SVIJET POD LUPOM

Medicinska marihuana drastično smanjila tumor na mozgu kod osmomjesečne bebe

Autor: urednici MW-a
Matrix World

Čini se da marihuana kao lijek, polako ali sigurno, dobiva mjesto u medicini koje zaslužuje. To potvrđuje i nedavni slučaj tretmana kod bebe stare samo 8 mjeseci, kod koje je primjenom ulja od marihuane smanjen masivni tumor na mozgu.

Kako prenosi ugledna tiskovina Huffington Post, iako se uporaba marihuane u medicinske svrhe polako širi, do sada se nije primjenjivala kod djece. Dr. William Courtney je bio jedan od skeptika o njenoj učinkovitosti, no prije par dana je i sam priznao da je usprkos svojoj skeptičnosti uvidio kako marihuana zaista djeluje kao lijek.

Izjavio je: “Bio sam prilično skeptičan 5 ili 6 godina, no moj najmlađi pacijent, star samo 8 mjeseci, imao je veliki centralno smješten, neoperabilni tumor na mozgu”. Dječakov otac je inzistirao na nekonvencionalnom tretmanu korištenja ulja od marihuane.

Stoga su djetetu na dudu stavljali dva puta dnevno ulje od cannabisa, polako povećavajući dozu. U roku od dva mjeseca tumor se drastično smanjio što je bilo dovoljno da pedijatrijski onkolog dozvoli nastavak terapije.

Tumor je znakovito smanjen nakon osam mjeseci liječenja. Dr. Courtney je istaknuo da ovaj uspjeh zbog tretmana marihuanom znači da “ovo dijete, zbog toga, neće imati dugoročne nuspojave koje bi imalo zbog vrlo visokih doza kemoterapije ili zračenja … trenutno ovo dijete zovemo beba – čudo, i ja se moram složiti da je ova terapija savršen odgovor te da bi u prvom redu trebali inzistirati na ovakvom liječenju za svu djecu prije nego li se krene s konvencionalnim terapijama koje imaju zastrašujuće dugoročne nuspojave. ”

Video intervju s dr. Courtneyem i roditeljima djeteta možete pogledati ovdje.

Primjena marihuane u medicinske svrhe nije novost, ali se vijesti o tome slabije prenose. U nekim državama njena je primjena regulirana zakonom, no ipak su to rijetki primjeri u svijetu. Jedan od primjera je i slučaj sedmogodišnje djevojčice Mykayle Comstock. Ona je jedna od najmlađih pacijenata iz Oregona koji se liječe medicinskom marihuanom.

Mykayli je prošlog proljeća dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemij , te je jedna od 2201 pacijenata, od kojih je 52 djece, kojoj je od strane države Oregon dozvoljeno korištenje marihuane u medicinske svrhe. Ona uzima gram ulja od marihuane dnevno za tretman nuspojava kemoterapije.

Oregonski zakon ne zahtijeva praćenje djeteta koje koristi medicinsku marihuanu od strane pedijatra. Prema državnom 14 godina starom zakonu o medicinskoj marihuani, roditelji su ovlašteni da odluče dozu, učestalost i način djetetovog konzumiranja marihuane.

Iako je marihuana na popisu narkotika 2. liste od strane države Oregon, savezna vlada ga svrstava na popis 1. liste, što znači da je liječnik ne može propisati, prema Oregonskom Medicinskom priručniku za medicinsku marihuanu.

Medicinska marihuana je sada legalna u 18 država SAD-a no učinci marihuane na mozak u razvoju ostaju tema od interesa za znanstvenike. Nadajmo se da će se se znanstvena istraživanja obavljati u većem obimu, te da će ovaj prirodan lijek jednog dana postati legalan, dekvalificiran kao narkotik te će biti svrstan u konvencionalne načine liječenja raka.

Mi smo vas već ranije izvjestili o izlječenju dječaka koji je bolovao od raka, a kojeg je otac potajice liječio uljem od marihuane, o čemu možete više čitati u tekstu: “Dječak star dvije godine s rakom mozga izliječen nakon što ga je otac tajno hranio marihuanom.” Da bi se bolje informirali predlažemo vam da pročitate ostale tekstove o ovoj temi:

Dokumentarac PBS-a istakao nevjerovatnu učinkovitost marihuane u tretiranju bolesti

Nevjerojatna korisnost konoplje

Snaga svježeg kanabisa skreće pažnju

Studije dokazuju: marihuana liječi rak!

Jednostavni lijekovi protiv raka!