TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Cjepiva protiv gripe mogu naštetiti srcu, maloj djeci i razvoju fetusa

Autor: urednici MW-a
Matrix World

Prema najboljim dostupnim znanstvenim dokazima, cjepiva protiv gripe će biti učinkovita samo protiv 10% cirkulirajućih virusa koji uzrokuju simptome sezonske epidemije gripe. Osim toga, utvrđeno je da ova cjepiva izazivaju upalne reakcije koje mogu biti štetne za ljudsko srce, fetus u razvoju, i krhki imunološki sustav dojenčadi. Dakle, mogu li teoretske prednosti prevagnuti nad potencijalnom štetom?

Realnost je da cjepiva ne samo da nisu učinkovita kako se reklamira, već i predstavljaju značajanu zdravstvenu prijetnju, zbog svoje poznate uloge u kompromitiranju imunološke samo-tolerancije (autoimune bolesti), kao i po izazivanju širokog spektra štetnih učinaka na zdravlje povezanih s korištenjem adjuvansa, konzervansa, stranog životinjskog DNA i staničnih nusprodukta, adventivnih virusa i drugih takozvanih “neaktivnih sastojaka,” o čemu možete čitati više u članku “Strava i horor cjepiva” i “Sva su cjepiva kontaminirana“.

Oko 200 različitih virusa uzrokuje gripu ili simptome nalik gripi. Bez laboratorijske pretrage je nemoguće znati koji je virus u pitanju, pa čemu onda uzimati cjepiva protiv gripe kad NISU univerzalna?

Oko 200 različitih virusa uzrokuje gripu ili simptome nalik gripi. Bez laboratorijske pretrage je nemoguće znati koji je virus u pitanju, pa čemu onda uzimati cjepiva protiv gripe kad NISU univerzalna?

Kako bi shvatili ograničenja u učinkovitosti cjepiva protiv gripe, nisu potrebna dugotrajna i skupa istraživanja, već samo sagledavanje iz perspektive ove temeljne činjenice o virologiji:

Preko 200 virusa uzrokuju gripu i oboljenja nalik gripi, poput bolesti koje proizvode iste simptome (povišena temperatura, glavobolja, bolovi, kašalj i hunjavica). Bez laboratorijskih testova, liječnici ne mogu razlikovati koji je virus uzročnik i o kojoj se bolesti radi. Obje traju danima i rijetko dovode do smrti ili teških bolesti. U najboljem slučaju, cjepiva mogu biti učinkovita samo protiv gripe A i B, koje predstavljaju oko 10% svih virusa. “

Medicina koja se bazira na znanstvenim dokazima odbija sagledati empirijske dokaze o štetama cijepljenja

Osnivač GreenMedInfo, Sayer Ji, u članku komentira da ovakve činjenice, poput ove gore navedene, nisu ignorirane ili odbijene, a zapravo su klinički potvrđene, ta ista medicina koja se temelji na znanstveno utvrđenim činjenicama mogla bi biti i ozbiljno shvaćena, skupa sa svojim ritualima cijepljenja, a ovako smo prisiljeni gledati ih samo kroz prizmu profita.

Isto tako, bez obzira jesu li zakleti “skeptici” ili zagovornici “znanstveno utemeljene medicine”, ti koji tvrde da je cijepljenje uvijek sigurnije i učinkovitije nego li ne cijepljenje, priznata istraživanja ukazuju na ograničenja i povećanje propusta kod cijepljenja, kao i vrijednosti prirodnog alternativnog liječenja gripe gripe.

Realnost je da mnogi vrhunski biomedicinski časopisi ne mogu i neće potisnuti istinu o mnogim neželjenim, štetnim zdravstvenim učincima cjepiva. To bi, nakon svega, bilo i nemoralno i nezakonito, pogotovo kada su ljudski, a posebno životi naše djece u pitanju. Drugim riječima, objavljujući empirijsko istraživanje koje pokazuje da cjepiva nisu sigurna i učinkovita, mnogi će osujetiti političke i službene izjave CDC, FDA, i ACIP, i mnogi protivnici cijepljenja su apriori okrivljeni za “zločine” zbog educiranja i otkrivanja takvih istina.

Cjepiva protiv gripe povećavaju rizik od srčanih napada

Na primjer, studija objavljena 2011. u “International Journal of Medicine” otkriva činjenicu da cjepiva protiv gripe rezultiraju upalnim kardiovaskularnim promjena koje ukazuju na povećani rizik od srčanih oboljenja poput srčanog udara.

Studija naslovljena kao: “Upalni učinci adjuvanata cjepiva gripe A u aktivaciji trombocita i srčanoj autonomnoj funkciji”, zaključuje:

“Zajedno s upalnom reakcijom, cjepivo protiv gripe inducira aktiviranje trombocita i simpatovagalnu neravnotežu ka adrenergičkoj prevlasti. Značajne korelacije su pronađene između CRP (C-reaktivni protein) razina i kod HRV (varijabilnost srčanog ritma) parametara, sugerirajući patofiziološku vezu između upale i srčane autonomne regulacije. Aktivacija trombocita povezana s cjepivom i srčana autonomna disfunkcija može povećati rizik od kardiovaskularnih bolesti.”

Četiri glavna područja za zabrinutost su:

  • Aktivacija trombocita: pokazatelj povećanog rizika patološkog zgrušavanja i / ili opstrukcije krvnih žila, npr. srčani udar, embolija ili moždani udar.
  • Simpatovagalna neravnoteža ka adrenergičkoj prevlasti: pokazatelj poremećaja autonomne regulacije u srcu.
  • Povišeni C-reaktivni protein: pokazatelj rizika od upale posredovane kod kardiovaskularnih bolesti.
  • Smanjena varijabilnost srčanog ritma: pokazatelj povećanog rizika srčanih bolesti.

Cjepiva protiv gripe negativno utječu na trudnice

2011, časopis “Vaccine” objavio je studiju pod nazivom “Upalne reakcije na trovalentno cjepivo virusa influence kod trudnica”, koja je otkrila da cijepljenje protiv gripe uzrokuje mjerljivo povećanje upala kod trudnica koje mogu povećati rizik od preeklampsije i drugih nepovoljnih ishoda, poput prijevremenog poroda. U ovoj studiji razine CRP-a i faktor atumorske nekroze (TNF)-α su povećane u odnosu na razine prije cijepljenja. Trebamo li biti iznenađeni, s obzirom da cjepiva za gripu još uvijek sadrže visoko upalne, neurotoksične i imunotoksične teške metale, poput timerosala (žive)? O ovome je nedavno postignut dogovor između 140 zemalja koje su pristale “smisleno” smanjiti izloženost živi tako što ona ostaje u cjepivima, no smanjite će se na primjer u termometrima i sijalicama, o čemu više možete čitati ovdje.

I tako, unatoč činjenici da je trudnoća žena ugrožena cjepivima, što može rezultirati spontanim pobačajima i rađanju mrtvorođenčadi, o čemu smo pisali ovdje, CDC prkosi zdravom razumu i načelu opreznosti pozivajući trudnice da primaju cjepiva protiv gripe, bez da ih informira o njihovim pravim rizicima.

Trudnice, kao i svatko drugi tko ima gripu trebaju mirovati, uzimati toplog čaja s limunom i ostale prirodne stvari koje mogu pomoći u lakšem i bržem ozdravljenju.

Trudnice, kao i svatko drugi tko ima gripu trebaju mirovati, uzimati toplog čaja s limunom i ostale prirodne lijekove koje mogu pomoći u lakšem i bržem ozdravljenju.

Dojenčad u opasnosti od patoloških upala usljed cjepiva protiv gripe

Uznemirujuća je preporuka CDC-a (centar za kontrolu i prevenciju bolesti) da sva dojenčad, šest mjeseci ili starija, prime cjepivo protiv gripe povrh rastućeg broja svih cjepiva koja djeca primaju, unatoč jasnim dokazima da djeca mogu doživjeti kardiorespiratorne komplikacije i pojavu C-reaktivnog proteina kao odgovor na sva cjepiva, davana bilo pojedinačno ili istovremeno u kombinaciji.

Studija iz 2007. objavljena u časopisu “Journal of Pediatrics”, je ustanovila da je čak 85% novorođenčadi doživjelo abnormalna uzvišenja CRP-a kada se primjenjuje više cjepiva i do 70% onih koji su primili jedno cjepivo. Također, u ukupnom poretku, za 16% djece je izviješteno da su doživili kardiorespiratorne pojave povezane s cjepivom u roku od 48 sati nakon primjene.

Osim toga, cjepiva protiv gripe mogu izazvati i narkolepsiju, kao što smo to izvjestili u slučaju šestogodišnjeg dječaka, o čemu možete čitati ovdje. Osobito je opasno cjepivo protiv takozvane svinjske gripe, koje uzrokuje povećanje narkolepsije za čak 17 puta, o čemu možete čitati ovdje.

Sve u svemu, povećava se broj otkrića o štetnim posljedicama cijepljenja protiv gripe, bilo protiv sezonskih ili epidemijskih gripa. Osim navedenih opasnih pojava, moramo spomenuti i konvulzije, te odumiranje živčanih stanica, a o ostalim “nuspojavama” više pročitajte u tekstu “Cjepiva protiv gripe su opasna i neučinkovita“.

Žalosno je da se tako manipulira javnošću, prikrivajući važne studije koje nekima mogu spasiti život ili utjecati na kvalitetu života. Ako samo razmislimo, vjerujemo da bi svatko od nas volio znati i dobru i lošu stranu onoga što će unijeti u svoje tijelo, jednako kako postupamo i s nekom hranom, na primjer, znamo da je luk iznimno zdrav, ali i da ga ne možemo prekomjerno pojesti jer je teško probavljiv. Zar zaslužujemo manje znanja o tako opasnim sintetičkim stvarima koje ćemo ubrizgati u sebe ili svoju djecu, nego što znamo o hrani?

Bez obzira koliko informacija vam servira moderna medicina i mediji, sami istražite što više možete o nečemu što mislite primijeniti, potražite i alternativne, prirodne načine za sprječavanje i liječenje gripe, uložite u svoje znanje, jer nije bitno vjerovati, već znati, a jedino se tako možete zaštititi.