PONERIZACIJA DRUŠTVA

Župnik optužen za instaliranje kamera u žensku kupaonicu

Autor: Barbara Arbanas-Kovačević

Lektor: Anamarija Vukojević

Župnik iz Indiane je suočen s optužbom za krivično djelo voajerizma nakon što je član zajednice otkrio instalirane kamere u ženskoj kupaonici u crkvi Lafayette.

Robert Lyzenga, 55, je uhićen zbog sumnje na voajerizam nakon što je član crkvene zajednice izvjestio o pronalaženju dviju skrivenih kamera u lažnim osvježivačima zraka u prostorijama kupaonice. Policija je na memorijskim karticama kamera pronašla snimke dviju odraslih žena i jedne maloljetne djevojke kako koriste nužnik.

„Ja sam devastiran, izbezumljen, zaprepašten, zbunjen i razočaran u najdubljem smislu riječi,“izjavio je Mark DeYoung, član crkvenog vijeća koji je glasao za Lyzengovu suspenziju. „Župnik Bob je bio pouzdana i vrlo cijenjena osoba unutar zajednice. U ovom trenutku to više nije tako.“

Lyzenga je položio 5000 $ sigurnosnog pologa četiri sata nakon uhićenja te još uvijek nije optužen za kazneno djelo voajerizma (seksualni interes ili praksa špijuniranja ljudi tijekom njihovog intimnog ponašanja kao što su svlačenje, seksualne aktivnosti ili ostali postupci za koje se obično smatra da su privatne prirode).

Robert Lyziga i crkva u kojoj je radio

Internetska stranica bivše Lyzengove crkve, Sunčane kršćanske reformirane crkve u okrugu Tippencaoa, piše da je on od 2002. radio kao njezin župnik. Također se navodi da je u braku više od 30 godina i da je otac troje djece.

Prema izjavi o vjerojatnom uzroku podnesene od strane policije, Lyzenga je identificiran kao osoba iza kamere nakon što je policija primijetila pojedinosti iz župnikovog ureda a koje se pojavljuju u snimkama.

Dodatak: 2014. godine župnik je osuđen na 7 godina zatvora.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.