PONERIZACIJA DRUŠTVA

Predložen zakon s kojim će se silovane žene osuđivat na zatvor ako naprave abortus

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Primjera patokracije – vladavine psihopata – možemo naći u gotovo svim medijskim uracima, no prijedlog zakona iz New Mexica u SAD-u je toliko nehuman i nenormalan, da se pitamo, može li nas išta više začuditi od zemlje koja tvrdi kako je vođa demokratskog svijeta?

Psihologija tvrdi da žrtve silovanja tri puta prolaze kroz isto silovanje; prvi put za vrijeme samog akta silovanja, drugi put za vrijeme forenzičkog ispitivanja, i treći put u sudnici. Ako pogledamo prijedlog zakona House Bill 206, čini se da zakonodavci s nenormalnim pogledima na svijet žele žene – koje su preživjele silovanje i koje su zbog istog zlodjela ostale trudne – psihološki silovati u nedogled i eventualno ih poslati u zatvor.

Republikanka Cathryn Brown vatreno zagovara nenormalan drakonski zakon s kojim se nepovratno uništavaju osnovna prava žena.

Republikanka Cathryn Brown vatreno zagovara nenormalan drakonski zakon s kojim se nepovratno uništavaju osnovna prava žena.

Luđački prijedlog zakona

Republikanka Cathryn Brown je na sebe skrenula pažnju medija kada je američkom donjem domu parlamenta predložila nacrt drakonskog zakona u kojemu stoji slijedeće:

„Uništavanjem dokaza će se smatrati izvršavanje abortusa ili predlaganje izvršavanja abortusa fetusa koji su nastali seksualnom penetracijom ili incestom. Takve počinitelje će se kriminalno goniti i osuditi, bez obzira jesu li oni direktni počinitelji ili traženici abortusa.“

The Washington Post piše kako će se, usvoji li se ovaj zakon, svaki liječnik koji predloži ili načini abortus, krivično goniti i osuditi. No to je samo dio ovog nehumanog zakona.

Brownova je također predložila da se žene koje su silovane automatski osude za uništavanje dokaza ako naprave abortus fetusa koji je nastao silovanjem. Za njih je odredila do tri godine u zatvoru bez obzira što su silovane žene – žrtve.

Silovanje je silovanje, stoji na grafitu pred Capitol Hillom. Nakon objavljivanja prijedloga zakona brojne udruge za ljudska i ženska prava su se digle na noge.

Silovanje je silovanje, stoji na grafitu pred Capitol Hillom. Nakon objavljivanja prijedloga zakona brojne udruge za ljudska i ženska prava su se digle na noge.

Gotovo nam je nemoguće shvatiti kako jedna žena može predložiti takav monstruozan zakon. SAD ima jako puno slučajeva maloljetničkog silovanja i incestuoznih silovanja. Moderna forenzička medicina može doći do DNK počinitelja seksualnog i incestuoznog silovanja na nekoliko načina, bez da se prisiljava žrtvu da rodi plod silovanja.

Prvi je uzimanje DNK iz sperme počinitelja, drugi je uzimanje DNK iz tkiva abortiranog fetusa.

Treći problem o kojemu Brownova očigledno niti ne razmišlja je, da žrtvama silovanja treba jako puno godina da se oporave od noćne more koje su proživjele, neke žrtve silovanja, naročito ako su pri silovanju ostale trudne, nikada ne zaliječe psihološke rane. Sa žrtvama incestuoznog silovanja period rehabilitacije je još duži, a rezultati nikada ne dovedu do potpunog psihološkog oporavka žrtve. Najgori je slučaj s maloljetnim žrtvama silovanja, no na žalost o tome se jako malo piše i istražuje, jer u znanstvenoj zajednici postoji određen stupanj tabua glede povezivanja maloljetnika sa seksom, pa čak i ako je riječ o seksualnim zlodjelima.

Anatomski problemi

Incestuozna i maloljetnička silovanja su tabu tema i u velikom broju medija, jer je tema pre-teška i nenormalna. Na takav način se olakšava počiniteljima jer javnost ostaje zakinuta za istinu, kakva god ona bila.

U nedavnom apelu liječnika koji je objavljen preko Good Morning America, jasno je stavljeno do znanja koliko je opasno da maloljetne djevojčice rađaju djecu. Riječ je o anatomskoj nerazvijenosti tijela i maternice zbog kojeg s trudnoćom nastaju brojne bolesti od sepse do paranja zdjelične opne i iskrvarenja pri porodu. Problem postaje veći što su djevojčice mlađe. Profesor ginekologije sa Sveučilišta u St. Louisu je rekao slijedeće:

„Niti jedna desetogodišnjakinja, bilo gdje na svijetu, ne bi trebala rađati. Svaka desetogodišnjakinja ili maloljetnica koja postane mama je u biti jako zlostavljana, u to ne treba ni sumnjati.“

O tome možete više pročitati ovdje.

Legalne začkoljice

Za sada većinu predstavnika New Mexica u oba dva doma USA parlamenta predstavljaju demokrati, i čini se kako se ne treba pribojavati prihvaćanja ovog drakonskog zakona. S druge strane republikanci su poznati po tome da znaju čekati i godinama prije nego li dočekaju svojih pet minuta, točnije parlamentarnu većinu, kako bi odobrili zakone stvorene od strane njihovih članova. Takav slučaj smo mogli vidjeti u Marylandu kada su dva liječnika uhićena zbog ubojstva jer su počinili abortus i ako su svojim pacijenticama s tim abortusom spasili život jer im je maternica i zdijelična opna bila probijena.

Maryland je jedna od 38 saveznih država čiji zakon dozvoljava krivično gonjenje i osudu koja se temelji na takozvanom ubojstvu fetusa. No ovaj zakon je dosada bio korišten samo ako se načinio abortus nad održivim fetusima koji nisu nastali seksualnim napastovanjem.

Huff Post smatra kako je potrebno podržati stavove borca za ljudska prava Pata Davisa iz udruge ProgressNow – New Mexico, koji se između ostalog iznimno protivi nenormalnom prijedlogu HB 206. U izjavi Pata Davisa stoji:

“Ovaj prijedlog zakona je u potpunosti protuustavan. On pretvara žrtve silovanja i incesta u kriminalce i suučesnike u kriminalnom djelu, i te jadne žrtve prisiljava da postanu inkubatori dokaza za državu. Prema “republikanskoj” logici, žrtve silovanja će od sada trebati izdržati cijelu trudnoću kako bi dokazale da su zaista silovane.”

Brownov prijedlog zakona jako nalikuje na prijedlog zakona HR 385 koji su lobirali katolički biskupi SAD-a. Taj zakon je toliko rigorozan glede abortusa da zabranjuje odstranjivanje fetusa čak i ako je majčin život u direktnoj opasnosti, ili ako majka umire.

Ne preostaje nam ništa drugo nego li čekati i vidjeti kako će se stvari odvijati u budućnosti.