PONERIZACIJA DRUŠTVA

Odobreno prvo GM cjepivo protiv gripe

Autor: urednici MW-a
Matrix World

Novo cjepivo protiv gripe, nazvano Flublok, stiglo je na tržište. Ono sadrži genetski modificirane proteine dobivene iz stanica insekta. Prema izvješćima, FDA je nedavno odobrila ovo cjepivo, koje sadrži rekombinantnu DNA tehnologiju i virus insekta poznatiji kao baculovirus za koji se misli kako olakšava bržu proizvodnju cjepiva.

Kako prenosi Natural News, Flublok je trovalentno cjepivo, što znači da sadrži GM proteine iz tri različita soja gripe. Proizvođač cjepiva “Protein Sciences Corporation” (PSC), objašnjava da je Flublok proizveden iz stanica Spodoptera frugiperdae, larve jedne vrste moljca, koje su genetski izmijenjene da proizvode velike količine hemagglutinina, proteina virusa gripe koji omogućuje da sam virus gripe brzo ulazi u tijelo.

Dakle, umjesto proizvodnje cjepiva na “tradicionalni” način, proizvođači cjepiva će sada imati mogućnost brzo proizvesti velike serije proteina gripe pomoću GMO-a, što je siguran način za povećanje profita industriji cjepiva. No, to je također siguran način kako proizvesti ozbiljnije nuspojave, uključujući i smrtonosnu bolest živaca, Guillain-Barre sindrom (GSB), koji je naveden na uputstvu kao potencijalna nuspojava.

Osim Guillain-Barreovog sindroma, ostale potencijalne nuspojave uključuju alergijske reakcije, infekcije dišnih putova, glavobolje, umor, gubitak normalnog imunološkog odgovora, curenje nosa i mialgija.

Osim Guillain-Barreovog sindroma, ostale potencijalne nuspojave uključuju alergijske reakcije, infekcije dišnih putova, glavobolje, umor, gubitak normalnog imunološkog odgovora, curenje nosa i mialgija.

Prema kliničkim podacima PSC-a o Flubloku, kako je navedeno u uputstvu u pakiranju, dva studijska sudionika su zapravo umrla tijekom ispitivanja cjepiva. No, tvrtka i dalje inzistira da je Flublok siguran i učinkovit, te da je oko 45% učinkovit protiv svih sojeva gripe u optjecaju, a ne samo protiv jednog ili dva soja.

Ovo nije prvo genetski modificirano cjepivo, već smo pisali o tome kako je SAD odlučio početi s testiranjem cjepiva za HIV na ljudima. FDA je 19.12.2011. odobrila korištenje ovog cjepiva koje sadrži genetički modificiran virus HIV-a na ljudima u SAD-u. Eksperimentalno testiranje će se obaviti na tisućama ljudi, cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Naravno psihopatima na vlasti je lakše i jeftinije testirati učinke gotovog cjepiva na ljudima, nego li recimo testirati kako to djeluju biljke koje sprječavaju ili liječe oboljele od HIV-a ili AIDS-a, kako je evidentno u Gambiji, o čemu više možete pročitati ovdje.

Reuters  javlja kako je moguće da u idućoj dekadi dođe do razvoja univerzalnog cjepiva, zahvaljujući ulaganjima američke vlade i farmaceutskih kompanija, koje ćemo primati jednom u 5 do 10 godina. U međuvremenu će vjerojatno proizvesti par novih virusa, po mogućnosti pandemijskih za koje će napraviti vansezonska cjepiva, tako da svakako nećemo biti na gubitku od godišnje količine cjepiva koja nam se pokušava nametnuti. Osim toga će unaprijediti ova stara genetskom manipulacijom i skratiti vrijeme proizvodnje, što im je zapravo jedini cilj.

Također, krajem 2012., FDA je odobrila Novartisovo novo cjepivo, Flucevax, koji je uzgojen na kulturama psećih stanica bubrega, umjesto na konvencionalnih kokošjim jajima, što je puno brži i pouzdaniji proizvodni proces koji bi mogao pomoći u izgradnji zaliha u slučaju pandemije. Dakle, opet ne radi ljudi, ne dajte se zavarati, već isključivo radi profita!

Da pojasnimo: cjepiva protiv gripe nisu generatori visokih prihoda za velike farmaceutske tvrtke u usporedbi s prihodima od lijekova za dijabetes, bolesti srca, reumatoidni artritis i rak. Cjepiva su skuplja za napraviti, a gripa može značajno mutirati od sezone do sezone. U blagoj sezone gripe, tvrtke mogu biti u velikom minusu zbog neprodanih doza. Zato se trude napraviti cjepiva koja se proizvode brže, i koja djeluju na veći broj sojeva gripe.

Preporuka bi bila da dijelite ovakve informacije, da ljudi saznaju pravu istinu o cjepivima i njihovom sadržaju, a svi oni koji žele spriječiti i liječiti gripu na prirodan način bez posljedica mogu pročitati sve o tome u ovom tekstu.