MISTERIJE

Misterij zvijeri iz East Rivera

Prevela i uredila: Barbara Arbanas Kovačević

Matrix World

www.dailymail.co.uk

Nazvano „Čudovištem s Manhattana“, užasavajuće misteriozno stvorenje unakaženog lica, iskežene njuške i s po pet nožnih prstiju je izbačeno pod Brooklynški most, zbunjujući Njuorčane.

Fotograf amater, Denise Ginley, je slikala jezovito ružičasto truplo dok je u nedjelju šetala duž East Rivera. Slike je u ponedjeljak prvi objavio The Gothamist što je pokrenulo niz teorija zavjere o tome je li to gigantski vodeni glodavac, kuhana svinja koju neka obitelj nije uspjela uklopiti, napuhnuti pas ili neko drugo, zlokobnije, biće.

„Bili smo užasnuti njime pa smo ga slikali mobitelom i zatim smo na kraju odlučili vratiti se s mojim fotografskim aparatom. Ohrabrila sam se i popela preko ograde kao bih mu se približila,“ rekla je Ginley za blog Animal NY.

Njujorški Odjel za parkove je slegnuo ramenima na sablasno otkriće za koje Ginley pretpostavlja da je bilo veličine ‘možda dvije stope od glave do repa’, rekavši da je to možda samo svinja.

„To je bila svinja ostavljena nakon pečenja,“ rekao je glasnogovornik za Animal NY, dodajući da su stvorenje već bacili.

Ali pomniji pregled otkriva jezive, skoro ljudske, glavu i noge koji ne podsjećaju na kopita krmka.

„Odjel za parkove je bio vrlo brz u identificiranju toga kao svinje i njegovom zbrinjavanju, ali skoro zasigurno nije riječ o svinji,“ rekla je Ginley za The New York Daily Times.

„Najočitiji je znak nedostatak papka. Umjesto toga to stvorenje ima pet komada blizu jedno drugome.“

Kada je blog Daily Intel New York Magazina – koji je lešinu mutanta nazvao „Wilbur“ – ponovo pitao Odjel za parkove, oni su ostali pri svome.

„To je bila pečena svinja – bacili smo je,“ glasnogovornik je inzistirao. „Nismo joj brojali nožne prste, samo smo ju bacili.“

Ginley se kladi da je divlje stvorenje neka vrsta „rakuna ili divovskog glodavca“.

„Nedostaje gornja čeljust zbog čega ga je teško identificirati, a nedostatak očnjaka u donjoj čeljusti je vrlo zbunjujući,“ dodala je.

Dr. Paul Curtis, profesor sa Sveučilišta Cornell i stručnjak za divlje životinje, procjenjuje da bi to čak mogao biti i mali pas koji je natekao jer je gnjilio u rijeci.

„Sva dlaka je otpala s trupla,“ rekao je za The Gothamist, objašnjavajući tako sjajnu kožu odvratnog stvorenja.

Ostali tvrde da bi ono moglo biti povezano s tajnovitim „Montauk čudovištem“ koje je zbunjivalo starosjedioce New Yorka kada se u srpnju 2008. god. pojavilo na plaži Ditch Plains.