MISTERIJE

NLO snimljen kroz prozor zrakoplova

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Jedan od putnika zrakoplova koji je letio između Hong Konga i Kunming Cityja je uspio fotografirati neidentificirani leteći objekt na visini od 10 kilometara iznad tla.

Fotografija NLO-a snimljena nad Kinom. Slika vlasništvo: Mandatory Credit: Photo by HAP/Quirky China News / Rex.

Fotografija NLO-a snimljena nad Kinom. Slika vlasništvo: Mandatory Credit: Photo by HAP/Quirky China News / Rex.

Fotografija je napravljena s kamerom na mobitelu početkom prosinca prošle godine. Nju je Huff Postu prepustio Larry Siu. Iako su brojni putnici načinili fotografije prepoznatljivog letećeg diska, samo je jedna slika izašla u javnost. S obzirom na neodobravanje kineskih vlasti glede postojanja NLO-a, Siu nije želio otkriti tko je napravio fotografiju.

Nlo snimljen nad Kunming Cityjem 22.10.2010.

NLO snimljen nad Kunming Cityjem 22.10.2010.

Kunming City je u zadnje vrijeme iznimno interesantan za sve NLO poklonike jer su u javnost izašle brojne fotografije koje prikazuju neidentificirane leteće objekte nad ovim kineskim gradom.

NLO snimljen pored kongresne sale Hong Konga.

NLO snimljen pored kongresne sale Hong Konga 01.09.2011.

Ptofesor Zhang Yifang sa Sveučilišta u Yunanu je pokrenuo udrugu za ispitivanje NLO fenomena. Tvrdi kako viđenje NLO-a nije nikakvo čudo jer su vanzemaljci ionako stalno među nama. Ovo stanovište gotovo nalikuje na nedavnu izjavu premijera ruske federacije Dmitrija Medvedeva, koji smatra kako mi uopće ne znamo koliko je ogroman broj vanzemaljaca koji žive među nama. U svakom slučaju, kineske vlasti nisu nimalo impresionirane ovakvom medijskom pomamom i pokušavaju zatomiti interes javnosti za neidentificiranim letećim objektima koji se sve češće viđaju iznad Kine.

Nakon objave ovog teksta dobili smo progovor da je naslovna slika lažnjak te da je napravljena aplikacijom s mobitela. Nakon što smo dobili fotografije lažnih NLO-a odlučili smo vam objaviti rezultate usporedbe.

Očajna zrnatost navodnog NLO-a je puno manja od visoke rezolucije slike u koju je umetnut predmet.

Očajna zrnatost navodnog NLO-a je puno manja od visoke rezolucije slike u koju je umetnut predmet.

Pogledate li bolje u sliku s lažnim NLO-om primijetit ćete kako je rezolucija umetnutog NLO-a puno manja od rezolucije ostatka slike, sjena na umetnutom predmetu je pogrešna i ne odgovara kutu izvora svjetlosti na fotografiji u koju je ubačen NLO. Ovaj rad je napravljen toliko loše da se nemamo razloga s njim dodatno baviti. Bez obzira s kojim se programom ili aplikacijom radilo ovo “umjetničko djelo” predložak NLO-a je jako loše napravljen i bez obzira što nalikuje većini snimljenih neidentificiranih letećih objekata, nema nikakve veze s originalnom početnom fotografijom na kojoj se ne proznaju znaci twikanja, dodatni slojevi i umetanje objekata.

Očajna fotomontaža NLO-a.

Očajna fotomontaža NLO-a.

Još jednom korištenje istog objekta uz pomoć amaterskog i šlampavog rada, osim razlike u zrnatosti, odnosima svjetla i sjene, autor ove slike se nije čak ni potrudio izbrisati rubove NLO-a uz pomoć jednostavnih alata kao što je History brush kako se ne bi vidjeli osaci pozadine oko kopiranog objekta. Čitatelj koji nam je poslao ove fotografije tvrdi kako je naša početna slika lažna jer je NLO na njoj isti kao i na lažnjacima koje smo vam predstavili. Svi programi za uređivanje i editiranje ilustracija i fotografija imaju mogućnost umetanja već snimljenih ili napravljenih predmeta i objekata. Nije važno s kojim se alatima koristite, drag and drop, copy & paste, mask & layers, copy via cut, itd. Najlakše je stvarati lažnjake uz pomoć već dokumentiranih objekata u ovom slučaju uz pomoć već snimljenog NLO-a.

Molimo malo teže usporedbe za slijedeći put.