BISERI

Predivna priroda: vilin konjici poziraju pred fotoaparatima dok se suše od rose

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

Matrix World

Mail Online

Pogledajte nevjerojatne fotografije vilin konjica i mušica zamrznutih u vremenu dok se čine potpuno kristaliziranima u kapljicama jutarnje rose. Malene kapljice rose povećavaju ljepotu vilinih konjica, otkrivajući žarke: crvene, narančaste, zelene i plave boje ovih letećih insekata.

Vilin konjic u kapljicama rose.

Makro fotografija, koju nam je prikazao David Chambon, fotograf koji radi u Dubsu u istočnoj Francuskoj, iziskuje dobar izvor svjetlosti i u ovom slučaju kapljice rose koje nalikuju malenim draguljima, na kojima se skuplja svjetlost koja je toliko neophodna za ovu vrstu umjetnosti.

Polu osušeni vilin konjic.

Bezbrojne kapljice gotovo stvaraju filigranski rad na majušnim kreaturama, vlaga ih pretvara nešto što nalikuje prirodnim dijamantima.

Fotograf David Chambon, star 31 godinu, je za Mail Online izjavio sljedeće:

„Uspio sam fotografirati pospane vilin konjice na jutarnjoj rosi. Izgledaju kao čisti dragulji, taj prikaz mi je zaista podigao količinu adrenalina. Kada snimate takve stvari morate biti jako spori kako ih ne bi uznemirili jer bi inače odletjeli .“

Rosa na vilin konjicu nalikuje na filigranski rad.

David je dodao:

„Ove sam fotografije napravio dok sam bio na odmoru, živim jako blizu prirodnog rezervata Franche-Comte u Doubsu u Francuskoj, to je perfektno mjesto za makro fotografiju. Ne mogu objasniti trenutke dok sam snimao jer je svaki trenutak drugačiji i uvijek bih ostao iznenađen. Makro fotografija je zaista predivna vrsta snimanja, fotografiranje insekata na tolikoj blizini mi uvijek stvori trnce.“

Želite li pogledati galeriju preko cijelog ekrana kliknite na bilo koju sliku.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.