TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Opasnosti cjepiva protiv gripe: studije dokazuju da pridonose spontanim pobačajima i rađanju mrtvorođenčadi

Autor: urednici MW-a

Matrix World

Usporedba podataka iz “Sustava za prikupljanje štetnih posljedica djelovanja cjepiva” (VAERS) prikupila je podatke od tri uzastopne sezone cijepljenja i otkrivena je sinergistička toksičnost koja uzrokuje spontane pobačaje i rađanje mrtvorođenčadi, a sve zbog preporuke američkog Centra za kontrolu bolesti (CDC) da se i trudnice cijepe protiv sezonske i pandemijske gripe.

Kako navodi Prevent Disease velika većina trudnica koje odbijaju cijepljenje zbog straha od štetnog, toksičnog utjecaja na fetus, sada imaju i znanstvenu potvrdu opravdanosti svojeg strahovanja.

Dr. Alessandro Bertoucci je 2011. godine analizirao rad 256 liječnika koji su tretirali preko 600.000 pacijenata, izvještavajući da čak 91% trudnica odbija cijepljenje protiv gripe zbog straha od utjecaja na fetus.

Već smo pisali koliko su cjepiva protiv gripe opasna i neučinkovita, kako ih čak 50% liječnika odbija uzeti za sebe, i kako uzrokuju konvulzije, odumiranje živčanih stanica, bolest poznatiju kao Guillain -Barrov Sindrom te narkolepsiju. Detaljniji opis što sve cjepivo protiv virusa gripe H1N1 može uzrokovati pročitajte ovdje.

Testiranje i učinkovitost cjepiva nije nikada provedeno

Inače, savjetodavni odbor za imunizacijsku praksu (ACIP) od 1997. preporuča rutinsko cijepljenje trudnica s trovalentnim inaktiviranim cjepivom (TIV) nakon prvog tromjesečja trudnoće. Ova preporuka je od 2004. proširena i uključuje sva tromjesečja trudnoće. Sve prethodno objavljene studije o trudnicama koje su primile TIV su izvijestile kako je ovo cjepivo sigurno u svim fazama trudnoće.

Učinkovitost i sigurnost pandemijskog cjepiva protiv H1N1 nije prethodno provedena kod trudnica, kao ni kombinacije dvaju različitih cjepiva protiv gripe.

Često citirana recenzirana izvješća o sigurnosti cijepljenja protiv gripe tijekom trudnoće naravno ne otkrivaju nikakve negativne rezultate među ženama. U većini tih studija, koriste se cjepiva protiv gripe bez žive, koja nemaju dovoljnu statističku snagu adekvatno otkriti i procijeniti komplikacije zbog male veličine uzorka.

U drugoj studiji praćenja sigurnosti cjepiva, provedenoj kod 2.291 trudnica, nisu pronašli povećanu smrtnost u djetinjstvu povezanu s izloženosti TIV-u u trudnoći, no fetalni gubici nisu bili uključeni u analizu.

No ova studija pod nazivom: “Broj smrtnosti beba je smanjen naspram broju rutinskih doza cjepiva: postoji li biokemijska ili sinergistička toksičnost?”, provedena pod vodstvom Gary S. Goldmana i Neil Z. Millera koji proučavaju opasnosti od cjepiva već 25 godina, nalazi izravnu statističku povezanost između viših doza cjepiva i stope smrtnosti dojenčadi. Ovo je potvrda koju su čekali mnogi pobornici protiv cijepljenja koja dokazuje da cjepiva sadrže otrovne tvari kojima nije mjesto u ljudskom tijelu.

Stopa smrtnosti novorođenčadi  

Stopa smrtnosti novorođenčadi (IMR) je jedan od najvažnijih pokazatelja društveno-ekonomskog blagostanja i javnog zdravstvenog stanja zemlje. Raspored “imunizacije” cijepljenjem u djetinjstvu u SAD-u određuje 26 doza cjepiva za dojenčad u dobi od manje od 1 godine, što je najveći broj u svijetu. Čak 33 zemlje primjenjuju manji broj cjepiva.

Kada su uspoređeni podaci o broju primjenjenih cjepiva iz sve 34 zemlje, došlo se do zaključka da nacije koji zahtijevaju više doze cjepiva imaju tendenciju da imaju veće stope smrtnosti novorođenčadi.
Neke zemlje imaju stopu mortaliteta dojenčadi koje su manje od polovice američke stope: Singapur, Švedska i Japan su primjeri. Prema CDC-u, “Čini se da je relativni položaj u SAD-u u odnosu na zemlje s najnižim stopama smrtnosti dojenčadi u pogoršanju”.

Službeni broj primljenih cjepiva u prvoj godini života u Americi je 26, i to je najveći broj cjepiva koji se daje djeci u svijetu.Taj broj je i povezan s najvećom stopom fetalnih gubitaka.

Goldmanova najnovija studija usporedbe VAERS-ovog izvješća o fetalnim gubicima tijekom tri uzastopne sezone gripe uspješno povezuje da ovi rezultati proizlaze zbog primjene pandemijskog i senzonskog cijepljenja protiv gripe tijekom sezone 2009/10.

Istraživanja o utjecaju cjepiva na pobačaje i rađanje mrtvorođenčadi 

Također postoji i neovisno istraživanje provedeno od strane Nacionalne koalicije organiziranih žena (NCOW) putem interneta koje služi kao drugi izvor podataka o trudnicama koje su proživjele fetalni gubitak uzrokovan dvostrukim cijepljenjem u sezoni gripe 2009/10. U studiji su ispitanici kontaktirali studijske koordinatore putem telefona ili e-mail-a. U obzir su uzeti relevantni podaci uključujući: tip primljenog cijepiva protiv gripe, datum cijepljenja, vrsta cjepiva, datum početka simptoma, datum spontanog pobačaja ili pobačaja , zemljopisni položaj, jesu li ili nisu štetni događaji proslijeđeni VAERS-u, i razni drugi komentari.

Prikupljali su se podaci o pobačajima i mrtvorođenčadi kod trudnica u dobi od 17 do 45. Koristeći VAERS baze podataka, kao sekundarni izvor podataka pokušali su utvrditi pravi broj pobačaja i mrtvorođene djece nakon cjepljenja H1N1cjepivom. Tipično, čak i takozvane “kompletne” studije provedene od strane CDC su pokazale nedostatak od 10% do 90% stvarnih slučajeva zbog nedovoljnog prijavljivanja.

Na temelju analize podataka iz dva različita izvora, procijenjeno je da je 2009. godine program inaktiviranog cijepljenja protiv gripe H1N1 rezultirao s 1588 pobačaja i mrtvorođene djece.

Rezultati Goldmanove studije pokazuju da, kako postoji približno 4 puta povećanje broja trudnica cijepljenih u 2009/10. u odnosu na 2008/09. (43% / 11,3%), tako postoji i je 43,5 puta povećanje smrtnih slučajeva mrtvorođene djece – od 4 u 2008/09. do 174 u 2009/10.

Utjecaj žive u cjepivima 

Kada se jedno ili više cjepiva koji sadrže živu, uključujući i neke formulacije sezonskog trovalentnog cjepiva i pandemijskog monovalentnog H1N1 cjepiva, daju trudnicama, fetus je također neizravno izložen utjecaju žive.

Povezanost između žive i neurorazvojnih poremećaja izaziva zabrinutost jer je više istraživanja pokazalo da djeca s autističnim spektrom poremećaja (ASD) imaju višu razinu žive u tijelu od tipičnog djeteta u razvoju. Osim toga, tu je pozitivna korelacija između žive u tijelu i težini ASD simptoma. Izravno mjerenje ozljeda u mozgu djece s ASD-om ojačava taj nalaz, postoji značajna pozitivna korelacija između markera oksidativnog stresa (dokaz ozljeda mozga) i razine žive u mozgu kod djece s ASD-om.

O vezi između cjepiva i autizma pisali smo više puta, te je čak i na sudu potvrđeno da je cjepivo MMR uzrokuje autizam usprkos tome što CDC prikriva dokaze o povezanosti između žive i autizma. Potvrdni dokaz da su cjepiva u uskoj vezi s autizmom je i činjenica da se amiška populacija ne cijepi a nemaju slučajeve autizma.

Količina žive koja se nakuplja u svakom fetusu i ozbiljnost njegovog utjecaja ovisi o nekoliko čimbenika, pored izloženosti živi zbog majčinog cijepljenja inaktiviranim virusnim cjepivom. Dentalni amalgami kod trudnica doprinose povećanju razine žive u razvoju fetusa i novorođenčeta. Također, genetska pozadina može modulirati fetalnu izloženost živi, određene varijante gena utječu na živinu toksikokinetiku uzrokujući promjenjivu osjetljivost koje je uočena s obzirom na živinu toksičnost. Ova varijacija genetske predispozicije, u kombinaciji s čimbenicima prehrane i korištenjem antibiotika, sinergijski može poboljšati živinu toksičnost.

Koliko su i čime sveukupno cjepiva kontaminirana više možete pročitati ovdje, a o amalganskim punjenjima i isparavanju žive ovdje.

Simtomi autizma i simptomi trovanja živom kod djece su potpuno isti: gubitak govora, gubitak kontakta očiju, ponavljajuća ponašanja, napadaji, poremećaj ponašanja i spavanja

Štoviše, 0,1 mcg/kg dnevna doza utvrđena od strane Agencije za zaštitu okoliša (EPA) kao sigurna na temelju oralnog unosa žive nije primjenjiva za ubrizgavanje Thimerosala (žive) putem cijepljenja budući da se tako zaobilazi zaštitna apsorpcija predviđena od strane probavnog sustava crijevima (što također ovisi o načinu na koji je riba ili druga hrana koja sadrži živu pripremljena), čime se isporučuje više od toksične doze.

Dakle, biološki je moguće da je tijekom sezone 2009/10., kada su trudnice primale dva cjepiva koja sadrže živu, u količini od 50 mcg Thimerosala (ili 25 mikrograma žive po dozi), fetus dobivao dozu žive koja premašuje EPA-inu oralnu dozu. Ovo prekomjerno izlaganje može biti značajan faktor za neke od prijavljenih slučajeva pobačaja ili rađanja mrtvorođenčadi. Štoviše, živa iz cjepiva je pronađena akumulirana u fetalnim tkivima.

Na kraju, studija je zaključila da istodobna primjena cjepiva protiv sezonske i pandemijske gripe tijekom 2009/10., sugerira sinergističku toksičnost i statistički značajno višu stopu gubitka ploda u odnosu na sezonu cjepljenja gdje je primjenjivano samo jedno cjepivo.

Samo zato što je jedno cjepivo testirano i smatra se sigurnim, ne znači da neće postojati sinergistički toksični učinak na fetus povezan s cjepljenjem trudnica s dva ili više cjepiva koja sadrže živu, i / ili sinergijski učinak toksičnosti iz kombinacije biološki aktivnih sastojaka sadržanih u istodobno primjenjenim cjepivima.

Zbog alarmantnog povećanja stope gubitka fetusa, od 6,8 fetusa na milijun cijepljenih trudnica cijepljenih jednom dozom u sezoni 2008/09. na 77,8 u dvije doze u sezoni 2009/10., potrebne su dodatne dugoročne studije za procjenu negativnih ishoda kod preživjele djece. Također, potrebna su dodatna istraživanja o čimbenicima rizika povezanih s potencijalnom sinergijskom toksičnošću povezanom s djelovanjem žive koju sadrže cjepiva kao i povezanost učinaka zbog izloženosti treba biti potvrđena u daljnjim toksikološkim i kontrolnim studijama.

Mi bismo dodali da je samo potrebno malo više zdrave prehrane, vitamina C i D, boravka na suncu i svježem zraku no ne misle svi tako. U tijeku je novo istraživanje:

Metamfetamin u borbi protiv gripe?  

Jedna grupa znanstvenika otkrila je kako jedna od najopsanijih i najsmrtonosnijih droga, metamfetamin, ima utjecaj na borbu protiv gripe. Ne, ovo nije neka zabluda, znanstvenici sa sjedištem izvan Tajvana proveli su istraživanje o utjecaju metamfetamina na gripu, a sada su izjavili da on doista pokazuju svojstva za obranu od gripe. Naravno da ne preporučuju da se koristi čisti oblik meta u liječenju gripe, ali planiraju poduzimanja daljnjih istraživanja kako bi shvatiti koji su dijelovi metamfetamina odgovorni za učinke.

Znanstvenici nisu sigurni koji je od tih smrtonosnih sastojaka doista odgovoran za smanjenje prisutnosti virusa gripe u stanicama izloženim metamfetaminu, objavili su rezultat  da što se više koristi droge, to se manje virus reproducira.

Ova studija je potpuno besmislena i nekorisna za ljudsko zdravlje, međutim potvrđuje borbu znanstvene zajednice protiv lijekova iz prirode. Umjesto da se provode istraživanja o ljekovitim svojstvima raznih biljaka, voća i povrća, znanstvenici nam sada sugeriraju korištenje droge kao lijek protiv raka.

Svi ovi podaci ne služe zato da vas zbune, već da vas uvjere u ljekovitost prirode, stoga se oduprite nebuloznim preporukama znanstvene, medicinske i farmaceutske zajednice zajednice iskoristite snagu iz prirode.

O ljekovitom bilju i namirnicama koje djeluju u borbi protiv gripe više informacija u sljedećem tekstu.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.