PONERIZACIJA DRUŠTVA

Postignut dogovor o smanjenju onečišćenja živom koji ne uključuje njeno uklanjanje iz cjepiva

Autor: urednici MW-a
Matrix World

Više od 140 zemalja složile su se glede prvog pravno obvezujućeg ugovora koji sprječava onečišćenje živom. Jedini problem je to što to ima mali i nikakav utjecaj na postavljanje kontrole ili smanjenje čitavog niza proizvoda, procesa i industrije gdje se živa koristi, otpušta ili emitira uključujući i živu u cjepivima koja se ubrizgavaju ljudima.

Kako prenosi The Guardian delegati koji su sudjelovali u raspravi pri UN-u u Ženevi odobrili su mjere za kontrolu korištenja visoko toksičnog metala, koji se naširoko koristi u kemijskoj proizvodnji i u manjim razmjerima u rudarstvu, kako bi se ograničila emisija žive.

Izvršni direktor Programa UN-a za zaštitu okoliša (UNEP), Achim Steiner, je izjavio: “Nije lako postići dogovor o globalnim ciljevima. Niti jedno izaslanstvo ovdje nije željelo napustiti Ženevu bez izrade ugovora..”

Činjenica da se o ovoj temi još uvijek raspravlja na međunarodnoj razini govori o potpuno promašenom pristupu za smanjenje žive na bilo kojoj učinkovitoj razini. Logična direktiva bi uključivala zabranu ovu otrovne tvari iz bilo kojeg kontakta s populacijom, umjesto da sa pokušava smanjiti emisija žive, te posebno da se ne opravdava korištenje žive u cjepivima na bilo kojoj razini.

Prevent Disease prenosi da je 2011. godine održana treća sjednica međuvladinog pregovaračkog odbora s ciljem pripreme globalno pravnog obvezujućeg ugovora o živi. Na raspravi o zdravstvenim učincima žive, zaključili su:

 “Thimerosal, koji se koristi kao konzervans u nekim cjepivima i drugim medicinskim proizvodima, sadrži etil-živu. Poluživot etil-žive je šest dana u usporedbi s poluživotom metil-žive od 40 do 50 dana. Etil-živa se aktivno izlučuje u probavni trakt i ne akumulira se u tijelu. Ona se brzo pretvara u anorgansku živu, koja je manje toksična za mozak od etil ili metil žive. S obzirom na prirodu etil-žive i količini koja se nalazi u Thimersalu, WHO zaključuje u svom izvješću da nema dokaza koji sugeriraju moguću opasnost za zdravlje u količinama u kojima se Thimersal trenutno koristi, posebice nema ni razvojnih ni neurološki defekta koji su vezani uz korištenje ovog spoja.”

Ova tvrdnja je u potpunosti lažna, postoje brojne studije koje dokazuju upravo suprotno, iznoseći brojne štetne učinke po zdravlje o čemu smo već pisali. CDC čak namjerno prikriva dokaze o povezanosti žive i razvoja autizma, o čemu možete čitati ovdje. Koliko su cjepiva loša za ljude, ponajviše zbog sadržaja žive u njima možete provjeriti ovdje.

Iako je živa iznimno otrovna i šteti ljudskom organizmu i kad smo joj izloženi pod utjecajem okoliša, postoji razlika između utjecaja žive iz okoliša u odnosu na onu koju ubrizgavamo direktno u tijelo, no čini se da to ovaj odbor nije uzeo u obzir.

Međutim, prema nekim delegatima, ovo poglavlje sada može biti zatvoreno. Fernando Lugris, urugvajski diplomat, predsjedavajući član pregovora je zaključio: “Zatvorili smo poglavlje o četverogodišnjem putovanju koje je često bilo intenzivno, ali u konačnici uspješno i time smo otvorili novo poglavlje prema održivoj budućnosti.”

Joe DiGangi, znanstveni savjetnik iz grupe za život bez toksina (IPEN) napomenuo je da nije postojao uvjet da svaka zemlja stvori nacionalni plan koliko će smanjiti emisiju žive.

No, zagovornici sporazuma tvrde da će ovaj ugovor postaviti smislene kontrole o smanjenju emitiranja žive što će uključivati medicinsku opremu kao što su termometri, štedne žarulje, rudarstvo i industrije. Koliko su smisleni, procijenite sami.

Potpisivanje će se održati kasnije ove godine u Japanu, a zatim 50 zemalja mora ratificirati ugovor prije nego li stupi na snagu. Dužnosnici UN-a misle da će se to dogoditi u roku od 3-4 godine.

Koalicija za lijekove bez žive (CoMeD) uputila je otvoreno pismo Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji i drugim javnim zdravstvenim službama da se zaustavi korištenje žive u ljudskim lijekovima, osobito cjepivima.

Simtomi autizma i simptomi trovanja živom kod djece su potpuno isti: gubitak govora, gubitak kontakta očiju, ponavljajuća ponašanja, napadaji, poremećaj ponašanja i spavanja

Simtomi autizma i simptomi trovanja živom kod djece su potpuno isti: gubitak govora, gubitak kontakta očiju, ponavljajuća ponašanja, napadaji, poremećaj ponašanja i spavanja

FDA  je 1999. proveo reviziju korištenja Thimerosala u obaveznim cjepivima za djecu. Procjenjivali su ukupnu količinu žive koje dijete može dobiti u obliku etil–žive, uspoređujući je s postojećim smjernicama za metil-živu jer nema postojećih smjernica za etil-živu. U vrijeme tog pregleda iz 1999., maksimalna kumulativna izloženost živi iz obaveznih cjepiva u djetinjstvu je u prihvatljivim granicama prema smjernicama o metil-živi. Međutim, ovisno o formulaciji cjepiva i težini djeteta, neke bebe mogu biti izložene ukupnoj razini žive tijekom prvih šest mjeseci života koji prelaze preporučene smjernice za siguran unos metil-žive.

Dakle, zaključci da je živa u cjepivima sigurna za unos počivaju na usporedbama metil-žive koja se uopće ni ne nalazi u cjepivima?!?

Kao mjeru predostrožnosti, javno zdravstveni servis (uključujući i FDA, Nacionalni institut za zdravlje (NIH), Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), administracija zdravstvenih resursa i usluga (HRSA) i američka pedijatrijska akademija izdali su dvije zajedničke izjave, pozivajući proizvođače cjepiva da smanje ili eliminiraju Thimerosal u cjepivima što je prije moguće.

U nekim cjepivima za djecu Thimerosal je povučen, no on se još uvijek nalazi u raznim drugim cjepivima, poput onih protiv gripe.

2009., osam od deset H1N1 cjepiva imala su Thimerosal. Prošlogodišnja cjepiva (2011./2012.) protiv gripe, tri od pet su imala Thimerosal, odobreno od strane FDA. Ovogodišnja cjepiva protiv gripe (2012./2013.) nude tri od šest cjepiva koja sadrže Thimerosal i sva su naravno odobrena od FDA.

U tijeku pregovora, Svjetska zdravstvena organizacija i drugi globalni distributeri cjepiva su branili nastavak korištenja žive, posebno u cjepivima. Oni i dalje tvrde da nema dokaza o šteti od Thimerosala. Dr. Mark R. Geier, CoMeD-ov ravnatelj upozorava: “Nedavne izjave onih koji su nacionalno i globalno odgovorni za sigurnost cjepiva se teško mire s poznatim i objavljenim toksičnostima Thimerosala.” Osam desetljeća znanstvene literature je pokazalo da Thimerosal predstavlja značajan rizik za zdravlje i njezini proizvođači priznaju može uzrokovati blagu do tešku mentalnu retardaciju kod djece.

Očekivano, GACVS, (Globalni Savjetodavni odbor za sigurnost cjepiva) je ove optužbe i rezultate studija odbacio kao neuvjerljive.

Za očekivati je da će se sada naći milijun razloga zašto je cjepivo sa živom sigurno, i dokle god cjepiva donose profil i svijetom vlada patokracija – vladavina psihopata, živa će se u cjepivima nalaziti i dalje. Ono što mi svi možemo napraviti jest da odbijamo cijepljenje bilo kojim cjepivom za sebe i za svoju djecu, bez obzira na pravne posljedice. Ljudi bi trebali imati pravo na izbor, pravo na sve informacije, kako o koristima, tako i o mogućim štetama, te bi trebalo natjerati državu da se potpiše kao odgovorna i da plati odštetu ukoliko će cjepivo koje se prima ne dobrovoljno prouzročiti neku štetu, baš kako se moraju potpisati i platiti novčanu kaznu roditelji ako odbiju cijepljenje.