravo nanose daleko više štete nego koristi, o čemu smo više puta već pisali.

Jednostavno možete provjeriti pH vrijednosti vašeg organizma pomoću traka za provjeru Ph vrijednosti.

Obećavajuće istraživanje pd nazivom „Bikarbonati povećavaju tumorski pH i umanjuju spontane metastaze“, provedeno na Zavodu za farmakologiju Sveučilišta u Arizoni, podupire teoriju da tijelo koje je alkalizirano sa sodom bikarbonom obećava kao prirodni tretman za rak dojke. Njihovo je istraživanje pokazalo da je oralni unos sode bikarbone (NaHCO3) selektivno povećava pH tumora i značajno smanjuje širenje metastaza raka dojke kod miševa. Njihov zaključak je: “dramatičan učinak terapije bikarbonatom na stvaranje metastaza raka dojke u ovom modelu jamči daljnju istragu.”

O lječenju sodom bikarbonom smo opširno pisali: „ČUDO DR. TULLIA SIMONCINIJA: Soda bikarbona – prirodni lijek protiv raka!“, te bi sve zainteresirane molili da pročitaju sva četiri dijela ovog teksta.

Za čovjeka prosječne težine dovoljno je otopiti jednu čajnu žličicu sode u 2 dcl vode, a možete primješati i iscjeđenog limunovog soka, radi okusa, ali i radi lječenja c- vitaminom, o čemu smo već pisali ovdje  te ovdje.  Piti ujutro na tašte svaki dan.

I sami možete provjeriti vašu tjelesnu pH vrijednost: najprecizniji način je ujutro, prije pranja zubi ili pijenja vode, pljunite na pH traku i očitajte. Također možete mjeriti i pH urina. U idealnom slučaju, pH sline bi trebala biti iznad 7, a urin bi trebao biti između 6.4 – 6.8.
Mjerenje pH vrijednosti je vrlo jednostavan način praćenja unutarnje dinamike vašeg zdravlja na staničnoj razini.