PONERIZACIJA DRUŠTVA

Više milijunska odšteta za dvoje djece s autizmom

Autor: urednici MW-a
Matrix World

Savezni program za kompenzaciju štete od cijepljenja, poznatiji kao sud za cjepiva, upravo je dodjelio milijune dolara odštete za dvoje djece s autizmom zbog njihovih preživljenih “boli i patnje” kao i za doživotno uzdržavanje zbog njihovih oštećenja. Ovaj sud je od 1989. dodijelio više od 2,5 milijarde dolara za odštete, a isplaćuju se iz poreza na cjepiva. Ova nova spomenuta odšteta bi mogla iznositi desetke milijuna dolara.

Huffington Post navodi da vlada nije priznala da cjepiva uzrokuju autizam, barem u slučaju jednog djeteta. Oba slučaja nisu poznata javnosti, što znači da je broj informacija ograničen, a pristup medicinskoj dokumentaciji je blokiran. Velik dio informacija koje su prezentirane ovdje dolazi iz dokumenata pronađenih na web stranici suda cjepiva.

Neki će reći da je encefalopatija (bolest mozga) inducirana cjepivom, a koja je dokumentirana kod oba djeteta, nevezana za njihov Autistični spektar poremećaja (ASD). Drugi će reći da postoji dosta dokaza koji baš ukazuju na to.

Što više, ovi slučajevi slijede uzorak drugih slučajeva u kojima je sud presudio (ili je vlada priznala) da su cjepiva izazvala encefalopatiju, koja pak proizvodi trajnu ozljedu, uključujući simptome autizma i na kraju dijagnozu ASD-a.

Obitelji devetogodišnjeg autističnog dječaka Valentina Bocce, koji je razvio autizam nakon primljenog cjepiva MMR, talijanski sud je također isplatio odštetu. Sudac Lucio Ardigo se složio da je “nedvojbeno utvrđeno” da Valentino boluje od “autističnog poremećaja povezanog sa srednjim kognitivnim zastojem “, te da je njegova bolest  povezana s primanjem cjepiva.

Obitelji devetogodišnjeg autističnog dječaka Valentina Bocce, koji je razvio autizam nakon primljenog cjepiva MMR, talijanski sud je također isplatio odštetu. Sudac Lucio Ardigo se složio da je “nedvojbeno utvrđeno” da Valentino boluje od “autističnog poremećaja povezanog sa srednjim kognitivnim zastojem “, te da je njegova bolest povezana s primanjem cjepiva. Više pročitajte ovdje.

Većina ove djece sada imaju financijska sredstva koja im omogućuju primjenu bihevioralnih analiza (ABA), kao i učinkovite terapije posebno dizajnirane za osobe s dijagnozom ASD.

Roditelji, bake i djedovi, prijatelji i susjedi oba djeteta su izjavili da su se djeca normalno, ako ne i napredno razvijala sve dok se nisu počeli javljati napadaji, visoke temperature i druge reakcije na primljena cjepiva. Prema riječima očevidaca, djeca su počela gubiti bogatstvo rječnika, kontakt očima kao i interes za druge oko njih, što su sve klasični simptomi regresivnog autizma. Svjedoci također tvrde da kod djece nije nikada došlo do oporavka.

Examiner prenosi da su roditelji 10-godišnjeg dječaka iz sjeverne Kalifornije po imenu Ryan Mojabi, izjavili da su “sva cijepljenja” koja je dječak primio od 2003. do 2005., točnije MoPaRu cjepiva (ospice, zaušnjaci, rubeola) izazvala teške ozljede njegovog mozga, opisane kao Autistični Spektar Poremećaja (ASD). Roditelji tvrde da je Ryan dobio encefalopatiju, kao nuspojavu primljenog MoPaRu cjepiva primljenog 19. prosinca 2003, koja kao štetna nuspojava cijepljenja može biti novčano nadoknađena. Roditelji također kažu da je kao kumulativni rezultat njegova primitka svakog cijepljenja između 25. ožujka 2003. i 22. veljače 2005., Ryan pretrpio neuroimunološki posredovane poremećaje u obliku astme i ASD-a.

2011., Vlada je priznala da je MoPaRu cjepivo doista prouzročilo Ryanovu encefalopatiju. Američki odjel za zdravstvo i ljudske službe (HHS) se složio da je Ryan pretrpio ozljedu usljed cijepljenja, odnosno, encefalitis, u roku od pet do petnaest dana od primitka, te da je njegov slučaj prikladan za naknadu štete. Nepoznato je je li se HHS složio s Ryanovim roditeljima da je bolest mozga izazvana cjepivom dovela do ASD-a jer je dokument zapečaćen.

Iznos odštete je kako slijedi: paušalni iznos od 969,474.91 dolara što pokriva izgubljene buduće zarade ($ 648,132.74), bol i patnju ($ 202,040.17), i izdatke za životnu njegu u prvoj godini ($ 119,302.00), plus 20.000 dolara za protekle troškove. Nekoliko milijuna više, tajni broj, bit će uloženo u anuitete za pokrivanje godišnjih troškova za život, što bi ukupno moglo biti 10 milijuna dolara ili više. U to se ne uračunva inflacija i gotovo 80.000 dolara za terapiju u prve dvije godine.

Crveni ospi po čitavom tijelu je tipična reakcija brojne djece nakon cijepljenja.

Crveni osip po čitavom tijelu je tipična reakcija brojne djece nakon cijepljenja.

Natural News navodi drugi slučaj, u kojem je djevojčica Emily dobila epileptične napadaje i oblik ASD-a poznat kao pervazivni razvojni poremećaj nakon primljenih cjepiva DiTePer (difterija, tetanus, pertusis), kao i MoPaRu, Hib (Haemophilus influenzae tip B), te Prevnar (pneumokokno konjugirano cjepivo), kada je bila stara 15 mjeseci.

U oba slučaja, i Ryan i Emily su nakon cijepljenja razvili slične simptome; neobičan plač, bezvoljnost, drhtavicu, osip po cijelom tijelu i izrazito visoku temperaturu, oko 40 stupnjeva celzija. Ovi simptomi su, na žalost, dobro poznati svim roditeljima djece s autizmom.

U početku, Vlada je pokušala poreći da su Emilyne ozljede uzrokovane cjepivom. Optuženi je čak pokušao poreći da je Emily uopće bila bolesna, no na kraju je utvrđeno da je doista razvila ASD, a Vlada je pristala riješiti slučaj dodjelom odštete njenoj obitelji zbog ozljeda induciranih cjepivom. U Emilynom slučaju, Vlada nikada nije otvoreno priznala da su cjepiva bila uzrok njezinih ozljeda, no pristavši na isplatu su zapravo dokazali da nema drugog logičnog objašnjenja.

U prošlosti, Federalni američki sud je već priznao da cjepiva, a posebno ona koje sadrže živu, mogu uzrokovati autizam. Djevojčici, čiji je identitet zapečaćen zbog zaštite obitelji, 2008. je dosuđena naknada nakon što joj je serija cjepiva prouzročila razvoj teških autističnih simptoma, uključujući između ostalog gubitak govora, verbalnu ne komunikaciju, i gubitak kontakta očima.

Godinu dana ranije, dječaku Baileyu također je dosuđena odšteta nakon napadaja i razvoja Akutnog diseminiranog encefalomijelitisa (ADEM), a nakon cijepljenja sa MoPaRu. Sud je nevoljko priznao da su oštećenja uzrokovana cjepivom.

Zašto zapravo iznosimo ove slučajeve? Sigurno ne zato što bi sad roditelji trebali biti sretni jer su zbog djetetove trajne nesposobnosti i patnje dobili puno novaca. Ovaj novac im može samo pomoći da djeci osiguraju bolju kvalitetu života, plaćajući razne terepeutske tretmane koji im olakšavaju stanje i koji ih u konačnici mogu približiti suživotu s drugim ljudima, kao i lakše snalaženje u društvu. No nikakav novac ne može nadomjestiti ono što su ta djeca mogla imati, niti ne može poništiti svu patnju koju oni doživljavaju kako psihički tako i fizički, niti to može biti roditeljima zadovoljština.

Važno je i istaknuti da je 2011. američki Vrhovni sud donio odluku da savezni zakon štiti farmaceutske tvrtke od tužbi od strane roditelja koji tvrde da su cjepiva uzrok nastalih oštećenja kod djece.

Ovo je možda i najvažnije od svega jer kad zakon štiti one koji namjerno truju, u sprezi sa znanošću, onda se običan čovjek nema čemu nadati. No ipak, broj roditelja koji se više informira o opasnostima cijepljenja sve više raste. Ovom nasilnom cijepljenju se mora stati na kraj. Prije svega se roditeljima mora omogućiti pravo na sve informacije prije cijepljenja, kao i na mogućnost da se isto odbije. Naime, pri cijepljenju roditeljima nisu predočene činjenice o mogućim nuspojavama, niti se nikada nije dogodilo da je neki liječnik, farmaceutska kompanija niti vlada neke države potpisala da će snositi odgovornost ukoliko se razviju nuspojave od cijepljenja. Kakvu onda garanciju može imati roditelj da će sve biti u redu?

Možda bi se i mogli osjećati sigurnije kada ne bi sva cjepiva bila kontaminirana, ako ne živom ili aluminijem, onda raznim drugim otrovima i otpadima, o čemu možete čitati ovdje i ovdje. Također bi bilo pametno da postoje genetski testovi prije prvog cijepljenja kako bi se oni koji su u genetskoj dispoziciji mogli izuzeti iz rasporeda cijepljenja.

Najbitnije od svega bi bilo to da se znanost više posveti izučavanju prirodnog ljudskog imuniteta, jer je dokazano da cijepljenje nije imunizacija. No u vrijeme kada je znanost u sprezi s farmaceutskim tvrtkama, jasno je da ni jednima nije u interesu naše zdravlje, kao ni zdravlje naše djece, već isključivo profit. Ako vam je stalo do dobrobiti vaše djece, potražite sve dostupne informacije i postupite prema savjesti i zdravom razumu.