MISTERIJE

Sakaćenje goveda predstavlja zagonetku

Autor: Barbara Arbanas-Kovačević

Matrix World

Sakaćenje goveda je ubijanje ili mutilacija stoke pod naizgled neobičnim okolnostima. Obilježja tih incidenata su kirurška priroda sakaćenja i neobjašnjivi fenomeni kao što su kompletan gubitak krvi životinje, gubitak unutarnjih organa bez očitog ostatka utjecaja alata ili oruđa i kirurški precizno uklanjanje reproduktivnih organa. Izvješća obično uključuju pronalaženje životinje na područjima gdje ne postoje tragovi koji vode “do ili od” leša pa čak i kada je riječ o mekom tlu ili blatu.

Jedan se od slučajeva sakaćenja dogodio na ranču  Josepha L. Torresa koji je znao da je jedno od njegovih goveda nestalo, ali kada je saznao što se dogodilo šest mjeseci staroj junici ga je zaprepastilo.

Njegov je sin otišao u lov na obiteljskom ranču udaljenom 40 milja zapadno od Trinidada i vratio se s ostacima junice. Mrtvoj je životinji nedostajala maternica, jezik i dio jednog uha, no na tom području nije bilo krvi ili znakova prisutnosti ljudi.

0

Torres je rekao da je izašao kako bi potvrdio sinove riječi o mrtvoj junici, ali pronašao je crnog medvjeda kako se gosti mrtvom kravom. No ipak, mogao je potvrditi ono što je njegov sin opisao. Nazvao je šerifov odjel koji je stigao narednog dana.

Torres je rekao da još uvijek ne može razumjeti što se dogodilo junici. Novčani je gubitak procijenio na otprilike 800$.

„To je bila zaista zastrašujuća stvar za vidjeti i osjećao sam se loše zbog sirote životinje,“ rekao je Torres. „Medvjedi ne uklanjaju dijelove tijela na ovaj način, tako da je to moralo biti nešto drugo. Još jedna neobična stvar je bila ta da je sva vegetacija oko životinje bila mrtva na području od 12 do 14 stopa.“

Ovo nije prvo sakaćenje goveda prijavljeno posljednjih godina u okrugu Las Animas. Rančer Mike Duran je izvijestio o sličnom sakaćenju goveda koje se odigralo 2009.g na njegovom posjedu. Mnogi su detalji ovih smrti slični, pa je Duran kontaktirao Torresa kada je čuo za nedavni incident.

photo83web

Jedna je od Duranovih krava ubijena 1995.g. Njezina su vimena uklonjena, a nedostajali su i drugi dijelovi tijela, također bez krvnih dokaza na tom području. Duran je provjerio smrt na Torresovom ranču i stupio je u kontakt s Chuckom Zukowskijem koji je istraživao mnoge slične incidente tijekom svog rada s Međusobnim neidentificiranim letećim objektima (MUFON) iz Colorado Springsa.

Zukowski i ostali MUFON-ovi istraživači su kratko nakon posljednjeg incidenta posjetili Torresov ranč te su fotografirali i vršili mjerenja kako bi sakaćenje usporedili sa sličnim incidentima koji su se od 1970-ih dogodili diljem zapada. MUFON pokušava utvrditi postoji li veza između prijavljenih NLO viđenja i sakaćenja goveda koji se dogode u otprilike isto vrijeme i na istom mjestu.

„Jedna od prvih stvari koju tražimo je krv,“ rekao je Zukowski. „U slučaju Torres, kao i u mnogima koje smo istraživali, nije bilo znaka krvi ili ju je bilo vrlo malo. Obično ne postoje znakovi borbe, a životinja je samo položena ondje. Također nema znakova ljudske intervencije ili napada grabežljivaca koji bi mogli dovesti do smrti. Razlog zbog kojeg mislimo da je NLO taj koji to čini jest što  često postoje znakovi premještanja životinje s mjesta na mjesto, odnosno, zgrabljena je na jednom području, drob je izvađen na drugom, a odbačena je na trećem. Ne postoji prirodni grabežljivac za kojeg znamo da bi to mogao činiti. Mogućnosti su skoro beskonačne.“

alien mutilation 3

Neobjašnjiva sakaćenja goveda su zabilježena na raznim lokacijama u regiji već desetljećima. Službeno objašnjenje fenomena tek treba odrediti. Okrug Las Animas, i susjedni okrug Colfax su zabilježili veliki broj sakaćenja od sredine 70-ih do sredine 90-ih godina.

Zukowski je rekao da su policijski organi izvješća o sakaćenjima počeli uzimati zaozbiljno: „Izašli su na teren ubrzo nakon izvješća i proveli su temeljitu istragu, ali su, poput svih ostalih, zbunjeni događajima u ovakvim slučajevima.“

Torres je rekao da je malo sumnjičav u vezi izlaska i okupljanja svoje stoke uz sjećanje na sakaćenje. „Na neki me način zadržava misao o izlaženju kako bih ih doveo tijekom zimskog razdoblja,“ rekao je. „Nemam izbora. Moram brinuti o toj stoci.“

Od početaka prijavljivanja sakaćenja uzroci se pripisuju različitim čimbenicima: prirodnom raspadanju, predatorima, vanzemaljcima, tajnim vladinim ili vojnim agencijama, te kultovima. Provedena laboratorijska ispitivanja nad nekim od životinja su pokazala neobično visoke ili niske razine vitamina ili minerala na uzorcima tkiva kao i prisutnost kemikalija koje se inače ondje ne nalaze. Međutim, sve unakažene životinje ne pokazuju te anomalije.